Obavijesti

Promo sadržaj

Telefonski poziv promijenio budućnost potencijalne hrvatske kandidatkinje za OI

Telefonski poziv promijenio budućnost potencijalne hrvatske kandidatkinje za OI
3

S više od 150 partnerskih sveučilišta i 34% međunarodnih studenata svoje mjesto pod suncem ZŠEM-a našli su i mnogi profesionalni sportaši.

Dorja Blažić, 18-godišnja najbolja hrvatska floretašica, višestruka državna prvakinja i potencijalni kandidat za OI u Parizu 2024. te 8. na Europskom juniorskom prvenstvu po završetku prirodoslovne matematičke gimnazije u Zagrebu odlučila se gdje će nastaviti svoju obrazovnu i sportsku karijeru. 

Dugo vremena se nisam mogla odlučiti koji fakultet upisati s obzirom na to da je u Hrvatskoj teško uskladiti vrhunski sport i vrhunsko obrazovanje. Imala sam ponudu za fakultet u SAD-u, ali nisam još spremna otići tako da to planiram svakako kroz razmjene i nakon OI u Parizu 2024. Zato je odluka studij na Zagrebačkoj školi ekonomije i managementa. Uz alate koje ZŠEM ima i uz pomoć profesora moguće je da sam na natjecanju na drugom kraju svijeta, a nastavu slušam uživo putem videoprijenosa. Isto tako, ponudili su mi individualni pristup profesora što je meni vrlo bitno obzirom da su turniri po cijelom svijetu i puno  izostajem iz Hrvatske te je tako ponekad teško nadoknaditi propušteno.” - naglašava Dorja 

Zagrebačka škola ekonomije i managementa prva je u Hrvatskoj prema izvješćima Stručnog povjerenstva Agencije za znanost i visoko obrazovanje uz to među top 5% najboljih poslovnih škola u cijelom svijetu od 2013. godine. S više od 150 partnerskih sveučilišta i 34% međunarodnih studenata svoje mjesto pod suncem ZŠEM-a našli su i mnogi profesionalni sportaši. ZŠEM svojim studentima koji se aktivno bave sportom nudi studij organizacijski prilagođen sportašima, koji ne mogu redovno pohađati predavanja. Pri radu sustavno se koristi e-learning platforma. 

Kako su najbolje stvari u životu obično slučajne i neplanirane, u vrijeme kada su bile prijave za ZŠEM ja sam bila na Svjetskom prvenstvu u Dubaiju gdje sam ozbiljno razmišljala o studiju u Americi. Roditeljima je bilo žao da odem iz Hrvatske te su čisto informativno nazvali ZŠEM da se raspitaju o mogućnostima. Javila se prekrasna djevojka Anamarija koja je rekla da svakako dođem na prijemni, a kad je čula moju životnu priču rekla je da bi bili jako sretni kad bi postala dio njihovog tima. Rekla je da se dodjeljuju 3 stipendije i da se svakako prijavim za prijemni. Danas mogu reći da je to bila najbolja odluka jer sam dobila najveću stipendiju od 50% te ovim putem zahvaljujem Anamariji i ZŠEM-u na ukazanom povjerenju.” - ističe Dorja. 

Studij je osmišljen u suradnji s najboljim hrvatskim i inozemnim stručnjacima sa zavidnim poslovnim i akademskim karijerama kako bi studente pripremili za uspješnu poslovnu karijeru. Kroz teoriju i stvarne poslovne izazove studenti stječu primjenjivo znanje. Znanja usvojena na ZŠEM-u nadilaze unaprijed definirana akademska područja, proširujući se na niz relevantnih, a često i interdisciplinarnih područja. Interdisciplinarni pristup pomaže u kreiranju rješenja za budućnost i stvara temelj za uspjehe u različitim područjima. 

Iako je ponekad ljudima teško biti posvećen i imati vrhunske rezultate na dva tako bitna životna područja, smatram da sam ja najbolja kad imam i jedno i drugo. Nisam se nikad htjela ograničiti i upravo zbog toga sam prepoznala ZŠEM kao vrhunski fakultet koji prepoznaje potrebe pojedinaca te nudi visoku naobrazbu i mogućnost ostvarivanja dual karijere.” - ističe Dorja. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

VIDEO

10 godina borbe – Svjetski dan multiple skleroze
PROMO

10 godina borbe – Svjetski dan multiple skleroze

Izgubili su zdravlje, zbog dijagnoze mnogi i posao, a sada se boje kako će im uzeti i vozačke dozvole

Svježa hrana koja će vam uljepšati dan
PROMO

Svježa hrana koja će vam uljepšati dan

Kupnja novog hladnjaka može biti vrlo složen proces. Kako pronaći pravog? Novi Gorenje samostojeći hladnjaci zasigurno će vam ubrzati rad srca.
Kampanja “Juicy brine” predstavlja omiljeni voćni sok u inovativnom pakiranju
PROMO

Kampanja “Juicy brine” predstavlja omiljeni voćni sok u inovativnom pakiranju

Juicy stručnjaci već 25 godina brinu o kvaliteti sokova proizvedenih od najboljeg voća, a ususret rođendanu predstavljena je nova kampanja "Juicy brine" koja donosi omiljeni Juicy sok u modernom re-dizajnu i održivom pakiranju.