Obavijesti

Promo sadržaj

Danas u 12: Evo gdje možete pratiti spektakularno finale prve hrvatske e-Lige!

Danas u 12: Evo gdje možete pratiti spektakularno finale prve hrvatske e-Lige!

Nakon dva i pol mjeseca borbe kroz sve faze natjecanja, vrijeme je za spektakularan finalni okršaj Hrvatski Telekom e-Lige, prve takve lige u Hrvatskoj, koja je okupila četiri najveća kluba - Dinamo, Hajduk, Rijeku i Osijek

U Hrvatski Telekom e-Ligu prijavilo se gotovo 900 igrača Fife, a njih 128 prošlo je iz kvalifikacija te se zadnjih mjesec dana borilo za prolazak u veliko finale. Do završne faze plasiralo se osam najboljih igrača, a danas u 12 sati ćemo uživo putem YouTube kanala Hrvatskog Telekoma doznati i konačnog pobjednika, koji će, osim titule najboljeg igrača Fife u Hrvatskoj, doma odnijeti konzolu PlayStation 5, trenutno najtraženiji dar.

Četvero najboljih

Da podsjetimo, svi igrači koji su se prijavili za natjecanje trebali su prilikom prijave navesti koji će od klubova Hrvatski Telekom e-Lige zastupati: GNK Dinamo, HNK Hajduk, HNK Rijeka ili NK Osijek. Nakon četvrtfinala, koji se igraju online, samo će četvero igrača igrati u današnjem finalu, a svaki će finalist igrati s jednim nogometašem odabranoga kluba! Prijenose završnih okršaja svojim će komentarima obogatiti Ivica Blažičko i jedan od najpopularnijih hrvatskih gejmera Malajski Tapir, kojeg samo na YouTubeu prati više od 260.000 fanova.

HNK Hajduk u finalu predstavljaju Brstylo i Cano19___11. Brstylo, iza kojeg se krije Stjepan Brstilo (30), smatra mirnoću i iskustvo svojim glavnim adutima za pobjedu, a i Elite rang, koji ima u Weekend Leagueu. Cano19___11, ili Luciano Baučić (27), također spada u Elite rang Weekend League, a videoigre Fifa "trenira" malo manje od pet godina. Redovit je na esport turnirima, a na dan igra od pet do šest sati.

U ime kluba GNK Dinamo zaigrat će mladi HRVoje-1995 ili Hrvoje Čleković (25), koji ima manje od pet godina iskustva u Fifi, ali je jedan od nekolicine verificiranih igrača Fife u Hrvatskoj te je redovit u tzv. Weekend ligi. NK Osijek predstavljat će rij03x0tic, odnosno sportski novinar Armin Hasanbegović (30), koji ima manje od pet godina iskustva u igri, ali je sport oduvijek njegova strast. 

Prvo takvo natjecanje u Hrvatskoj

Ove je godine esport industrija, čija natjecanja vjerno prati gotovo pola milijarde ljudi, premašila čarobnu granicu od milijardu dolara prihoda. Stručnjaci procjenjuju kako će tržište dodatno rasti nakon pandemije, a velika će se natjecanja vratiti na sportske stadione i u arene. Svi se slažu s tim kako će Hrvatski Telekom e-Liga donijeti snažan zamah esportu i kod nas. A da hrvatski esportaši mogu parirati svjetskim eigračima, pokazuju mnogi primjeri, među kojima je najpoznatiji Luka Perković Perkz, jedan od najboljih igrača League of Legendsa u svijetu, a nazivaju ga i Lukom Modrićem hrvatskog esporta.

HT je samo lani uložio gotovo dvije milijarde kuna u infrastrukturu, optiku i 5G mobilnu mrežu, koja je, što će potvrditi svaki gejmer, ključna za razvoj esporta kod nas. A u 2021. planiraju postati važan igrač na hrvatskom esport tržištu, koje ima velik potencijal za rast i razvoj.

- Nikad u povijesti Hrvatske nije postojalo esport natjecanje između sportskih klubova, a pogotovo ne između četiri najveća nogometna kluba u zemlji. Vjerujemo kako će klubovi u budućnosti upravo svoj esport odjel graditi paralelno sa svim svojim drugim sportskim odjelima kako bi pokazali izvrsnost i na digitalnom bojnom polju - komentirao je Richard Brešković, direktor Sektora marketinga za privatne korisnike Hrvatskog Telekoma.

U zadnjih par tjedana otkrili smo tko su vrhunski igrači. A tko najbolje analizira igru?

To ćemo otkriti uz pomoć SofaScore pick’em sastava - a onda i nagraditi najboljeg White Shark gaming stolcem. Sudjelovati je jednostavno: Ako već nisi, registriraj se na SofaScore stranici: bit.ly/sofascorelogin

Otiđi na Pick’em Hrvatski Telekom e-Lige na linku: bit.ly/pickemeliga Upiši svoja predviđanja Nagrađujemo prvi točan odgovor, zato požuri. Svakako nas i zaprati jer ćemo na društvenim mrežama proglasiti pobjednika.

Pripremite grickalice, udobno se smjestite i od 12 sati uživo pratite finalna sučeljavanja, a od 16.10 sati otkrit ćemo tko je najbolji hrvatski igrač Fife.

Pokretanje videa...

Finale Hrvatski Telekom e-Lige u nedjelju u 12h! 00:15

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Nutricionistica otkriva kako pravilnom prehranom unaprijediti mentalno zdravlje
PROMO

Nutricionistica otkriva kako pravilnom prehranom unaprijediti mentalno zdravlje

Očuvanje mentalnog zdravlja istaknuta je tema u današnjem užurbanom i stresnom suvremenom svijetu. Svakodnevno suočavanje sa izazovnim situacijama i zanemarivanje mentalnog i fizičkog zdravlja mogu imati ozbiljne dugoročne posljedice.

Ana Lokas nova predsjednica uprave Tifona
PROMO

Ana Lokas nova predsjednica uprave Tifona

Ana Lokas imenovana je novom predsjednicom Uprave Tifona. S više od dva desetljeća snažnog iskustva u financijskim i poslovnim sektorima, u svoju novu ulogu na čelu tvrtke donosi bogatu stručnost i dokazano iskustvo u vodstvu.
Nadzorni odbor potvrdio Godišnje izvješće Grupe Petrol i društva Petrol d.d. Ljubljana
PROMO

Nadzorni odbor potvrdio Godišnje izvješće Grupe Petrol i društva Petrol d.d. Ljubljana

Grupa Petrol u 2024. planira čistu poslovnu dobit u iznosu od 156,5 milijuna eura