Obavijesti

Promo sadržaj

Što znamo o vitaminu C i zašto je tako važan?

Što znamo o vitaminu C i zašto je tako važan?
2

Vitamin C je među najduže korištenim suplementima, odnosno dodacima prehrani. Priča o mornarima i skorbutu jedna je od onih koje se uvijek iznova pričaju djeci kako bi se naglasila važnost uzimanja svježeg voća i povrća

Osim sprečavanja skorbuta danas imamo puno više znanja o tome kako je vitamin C nužan za puno biokemijskih procesa u organizmu i da se njegov nedostatak može očitovati različitim nespecifičnim simptomima kao što su: umor, depresija, krvarenje iz desni, pad imuniteta, razdražljivost, bolovi u mišićima i zglobovima. Nažalost, ti simptomi upućuju da je manjak vitamina C već dulje vremena prisutan u organizmu.

Pozitivni učinci vitamina C

Definiran je velik broj pozitivnih učinaka vitamina C, među ostalima za imunološki sustav, za sintezu kolegena koji je nužan za normalnu funkciju krvnih žila, kostiju i kože, kod psiholoških funkcija kao što je smanjenje umora i pomaže apsorpciju željeza.

Vitamin C se treba kontinuirano unositi u organizam, a s obzirom da je topiv u vodi, višak se izlučuje putem urina. Službene preporučene doze za odraslu osobu su 80 mg dnevno, no one se mogu višestruko povećavati, posebno kod rizičnih skupina kao što su sportaši, osobe koje puše i kod infekcija koje brzo troše zalihe.

Imunosal linija dodataka prehrani već godinama je na policama ljekarni među najtraženijim proizvodima za imunitet. Jedan od novijih proizvoda u Imunosal liniji su upravo Imunosal C-1000 kapsule. Kako i samo ime govori, radi se o proizvodu koji sadrži čak 1000 mg vitamina C, ali i pojačane doze drugih vitamina i minerala.

Sastojci za imunološki sustav

Imunosal C-1000 tako sadrži uz vitamin C i cink, željezo i vitamin D koji su posebno važni za normalno funkcioniranje našeg imunološkog sustava. Ništa manje važni tu su i vitamini B skupine, selen i vitamin E. Dnevna doza podijeljena je u 3 kapsule koje je najbolje uzimati tri puta dnevno po jednu kapsulu uz obrok kako bi se osigurala i optimalna apsorpcija svih sastojaka.

Kapsule su razvijene i proizvode se u Hrvatskoj i  prodaju se u ljekarnama, specijaliziranim prodavaonicama ili ih možete naručiti na Internet trgovini drogerija.hr s brzom dostavom na kućnu adresu. Više o Imunosal liniji pogledajte na službenim stranicama www.imunosal.hr.

 

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

PPS Galeković – kružnim poslovanjem do prirodnih proizvoda za eko grijanje
PROMO

PPS Galeković – kružnim poslovanjem do prirodnih proizvoda za eko grijanje

Gala peleti i briketi ekološka su rješenja za grijanje koja objedinjuju visoku učinkovitost, financijsku dostupnost te praktičnost za svakodnevnu uporabu. Cijeli proces proizvodnje Gala peleta je automatiziran

Pobjedničke strategije i izazovi za tvrtke: Kako zadržati kvalitetne radnike?
sadržaj donosi petrol

Pobjedničke strategije i izazovi za tvrtke: Kako zadržati kvalitetne radnike?

Suočeni s intenzivnom konkurencijom na tržištu rada, poslodavci se nalaze pred jednim od najvećih izazova: kako privući i zadržati kvalitetne radnike?
King Cross kreće u sveobuhvatnu rekonstrukciju
PROMO

King Cross kreće u sveobuhvatnu rekonstrukciju

Zagrebački shopping centar ostat će otvoren tijekom izvođenja radova čiji je završetak planiran za jesen 2025.