Obavijesti

Promo sadržaj

Student koji s 23 godine vodi firmu i zapošljava partnera

Student koji s 23 godine vodi firmu i zapošljava partnera
3

Jednom je partneru-vozaču pukla guma kad je preuzeo vožnju muškarca iz Dubaija. On je morao stići na avion pa sam ja došao sa svojim autom i odvezao ga do aerodroma

Upravo to je poslovna filozofija Ubera kako je ja vidim – brza, sigurna i fleksibilna usluga, priča Damir, 23-godišnji student prava i partner platforme Uber. On je fleksibilan poslovni model Ubera pretvorio u vlastiti biznis. S ocem je krajem prošle godine započeo suradnju s Uberom, a danas cjelokupni posao vodi sam i zapošljava još desetke partnera-vozača. Posao je to, kaže, koji traje cijeli dan, no omogućio mu je nova poznanstva i profesionalni razvoj.

- Otac je prepoznao potencijal Ubera, a danas smo njegov preporučeni partner. Svi naši partneri-vozači su prijavljeni, papiri su uredni te se trudimo svakog partnera-vozača osobno upoznati prije no što ga prijavimo za rad preko Ubera. Imamo partnere-vozače u Zagrebu, Dalmaciji i Rijeci i sve ih znam poimenice – kaže Damir.

U manje od godinu dana postigao je uspjeh. Platformu Uber vidi kao potencijal i za daljnji razvoj posla. Trenutno brine za operativni dio posla, juri na teren ako nekom partneru-vozaču zakaže automobil, sve što treba. U početku je i on bio partner-vozač. Otac je inzistirao da iz prve ruke iskusi kako je to biti za volanom, raditi s ljudima i Uberovom aplikacijom. Dio njegova posla uključuje i podučavanje novih partnera-vozača o odnosu s klijentima.

- Uber preporuča da savjetujemo nove partnere-vozače kako da se ponašaju prema strankama, da ne postavljaju privatna pitanja te da na pristojan način sudjeluju u razgovoru i to samo ako stranka za to pokaže interes, objašnjava Damir.
Platforma je omogućila posao ljudima različite dobi i zanimanja. Nekima je vožnja dodatni izvor zarade, dok joj drugi posvećuju puno radno vrijeme. 

- Meni je Uber dao priliku da napredujem kao osoba i imam vlastiti posao, a vjerujem da je i unaprijedio hrvatsko gospodarstvo. Nekoliko tisuća ljudi pronašlo je posao zahvaljujući Uberu, govori Damir i dodaje da se uvijek trudi napraviti korak više da klijenti budu zadovoljni. 

- Klijent iz Dubaija za kojeg smo učinili sve da ne bi zakasnio na avion bio je oduševljen Uberom, hvalio je Hrvatsku i našu hranu, prepričava Damir.

Buđenje u 6, rad nedjeljom, konstantna dostupnost i 'gratis' vožnje poput one do zračne luke; ne predstavljaju mu nikakav problem jer vjeruje da je sve to ulaganje u uspješnu i dugu buduću suradnju s Uberom. A kad ne radi, Damir vrijeme provodi s djevojkom, obitelji i kućnim ljubimcima.  

- Slobodno vrijeme najčešće provodim u šetnji sa psima Blackijem i Charlijem. Svi u obitelji volimo životinje, nahranimo sve što doluta do naše kuće. Nedavno smo udomili i papigu velikog Aleksandra koji je zbog zelenog perja dobio ime Hulk, smije se Damir.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Kakva je budućnost slovenskih gradova i kakvu ulogu u tome imaju pametni gradovi?
PROMO

Kakva je budućnost slovenskih gradova i kakvu ulogu u tome imaju pametni gradovi?

Tehnološke inovacije poput pametnih gradova imat će ključnu ulogu u oblikovanju budućnosti slovenskih gradova. Te inovacije mogu pomoći u uštedi energije, poboljšanju sigurnosti i kvaliteti života

Odmorite se u njegovanom vrtu
PROMO

Odmorite se u njegovanom vrtu

Robotska kosilica brine se za uređenje okoliša što znači da možete uživati ​​u miru i tišini tijekom vikenda i usredotočiti se samo na opuštanje
Gigantski krokant sv. Duje za proslavu Bobisovog 75. rođendana i Sudamje
PROMO

Gigantski krokant sv. Duje za proslavu Bobisovog 75. rođendana i Sudamje

Iz Bobisa pozivaju: "Pridružite se Bobisu i gradu Splitu, u utorak 7. svibnja, na splitskim Prokurativama i budite dio povijesti dok slavimo ovogodišnju Sudamju i 75 godina legendarnog Bobisa.“