Obavijesti

Promo sadržaj

Tjedan i konferencija financijske pismenosti: Evo što nas čeka ove godine

Tjedan i konferencija financijske pismenosti: Evo što nas čeka ove godine
5

Drugu godinu zaredom Tjedan financijske pismenosti donosi rasprave o aktualnim financijskim temama, okuplja, povezuje i financijski osnažuje građane u Hrvatskoj i regiji.

Povodom obilježavanja Svjetskog i Europskog tjedna novca, Tjedan i konferencija financijske pismenosti u Zagreb dovode istaknuta imena regionalne i svjetske scene iz područja financija, biznisa, medija i showbiznisa.

Od 19. do 22. ožujka Ekonomski fakultet - Zagreb bit će domaćin niza zanimljivih aktivnosti i događaja. On će biti epicentar edukacija, networkinga, razmjene iskustava i znanja, otvorenih rasprava o aktualnim financijskim temama i davanja doprinosa financijskom osnaživanju građana. Ovo će biti izvrsna prilika za sve one koji žele proširiti svoje znanje o financijama i otkriti tajne uspješnog upravljanja novcem. Sve aktivnosti su besplatne, a za sudjelovanje je potrebna prethodna prijava.

Ovogodišnji program istražit će cijeli spektar zanimljivih i relevantnih tema, s posebnim naglaskom na digitalizaciju, inkluzivnost i održivost. Od 19.-22. ožujka održat će se Festival i Izložba financijske pismenosti, a Regionalna konferencija financijske pismenosti održat će se 20. ožujka. Konferencija će okupiti inspirativne paneliste koji će kroz 3 dinamična panela raspravljati o financijskoj stabilnosti i ulaganjima u vremenima inflacije i nestabilnosti, financijskom osnaživanju žena i rodnoj ravnopravnosti te održivim financijama. Na panelima će sudjelovati domaći, regionalni i svjetski stručnjaci, sveučilišni profesori, predsjednici i članovi uprava istaknutih financijskih institucija i regionalnih kompanija, autori knjiga, uspješni poduzetnici, političari i opinion makeri.

19. ožujka održat će se Financial Literacy Talk ( FL x Talk) za mlade na kojima će sudjelovati eminentni stručnjaci, poduzetnici, influenceri i druge javne osobe koje će govoriti o primjeni AI-a u poslovanju i svakodnevnom životu, ulaganju u kripto imovinu, digitalizaciji financijskih proizvoda i usluga te će podijeliti svoje inspirativne priče o uspjehu.

Među brojnim sudionicima Tjedna ističu se izv.prof.dr.sc. Marko Primorac, ministar financija, koji će održati uvodno predavanje na konferenciji te Mark Davis, Regionalni Direktor Europske banke za obnovu i razvoj (EBRD) za Srednju Europu koji će također sudjelovati kao uvodničar.

U Zagreb dolazi i Lisa Carmen Wang, poduzetnica i autorica knjige “Poslovna biblija: Opako sposobne”. Bivša četverostruka državna prvakinja SAD-a i članica Kuće slavnih gimnastičara, uspješna je poduzetnica i poslovna anđelica. Forbes ju je proglasio jednom od 30 najutjecajnijih osoba mlađih od 30 godina, a Entrepreneur Magazine jednom od 100 najutjecajnijih žena. I Lisa Carmen Wang sudjelovat će na konferenciji kao keynote speaker te će održati predavanje na temu: “Investing in Female Entrepreneurs and The Future of Billion-Dollar Women-Led Businesses”.

Na Tjednu će sudjelovati i Hrvoje Bujanović, državni tajnik u Ministarstvu gospodarstva i održivog razvoja, Bojan Fras, viceguverner Hrvatske narodne banke, Andrea Čović Vidović, voditeljica Predstavništva Europske komisije u Hrvatskoj; Ante Žigman, predsjednik Upravnog vijeća Hanfe, Božo Šaravanja, član uprave Wiener osiguranja, Iva Rogović Lekić, predsjednica Uprave Marsh McLennan Hrvatska, Nadja Schaps Horvat, predsjednica uprave Implant centra Martinko i suosnivačica PWMN Zagreb, Petra Bašić Jantolić, izvršna direktorica Razvoja poslovanja s klijentima u Addiko banci, Ana Zovko, direktorica Sektora za digitalni razvoj u Croatia osiguranju, Monika Mikac, CEO NAD capitala, Irena Čaček, odvjetnica, odvjetničko društvo Grubišić & Lović & Lalić, Zvonimir Barać, CFO, Raiffeisenbank Hrvatska, Velimir Šonje, ekonomski analitičar, direktor i osnivač Arhivanalitike, Manuela Šola, vlasnica i direktorica Komunikacijskog laboratorija, Marc Piano, savjetnik u području digitalne imovine iz Harneysa, Dora Martinović, poduzetnica i influencerica, Tea Zavacki, biznis mentorica i osnivačica podcasta #radimposvom, Dario Marčac, TikTok influencer i osnivač Crewa, Patricija Topić, AI stručnjakinja i porezna savjetnica, te mnogi drugi koji će svojim znanjem i iskustvom obogatiti naš događaj.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Andrija Topić novi član Uprave za akvizicije i integracije u Studencu
PROMO

Andrija Topić novi član Uprave za akvizicije i integracije u Studencu

Strateškim odabirom kompanija za preuzimanje i težnjom izvrsnosti u složenim procesima njihove integracije, Studenac nastavlja širenje na hrvatskom tržištu

Jeste li znali da se prava mala tvornica čokolade skriva u Opatiji?
PROMO

Jeste li znali da se prava mala tvornica čokolade skriva u Opatiji?

Uživajte u čarima odmora u hotelu Continental u Opatiji
Nastavi tradiciju uz Staročeško
PROMO

Nastavi tradiciju uz Staročeško

U današnje vrijeme, kod pristupa potrošačima sve je bitnija autentičnost i postojanost branda, a još bitnija je i očuvanost tradicije. Upravo smo na tradiciju najponosniji u Pivovari Daruvar kao nešto što iznimno poštujemo i čuvamo.