Obavijesti

Promo sadržaj

Komentari 6

Sedam veličanstvenih: Pelješki Croccantino je HIT proizvod treće sezone 'Startaj Hrvatska'

Sedam veličanstvenih: Pelješki Croccantino je HIT proizvod treće sezone 'Startaj Hrvatska'

Riječ je o kremastim sladoledima punog okusa koji su rađeni ručno, prema obiteljskoj recepturi i talijanskim načelima proizvodnje. Dolaze u čak sedam okusa, a u proizvodnji se koriste samo najkvalitetnije sirovine

VIDEO

Marija Antunović nije ni sanjala da će joj jedan susret sa sladoledom promijeniti život. Nakon sasvim običnog posjeta Bologni počela je njezina poduzetnička, kako i sama voli reći, "pelješka priča". Naime, nakon što je probala pravi talijanski sladoled, odlučila je da taj okus, miris, nezaboravno iskustvo i osjećaj prenese što većem broju ljudi u Hrvatskoj. I njezina misija je uspjela.

Jedan susret promijenio je sve

Životna nit vodilja za Mariju je osvijestiti ljepotu sadašnjeg trenutka i uživati u svim onim malim stvarima koje čine dobar i ispunjen život. Mnogi će se složiti s tim da je upravo to trenutak u kojem jedemo omiljeni sladoled! Njezini sladoledi Croccantino osvajaju na prvi pogled, a kad ih kušate, priča nam Marija, ta ljubav traje naprosto zauvijek.

- Naš Croccantino je nevjerojatno punog okusa. Kremast i originalan. Svi sladoledi su rađeni ručno, prema obiteljskoj recepturi i, naravno, talijanskim principima proizvodnje. Volim reći da je to spoj najbolje kvalitete. U proizvodnji koristimo samo najkvalitetnije sirovine. To su svježe pasterizirano mlijeko i mliječno vrhnje. Kolačići kao što su orasnice, amaretti, rogačići i krokanti, koji se dodaju u naš sladoled, također se rade prema tradicionalnim receptima. Vjerujem da je upravo zato naš sladoled prepoznat i nosi oznaku kvalitete – ističe Marija Antunović.    

Marija dodaje da, iako to za mnoge zvuči nestvarno, čak i karamelu koju dodaju u sladoled ručno kuhaju. Iz ovog vrijednog pogona Croccantino tima, koji, uz Mariju, čine njezina obitelj, uz posebnu podršku supruga, poznatijega kao "pelješki zet", dolazi čak sedam okusa sladoleda.

Sedam veličanstvenih okusa

Sladoled Croccantino, inače je jedan od proizvoda jedinstvenog projekta Startaj Hrvatska. Prvi od sedam okusa je upravo Croccantino koji je rađen, otkriva nam Marija, sa slanom karamelom, koju u Croccantinu sami kuhaju, uz dodatak krokanta, tradicionalnog ručno rađenog pelješkog slatkiša koji nosi oznaku kvalitete "Hrvatski otočni proizvod". Ovaj je sladoled, vjerujte nam, tajna koju ne želite podijeliti ni s kim!

Idući okus je Croccantino sladoled od jagode. Sastoji se od čak 55% pravih jagoda, a ova veganska osvježavajuća, voćna, ručno rađena slastica najbolji je zamrznuti desert od jagode koji ćete ikad probati! Sladoled od pistacije rade od najskupljih i najkvalitetnijih sicilijanskih pistacija, zbog čega je intenzivan, poseban, neobičan i jedinstven. Vječna ljubav na prvi liz! U ponudi je i sladoled od slanoga kikirikija, s komadićima kikirikija i posoljen prirodnom, nerafiniranom morskom solju iz Stona, dobivenom prirodnom kristalizacijom na tradicionalan način. Jednostavno sljubljivanje bez granica!

Sladoled amaretto, s okusom badema i mljevenim amarettima, hrskavim, okruglim tradicionalnim slasticama koje također nose oznaku kvalitete "Hrvatski otočni proizvod", razveselit će sladoledne znalce koji žele sljubiti tradiciju i moderni pristup proizvodnji. Sladoled orasnice, inače, krem sladoled s okusom oraha i mljevenim orasnicama, napravljen je za gurmane i sladokusce, jer tko ne voli orasnice ne zna što je dobar život. Sladoled od rogača i čokolade vraća u nostalgično vrijeme u kojem su bake radile rogačiće i prelijevale torte tamnom čokoladom.

- Za savršeno iskustvo savjet je ostaviti čašicu sa sladoledom 10-ak minuta na sobnoj temperaturi. Preporučila bih da probate okus, zatvorite oči i uživate u ljepoti trenutka, jer - La vita è bella – poručila je na kraju Marija.

Croccantino odnio titulu najboljeg

U velikoj konkurenciji jedinstvenih domaćih proizvoda upravo je Croccantino odnio titulu najboljeg u već dobro poznatom projektu Startaj Hrvatska. Uspješan je to medijski projekt koji su već treću godinu zaredom pokrenuli SPAR i Nova TV. Projekt je pokrenut kako bi inovativnim hrvatskim poduzetnicima i startupima SPAR Hrvatska i Nova TV pomogli u plasmanu njihovih proizvoda na police velikog trgovačkog lanca.

Za sudjelovanje u ovom jedinstvenom projektu prijavilo se više stotina malih poduzetnika i startupova, a titula HIT proizvod treće sezone projekta Startaj Hrvatska odlazi na Pelješac. Tim koji stoji iza Croccantina potpisao je vrijedan ugovor sa SPAR Hrvatska o plasmanu njihova proizvoda. Osim Croccantina i ostalih sedam finalista potpisalo je ugovor sa SPAR-om i plasiralo svoje proizvode na police ovoga trgovačkog lanca. Zahvaljujući ovom projektu, svi su kandidati postali nova lica domaće poduzetničke scene. Proizvodi svih finalista mogu se pronaći i kupiti na posebnim plavim policama u svim INTERSPAR hipermarketima i odabranim SPAR supermarketima diljem Hrvatske.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 6
VIDEO

Dr. Josip Paladino: 'Kod kuće sam papučar, ne jedem ništa cijeli dan i odlično sam'
VELIKI INTERVJU

Dr. Josip Paladino: 'Kod kuće sam papučar, ne jedem ništa cijeli dan i odlično sam'

Naš najbolji neurokirurg, prof.dr. Josip Paladino iza sebe ima 46 godina rada u struci, i nema namjeru stati. Iako stručnjak za mozak, njega kroz život vodi srce, kaže nam

Veliki vodič za Eurosong: Kako glasati, tko će voditi, kada će nastupati naš Baby Lasagna?
SVE ŠTO TREBATE ZNATI

Veliki vodič za Eurosong: Kako glasati, tko će voditi, kada će nastupati naš Baby Lasagna?

U finale Eurosonga prolazi 10 najboljih pjesama iz prvog polufinala, i 10 iz drugog. Uz njih, u finalu se natječu i 'Big 5' zemlje, kao i zemlja domaćin
Koch je zbog petardi oglušio, a Maksimir je opisao rečenicom: Pravi stadion, smrdi po urinu!
BOLUJE OD NEIZLJEČIVE BOLESTI

Koch je zbog petardi oglušio, a Maksimir je opisao rečenicom: Pravi stadion, smrdi po urinu!

Iako je u Dinamu proveo samo jednu sezonu, zavolio je taj klub i Zagreb i volio bi još jedanput doći na utakmicu. Pamti Mikića, Vukojevića, pobjedu u Amsterdamu..., a prije 17 godina je rekao: 'Modrić je najbolji na svijetu'