Obavijesti

Promo sadržaj

Što se dogodilo s modelom jednih od najpoznatijih tenisica?

Što se dogodilo s modelom jednih od najpoznatijih tenisica?
5

U Internet svijetu nismo mogli ne zapaziti kolika je velika popularnost adidas Originals Samba tenisica. Ne postoji niti jedna fashionistica koja nema, minimalno, jedan par „sambica“ u svom ormaru. To nas je nekako navelo da se zamislimo, gdje je nestao model adidas Originals Superstar?!

Ako se pitate jesu li još uvijek popularne i nose li se, odgovor je – DA!  Spomenuti je model već desetljećima glavna zvijezda streetstylea. Kako ne bi i bio kada se mogu nositi u svim i na sve kombinacije. Planirate li odjenuti na posao odijelo – idu na kombinaciju. Planirate li plesati do ranih jutarnjih sati na partyju, bit će vam saveznici. S njima imate 2u1 - udobnost i stil.

Lansirane su ranih 70-ih i iako su se tijekom godina mijenjale, još uvijek su jedne od najtraženijih tenisica među ljubiteljima ove vrste obuće. Ova „superzvijezda“ brenda ima kožni gornji dio i prati ga sistem vezanja kao i međupotplat od platna. adidas Superstar još je jedan model u adidas liniji koji dolaze iz obitelji košarkaških tenisica. Postoji razlog zašto se mogu nositi uz bilo što i svugdje. Ovaj legendarni model nosile su generacije i ikone stila tako da možete biti ponosni ako nastavljate tradiciju. Od svakodnevnih casual do chic outfita, adidas Superstar model je spreman za svaku odjevnu kombinaciju. Svestranost i bezvremenska privlačnost ovoga modela čine ga ne samo sjajnom nadopunom modnom izričaju već i savršenim poklonom za svaku priliku.

Neki od novijih proizvoda imaju gornjište od antilopa i kože u nizu boja, s različitim dizajnom šavova inspiriranim omiljenim retro tenisicama iz 70-ih. Također, dodane su im moderne značajke udobnosti. adidas Superstar modeli su u kombinacijama svijetlih boja savršene za ljeto, dok su modeli s potplatima otpornim na klizanje idealni za zimsko razdoblje.

Prvi adidas Superstar bio je u prodaji 1972. godine. Tenisice su brzo stekle popularnost među košarkašima, a potom i navijačima zbog svog elegantnog izgleda, ali i prihvatljive cijene. Tenisicu su tijekom godina nosile mnoge slavne osobe, uključujući Michaela Jordana, Vincea Cartera i Dominiquea Wilkinsa.

Samo ime svjedoči o popularnosti među košarkašima koji su ih nosili dok su igrali u NBA ligi.   1976. napravljen je redizajn – dobile su novo gornjište i gumeni potplat. Godinu dana kasnije, adidas je predstavio Superstar II koji je sadržavao fleksibilniji dizajn od svog prethodnika, a također je imao uklonjivi međupotplat napravljen za udobnost. Godine 1979. modificirane su s još modernijim dizajnom i podstavljenim jezicima za veću udobnost.

Ove su tenisice tijekom godina izlazile u nekoliko kombinacija boja, što ih je činilo savršenim izborom za sport, ali i za modu. Najpoznatija kombinacija boja sastoji se od bijele s tri osnovne boje: crnom, crvenom i plavom. Nerijetko su viđene i na nogama mnogih zvijezda. Druge popularne boje uključuju ružičastu i ljubičastu, kao i sivu i zelenu.

Ovaj model tenisice nije se mnogo promijenio od originalnog izdanja. Pojavile su se u razdoblju kada je košarka bila najpopularniji profesionalni sport i to je trajalo, iz godine u godinu, desetljećima, a većina je ljudi kroz ljubav prema sportu pratila i modni stil svojih najdražih igrača.

Popularnost adidas Superstar tenisica nije nestala ni nakon 40 godina. Tome se može pripisati nekoliko razloga. Kao prvo, zadržale su svoj izgled, što ih čini lakšim za razlikovanje od drugih adidasovih modela slične strukture i dizajna. Drugi razlog je što su izrađene od prave kože i imaju međupotplat od platna, što ih čini laganima i udobnima za nošenje. Najpopularnija kombinacija boja, sastoji se od bijele s tri osnovne boje – crnom, crvenom i plavom – i idealna je za one koji žele dodati malo boje u svoju garderobu, a pritom zadržati atletski izgled. adidas Superstar model jedan je od najčešće nošenih tenisica. I, naravno da su u prodaji i u Answear.hr online trgovini.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Popularni svadbeni bend, Grupa Profeel & Tulumbus napravili spektakal u Zagorju
PROMO

Popularni svadbeni bend, Grupa Profeel & Tulumbus napravili spektakal u Zagorju

Nadaleko poznati najtraženiji svadbeni bend, Grupa Profeel, prošlog vikenda, uoči svadbene sezone predstavio je novitet na zagorskim cestama. Točnije, u sudjelovanju sa ’ Tulumbus-om’ pripremili su spektakal kakav se rijetko viđa

Andi Idrizi i Luigi Šalov među 250 boraca na hrvatskom castingu za HELL Boxing Kings
PROMO

Andi Idrizi i Luigi Šalov među 250 boraca na hrvatskom castingu za HELL Boxing Kings

Boksačke kvalifikacije u Zagrebu za milijunski nagradni fond
The Fall Guy - novi film Davida Leitcha spaja zvijezde ovoljetnih hitova Barbie i Oppenheimer
PROMO

The Fall Guy - novi film Davida Leitcha spaja zvijezde ovoljetnih hitova Barbie i Oppenheimer

Kaskader, novi film Davida Leitcha, spaja zvijezde ovoljetnih hitova Barbie i Oppenheimer – Ryana Goslinga i Emily Blunt.