Obavijesti

Promo sadržaj

Startup Europe Regatta tim pretvorila Dioklecijanov grad u oazu inovacija

Startup Europe Regatta tim pretvorila Dioklecijanov grad u oazu inovacija
6

Plovidba kroz inovacije: Regatta koja je donijela promjenu na europskoj tehnološkoj sceni

SPLIT, 4. listopada, 2023. Dok Dioklecijanovi podrumi šapuću priče starih vremena, Split danas odjekuje zvucima novih vizija i beskonačnih mogućnosti. Grad poznat po svojoj bogatoj povijesti i predivnom krajoliku, ovog puta je ugostio inovatore, investitore i strastvene zaljubljenike u tech industriju. Petu godinu zaredom, Startup Europe Regatta nastavlja svoju misiju stvaranja jedinstvene platforme koja spaja svijet tehnologije i strast prema moru. Zamišljate li konferenciju u srcu povijesnih Dioklecijanovih podruma gdje vrhunski stručnjaci iznose vizije budućnosti? Ili možda plovidbu čarobnim splitskim akvatorijem? U Splitu, to nije samo mašta, već stvarnost.

Sudionike prvog dana Regatte pozdravili su: Frane Šesnić, glavni organizator događaja Startup Europe Regatta i direktor Zagrebačkog inovacijskog centra – ZICER, posebni savjetnik Predsjednika RH za ekonomiju, Velibor Mačkić, ministar rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike RH, Marin Piletić te splitsko-dalmatinski župan Blaženko Boban. Njihove riječi odjeknule su snažno, ističući važnost inovacija i poticanje poduzetničkog duha u Hrvatskoj.

“U srcu Splita, gdje susrećemo pulsirajuće tehnološke inovacije, rodila se magija Startup Europe Regatte. Ovdje, gdje se povijest i budućnost sjedinjuju, svjedočimo stvaranju novih svjetskih vizija. Pet godina rada nije bilo samo putovanje kroz poslovne izazove, već i istraživanje neistraženih horizonta ideja. Zajedno smo postavili jedra prema teritorijima inovacija, a nadolazeće promjene nas samo jačaju u daljnjem radu." – kazao nam je Frane Šesnić, direktor Zagrebačkog Inovacijskog centra – ZICER te inicijator konferencije.

Konferencija je postala simbol inovacija, poduzetničkog duha i ne radi se ovdje samo o brojkama ili priznanjima, već o iskustvu koje Regatta pruža svojim sudionicima i posjetiteljima, što je dovelo do toga da se svrsta među tri najprestižnije hrvatske regate. To je potvrda truda, posvećenosti i požrtvovnog rada svih onih koji stoje iza ovog fantastičnog događaja.

Iza kulisa Startup Europe Regatte krije se trio čiji je sinergijski rad omogućio stvaranje izuzetne konferencije. Inicijator Frane Šesnić, uz podršku Vini Vrsaović i Kristijana Semulića, stvorio je poslovnu avanturu koja veliča inovaciju, umrežavanje i otkrivanje novih uglova za sve one koji žele biti u korak s vremenom i tehnologijom koja već sada oblikuje našu budućnost.

Vini Vrsalović, koja svojim radom u ZICER-u neprestano pruža podršku startupima, te Kristijan Semulić, čija strast za dizajnom i preciznošću daje pečat svakom segmentu događaja, čine ovu ekipu nezamjenjivom.

Upravo je to timski rad i zajednička vizija koja je omogućila da Startup Europe Regatta doseže visoke standarde godinu za godinom.

Kristijan Semulić nije samo još jedno ime na listi organizacijskog tima; on je motor koji pokreće sve aspekte Startup Europe Regatte. Njegova strast prema automobilima, koja se ogleda u ljubavi prema detaljima, preciznosti i inovacijama, savršeno se prelila u svijet startupova i organizacije događanja.

Od samih početaka, kada je Startup Europe Regatta bila samo zamisao Kristijan je bio tamo, rame uz rame s Franom Šesnićem i Vini Vrsalović. Kroz dotjerivanje svakog detalja, usmjeravao je svoju upornost i strast prema tome da ovaj događaj postane ono što je danas - prestižni, nezaobilazni događaj ucrtan na europsku startup mapu.

Osim impresivnog tima organizatora, ključna je bila i podrška lokalnih institucija. Zahvaljujući Gradu Splitu i agenciji RAST, Startup Europe Regatta je postala više od konferencije - postala je simbol suradnje, inovacija i budućnosti. Također, zahvale idu suorganizatoru splitsko – dalmatinskoj županiji i Digitalnoj Dalmaciji na organizaciji prvog dana konferencije i startup pitcha.

Što će nam donijeti drugi dan? Ako je suditi prema prvom, čeka nas još veći spektakl, gdje će magija Jadrana biti samo početak nezaboravne avanture.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

'Automobil  zapravo koristimo jedan sat na dan, a mjesečno nas stoji barem 500 eura'
PROMO

'Automobil zapravo koristimo jedan sat na dan, a mjesečno nas stoji barem 500 eura'

Među onima koji se, između ostalog, zalažu za stvaranje naprednih rješenja u području održive mobilnosti je i slovenska tvrtka Avant Car

Otvorena Mia poliklinika u Rijeci
PROMO

Otvorena Mia poliklinika u Rijeci

Stručnost i iskustvo Pronatal grupacije dostupni pacijentima iz Hrvatske, Slovenije i Italije
Biraj limenku, opet i opet i opet!
PROMO

Biraj limenku, opet i opet i opet!

Svima draža ambalaža