Obavijesti

Promo sadržaj

Slavonski lješnjaci i konoplja u kombinaciji koju se obožava

Slavonski lješnjaci i konoplja u kombinaciji koju se obožava
3

Slavonka iz Slatine, Maja Lazić diplomirala je na Građevinskom fakultetu, no strukom se nije previše bavila. Odlučila je svoj poslovni put posvetiti obiteljskoj tradiciji te je od oca preuzela obrt Organica Vita koji se bavi ekološkom poljoprivredom.

Priča brenda Organica Vita započela je još 2005. godine iz ljubavi prema poljoprivredi i organskoj hrani. Najvećim dijelom njihovi proizvodi napravljeni su od vlastitih sirovina. Kako se bave ekološkom proizvodnjom, posebnu pažnju posvećuju očuvanju okoliša kroz cjelokupan proces proizvodnje. Majinu strast prema proizvodnji i očuvanju obiteljskog posla prepoznao je i SPAR Hrvatska, koji kroz projekt Startaj Hrvatska pruža priliku manjim proizvođačima da se njihovi proizvodi mogu naći na policama svih INTERSPAR i odabranih SPAR trgovina.

Najnoviji proizvod iz proizvodnje Organica Vita zove se Slatki namaz, a čine ga lješnjaci, oljuštene sjemenke konoplje, med, čokolada u prahu i kokosovo ulje. Dugi niz godina bave se bio uzgojem, ali i proizvodnjom namaza od orašastih plodova i uljarica, stoga su željeli napraviti i slatku verziju koja će se moći koristiti na mnogo načina.

Kombinacija lješnjaka i konoplje nastala je sasvim slučajno. Jednom prilikom odlučili su ostatke namaza od lješnjaka i namaza od konoplje pomiješati, pa što bude. I tako je nastala slatka i nutritivno bogata fantazija. Dugo su razrađivali dodatke i sastojke dok nisu postigli zadovoljavajuću recepturu po pitanju okusa, kvalitete i konzistencije. Na koncu je nastao Slatki namaz koji sadrži više od 45 % lješnjaka, što mu daje iznimnu kvalitetu, ali i okus.

Konoplja dolazi iz njihovog ekološkog uzgoja, a sami ju prerađuju te iz oljuštenih sjemenki nastaje savršena pasta. Lješnjake nabavljaju od domaćih dobavljača te ih prerađuju u pastu koja čini bazu ovog ukusnog namaza. Svi sastojci, osim kokosovog ulja stižu s domaćeg tržišta, što ovu Slavonku čini iznimno ponosnom.

Nakon godina ulaganja, svoj proizvodni pogon doveli su na visoki nivo. Imaju dvije odvojene hale; u jednoj se obavlja sušenje i biljna dorada, dok se u drugoj odvija proizvodnja finalnih proizvoda.

Tijekom osmišljavanja recepture i isprobavanja različitih varijanti proizvoda bilo im je bitno da su okruženi pravim ljudima koji će im dati iskrene komentare. Stoga su prvi degustatori Slatkog namaza bili oni unutar tvrtke. Među najvažnijim sucima bile su Majine nećakinje koje obožavaju slatko.

Slatki namaz mogu konzumirati baš svi, kaže Maja. Njegova posebnost među čokoladnim namazima leži u kvaliteti sastojaka koji se minimlano procesuiraju. Tako se zadržavaju sve nutritivne vrijednosti proizvoda. Proizvod ne sadrži dodatne rafinirane šećere. Obiluje vitaminom E i mineralima, poput mangana, bakra, magnezija, fosfora, željeza te sadrži jednostruke nezasićene masne kiseline, zbog čega će zadovoljiti potrebe za slatkim uz siguran unos vitamina i minerala. Osobito je pogodan za osobe koje ne podnose gluten, jer je gluten free.

Može se jesti sam „na žlicu“ ili pak kao namaz na tostu, palačinkama, kruhu. Također, može ga se dodati u omiljeni smoothie ili jutarnje pahuljice.

Isprobajte Slatki namaz od lješnjaka i oljuštene konoplje, koji je namijenjen baš svima i dostupan u svim INTERSPAR hipermarketima i odabranim SPAR supermarketima diljem Hrvatske. Podržite Maju u projektu Startaj Hrvatska u kojem njen proizvod ima priliku postati HIT proizvod 2022., a izvanredne ideje preostalih kandidata možete vidjeti već sljedeću nedjelju u 16 sati na programu Nova TV.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Otvorena Mia poliklinika u Rijeci
PROMO

Otvorena Mia poliklinika u Rijeci

Stručnost i iskustvo Pronatal grupacije dostupni pacijentima iz Hrvatske, Slovenije i Italije

'Automobil  zapravo koristimo jedan sat na dan, a mjesečno nas stoji barem 500 eura'
PROMO

'Automobil zapravo koristimo jedan sat na dan, a mjesečno nas stoji barem 500 eura'

Među onima koji se, između ostalog, zalažu za stvaranje naprednih rješenja u području održive mobilnosti je i slovenska tvrtka Avant Car
Baby boom u Slavoniji i Podravini
PROMO

Baby boom u Slavoniji i Podravini

Već imaju jasličku, vrtićku i predškolsku grupu, a očekuju još dvadesetak prinova koje će dohraniti i pustiti u prirodu. U Dravskoj priči u Virovitičko-podravskoj županiji nikad nije dosadno