Obavijesti

Promo sadržaj

Stotine volontera očistilo više od 15 tona otpada na divljim odlagalištima u cijeloj Hrvatskoj

Stotine volontera očistilo više od 15 tona otpada na divljim odlagalištima u cijeloj Hrvatskoj
6

Završila Žujina kampanja ‘Čuvaj, pazi, ne bacaj!’

Prošlog vikenda završila je višemjesečna Žujina društveno odgovorna kampanja ‘Čuvaj, pazi, ne bacaj!’ tijekom koje je stotine sudionika - volontera očistilo više od 15 tona otpada na divljim odlagalištima diljem Hrvatske. Žujini volonteri te volonteri i članovi osam lokalnih udruga u 14 su akcija čišćenja prikupljali otpad koji je zagađivao šume, polja, morsko i riječno dno u kampanji pokrenutoj s ciljem podizanja svijesti o važnosti pravilnog zbrinjavanja otpada.

‘’Ovom kampanjom željeli smo primjerom pozvati sve sugrađane da savjesno brinu o okolišu i odlažu otpad na ispravan način. Impresivna količina otpada koju smo prikupili govori kako smo obavili dobar posao, ali i da svi skupa moramo još puno zajednički raditi kako bismo sačuvali prirodu koja nas okružuje. Vjerujem kako smo potaknuli građane da i u svakodnevnom životu odgovorno odlažu svoj otpad što je jedan mali korak prema zdravijoj budućnosti koji svatko od nas može napraviti’’, komentirala je Ana Štebih Pinjuh, direktorica marketinga Zagrebačke pivovare po završetku druge faze Žujine kampanje.

Akciju ciscenja okolisa Zagrebacke pivovare i Udruge Sunce Split
6
| Foto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL, ILUSTRACIJA

Kampanja je pokazala kako rastući problem ilegalnih deponija ne zaobilazi ni jedan dio Hrvatske. Tijekom prve faze u svibnju, lipnju i srpnju održane su akcije u Osijeku, Solinu, Zagrebu, Opatiji, Matuljima, Nacionalnom parku Krka, Slunju i Dugoj Resi. Druga faza održala se tijekom rujna još jednom u Opatiji, a zatim i u Rijeci, Slavonskom Brodu, Kaštel Gomilici, Razvođu i Zlatnoj Gredi. Prikupljeni otpad je raznovrstan, od namještaja i bijele tehnike do starog autobusa.

U akcijama čišćenja članovima Kluba volontera Pivovarci Zagrebačke pivovare pridružile su se udruge Zeleni Osijek, Vodomar iz Duge Rese, Žmergo iz Opatije, eRIpio iz Rijeke, KRKA Knin, SUNCE iz Splita, BIOM iz Zagreba te KPA Marsonia iz Slavonskog Broda.

Kampanju ‘Čuvaj, pazi, ne bacaj!’ Žuja je pokrenula kako bi upozorila na sve veći problem ilegalnih deponija koji prijete našem okolišu, a time i svim živim bićima u ekosustavu. Podizanje ekološke svijesti i upozoravanje na važnost pravilnog zbrinjavanja otpada ciljevi su ove kampanje provedenoj u suradnji s partnerima Pevexom i Pikom.

Više informacija o kampanji dostupno je na webu https://cuvajpazi.ozujsko.com

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Papa Siksto V. - "Božji urbanist" koji je od Rima napravio metropolu
PROMO

Papa Siksto V. - "Božji urbanist" koji je od Rima napravio metropolu

Matej Sunara istražuje arhitektonsku baštinu Pape Siksta V. u Rimu, koji je obnovio crkve, sagradio palače, fontane i vodovod, te popločao ulice radi bolje povezanosti grada

Fantastični okusi, vrhunski stručnjaci i nezaboravna zabava na Weekend Food Festivalu
PROMO

Fantastični okusi, vrhunski stručnjaci i nezaboravna zabava na Weekend Food Festivalu

Najbolji odabir okusa i sadržaja ove je godine u staru rovinjsku Tvornicu duhana privukao više od 2500 tisuće posjetitelja na treći po redu Weekend Food Festival.
Mister Dzirlo Čang Šlang – najprodavaniji čaj za reduciranje tjelesne težine
PROMO

Mister Dzirlo Čang Šlang – najprodavaniji čaj za reduciranje tjelesne težine

Hit Mister Dzirla Čang Šlang, najprodavaniji čaj za reduciranje težine na svijetu (89 milijuna kupaca, od toga milijun I dvjesto tisuća u hrvatskoj I sa tradicijom 42 godine prisustva), na zahtjev mnogobrojnih kupaca ponovno je dostupan na hrvatskom tržIštu!