Promo sadržaj

Komentari 0

Sezona kolinja je počela: Ravlić, pravi izbor za domaće

Sezona kolinja je počela: Ravlić, pravi izbor za domaće

Kolinje, najukusnije razdoblje u godini, koje odiše najslađim mirisima tradicionalnih slavonskih proizvoda, običaj je zbog kojeg smo stekli naviku uživanja u kobasici, kulenu, slanini, čvarcima i ostalim suhomesnatim delicijama

Ova slavonska tradicija svake godine kreće krajem listopada i početkom hladnijih dana, a do nedavno prakticiralo ju je svako drugo domaćinstvo u Hrvatskoj jer predstavlja oblik življenja i gastronomije Slavonije i Baranje. No, kolinje je postalo tradicionalni običaj za selo jer svježe i kvalitetno, 100% domaće meso, možemo pronaći isključivo na seoskim gospodarstvima. 

Veliki slavonski proizvođač svježeg mesa i mesnih prerađevina, Mesna industrija Ravlić, sa sjedištem u Osijeku i više od 60 godina poslovanja te preko 60 mesnica diljem Hrvatske,  primijetila je promjenu u zainteresiranosti i prakticiranju kolinja isključivo zbog tranzicije stanovništva iz sela u grad. Stoga zadnjih nekoliko godina pokušava osvijestiti mlađe generacije kako za pravu domaću kobasicu ili kulen, s daškom tradicije nije potrebno živjeti na selu.

Da bi ste dobili izvorno domaći proizvod, najbitniji je odabir svježeg i kvalitetnog mesa, tako bar kažu u mesnicama Ravlić. Meso koje kupujete mora biti rumeno roza boje, na oko svježe i prirodno uzgojeno na slavonskim farmama, a upravo takvo pronaći ćete u svojoj najbližoj mesnici Ravlić, jer paze na svaki detalj pri uzgoju i ponosni su nositelj oznake Meso hrvatskih farmi. Ovakav način pripreme s kupovnim komadima mesa, koji su već prethodno obrađeni štedi vrijeme za pripremu, ali i kasnije čišćenje, te cijeli postupak traje kraće i brže imate spremne proizvode što dodatno snižava same troškove domaćeg kolinja. Osim svježeg mesa, potrebni su vam i potrebni začini te druge sirovine, sve to možete pronaći u mesnicama Ravlić.

Ovakav način pripreme mesnih delicija, prilagođen je suvremenom načinu života koji pruža vrlo malo slobodnog vremena, a namijenjen je svima koji žele uz modreni tempo zadržati tradicionalne vrijednosti, jer mesni proizvodi napravljeni na kolinju su upravo to - vrijednosti koje ne želimo zanemariti. Pohvalite se domaćom kobasicom, čvarcima, kulenom ili domaćom šunkom napravljenima od vlastite ruke u vašem domaćinstvu prema starim receptima naših starih koje čuvamo uz ostale vrijednosti. Mesna industrija Ravlić i sama njeguje tradiciju slavonskih običaja te je u preko 60 godina postojanja stekla sva iskustva i relevantno znanje o kvaliteti mesa i mesnih prerađevina, postupcima obrade, a iznimno cijene ove dane koji su nekada osim pripreme hrane imali i veliki značaj za okupljanje gdje su se rad i dobro raspoloženje dijelilo na više kućanstava. Kupovnim komadima mesa, a koji su već prethodno obrađeni imate ponovno priliku uživati u istim, već nebrojeno puta potvrđenim, vrhunskim mesnim rezultatima kolinja koje vam nude u mesnicama Ravlić.  

Ovog mjeseca za vas su pripremili i fenomenalne cijene, a cjelokupnu ponudu pronađite na web stranicama Mesne industrije Ravlić. Ukoliko niste vješti u pripremama, a vas zanima izrada, savjete možete pronaći na Mesni.ca ili upitati svog mesara iz omiljene Ravlić mesnice.