Obavijesti

Promo sadržaj

Komentari 0

Top trendovi u uređenju interijera: Što je ove godine in kad je posrijedi dizajn kuhinja?

Top trendovi u uređenju interijera: Što je ove godine in kad je posrijedi dizajn kuhinja?
5

Kuhinja je srce našeg doma. U njoj obično provodimo najljepše trenutke sa svojim najbližima, a da bi taj prostor postao još funkcionalniji, ponekad nije potrebno više od samo nekoliko estetskih promjena

VIDEO

Razmišljate li o uređenju kuhinje, svjesni ste da to nije nimalo lagan zadatak. Kako biste lakše navigirali kroz mnoštvo stilova, boja, materijala i dizajnerskih ideja te sa što manje muke došli do rješenja koje će istodobno biti moderno, lijepo i praktično, donosimo vam trendove u uređenju kuhinja koje su stručnjaci za uređenje interijera izdvojili kao ključne u 2022. godini.

Bez obzira na to jeste li poklonik retro stila ili skandinavskog minimalizma, svaki od spomenutih trendova možete uklopiti u svoju ideju idealne kuhinje. Rezultat bi trebao biti funkcionalna i moderna kuhinja koja će biti središte vašeg doma, ne samo prostorija za pripremu hrane nego i mjesto za opuštanje. Ukratko, prostor u kojem ćete se osjećati dobro i u kojem ćete voljeti boraviti.

Kraj dominacije bijelih kuhinja

Kad govorimo o estetici u uređenju kuhinja, ove su godine posebno važne boje. I pritom ne mislimo na sveprisutne sterilne bijele kuhinje nego na odvažne kuhinje dojmljivih i efektnih boja. 

Kitchen,In,A,Modern,Style,With,A,Light,Worktop,With

Stručnjaci za uređenje interijera upozoravaju da previše bijelih površina u vašoj kuhinji može stvoriti laboratorijski dojam hladnoće. Umjesto u bijelim, dizajneri interijera ove će godine kuhinje projektirati u neutralnim tonovima s elementima izražajnijih boja - primjerice tamnijih nijansi zelene ili plave. Zato, kad je riječ o kuhinjama, stručnjaci trenutačno preferiraju intenzivnije i zanimljivije boje koje će pridonijeti opuštenijoj i toplijoj atmosferi uživanja u kuhanju i u hrani - bez obzira na to jeste li sami ili u društvu.

Povratak keramičkih pločica

A ako se dvoumite kakve radne plohe odabrati, možda vam pomogne informacija da na velika vrata ponovno ulaze površine koje izgledom podsjećaju na tamniju hrastovinu ili orahovinu, pritom stvarajući prožimajući ugođaj topline. Radne plohe u prirodnim bojama neobrađenog drva, slažu se stručnjaci, odgovarat će svim stilovima, bez obzira na to jeste li se odlučili za skandinavsku estetiku, shabby chic ili rustikalni stil uređenja.

Stylish,And,Sunny,Kitchen,Interior,With,Accessories,,Wooden,Table,And

Ako vam ne sjedaju snažne i izražajne boje u kuhinji, o kojima smo govorili maločas, ali ipak žudite za daškom razigranosti, razmislite o keramičkim pločicama sa zanimljivim uzorkom, oblicima i teksturama koje će vašoj kuhinji dati željenu osobnost. Pločice su u uređenju kuhinja evergreen s dobrim razlogom - osim što su estetski privlačne, pločice su, zahvaljujući tome što ih je brzo i jednostavno čistiti, ujedno iznimno praktične.

Detalji čine razliku

Otvorene kuhinje i dalje su u modi, što znači da i pri uređenju kuhinje treba uložiti mnogo truda, promišljanja i kreativnosti, a svoj ćete pečat takvom prostoru dati izborom posebnih detalja. Zbog toga upamtite da police u kojima ćete držati kuhinjske potrepštine i pomagala, šarmantne posude sa začinima, stalci za papirnate ručnike, zanimljive kuhinjske krpe, inovativno raspoređena rasvjetna tijela, poput vintage lustera ili lampica na različitim dijelovima kuhinje, itekako pomažu u završnom dojmu kuhinjskog interijera. 

Modern,Kitchen,In,A,Single-family,House.,With,Large,Windows,Spending

Neovisno o tome za koji se pristup odlučili, inspirativna i zaigrana kuhinja sigurno će vam poslužiti kao veći poticaj da se posvetite gastronomskim užicima u udobnosti vlastitog doma, da isprobate recepte koje još niste ili da jednostavno češće uživate u društvu obitelji i prijatelja. 

Pametni kućanski uređaji

Najnoviji trendovi koji se tiču uređenja kuhinja fokusiraju se na ugradbene kuhinjske uređaje koji će se organski uklopiti u kuhinjske elemente. Zato dobro razmislite u koje ćete kućanske aparate uložiti prije nego što počnete razmišljati o tome kako bi vaša kuhinja iz snova mogla izgledati. 

Znamo da kuhinjski uređaji kao što su štednjaci, pećnice i hladnjaci mogu biti ozbiljna investicija, ali imajte na umu da govorimo o uređajima koji se u većini kućanstava koriste svakodnevno. Zato je bitno odabrati kvalitetne proizvode koji će odgovarati vašim gastronomskim i životnim navikama.

A pećnice su bez dvojbe primjer kućanskih aparata koji su tijekom godina prošli najnevjerojatniju tehnološku evoluciju. Dovoljno je pogledati samo inovativne ugradbene pećnice s pirolizom Gorenje OptiBake, koje su svojim pametnim funkcijama prilagođene suvremenom načinu života i današnjim potrebama, čime vaše kulinarske vještine podižu na novu razinu. A vanjski izgled ovih pećnica pomno je osmišljen, pa će se elegantno stopiti s većinom stilova - od minimalističkog skandinavskog do retro dizajniranih kuhinja koje nas izgledom vraćaju u pedesete godine prošlog stoljeća. 

Moderna kuhinja stvorena za gastronomske užitke

Bez obzira na to pripremate li pizzu ili želite brzo pripremiti vrhunsku večeru, nova generacija pećnica OptiBake spremna je na sve što zamislite. Jedinstvenim oblikom HomeMade ova pećnica osigurava savršenu cirkulaciju zraka, pa se više nikad nećete morati brinuti da će vaše jelo zagorjeti ili rezultirati nedovoljnom zapečenosti na jednoj strani. A za ljude koji nemaju inspiracije, ili su tek na početku kulinarske karijere, tu je opcija AutoBake, koja uključuje popis 22 najpopularnija recepta. Jedino što vam uz ovu opciju preostaje jest odabrati jelo, unijeti težinu i pritisnuti "start".

Osim toga, pećnica OptiBake ima posebnu funkciju Pizza, koja pećnicu zagrijava na 300°C, što vam omogućuje da u kućnim uvjetima pripremite najbolju i najhrskaviju pizzu ikad, a uz nju dolazi i koristan dar: Gorenje set za pizzu, koji će pripremu pizze učiniti još jednostavnijom. 

Happy,Family,Preparing,Dining,Table,For,Lunch,At,Home.,Focus

Za posebne večere, kojima uz novu kuhinju želite pokazati svu raskoš svojega kulinarskog talenta, pećnica OptiBake omogućava MulitLevel pečenje različitih jela na više razina. A ništa manje korisna opcija, osobito za ljude koji ne mogu svakodnevno provoditi sate i sate u kuhinji, a svejedno žele dobru hranu na svojem tanjuru, jest FastPreheat, s kojom pećnica OptiBake postiže temperaturu od 200°C u samo pet minuta. I za kraj, tu je opcija BigSpace, još jedna značajka zbog koje ćete još više voljeti pripremu obroka! 

Zaključak trendovskih smjernica za uređenje kuhinja? Poigrajte se bojama, uzorcima i teksturama, dajte mašti na volju, a u sve to uklopite kvalitetne kuhinjske uređaje koji će vam postati najbolji saveznici u novom načinu života. 

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Nutricionistica otkriva kako pravilnom prehranom unaprijediti mentalno zdravlje
PROMO

Nutricionistica otkriva kako pravilnom prehranom unaprijediti mentalno zdravlje

Očuvanje mentalnog zdravlja istaknuta je tema u današnjem užurbanom i stresnom suvremenom svijetu. Svakodnevno suočavanje sa izazovnim situacijama i zanemarivanje mentalnog i fizičkog zdravlja mogu imati ozbiljne dugoročne posljedice.

Ana Lokas nova predsjednica uprave Tifona
PROMO

Ana Lokas nova predsjednica uprave Tifona

Ana Lokas imenovana je novom predsjednicom Uprave Tifona. S više od dva desetljeća snažnog iskustva u financijskim i poslovnim sektorima, u svoju novu ulogu na čelu tvrtke donosi bogatu stručnost i dokazano iskustvo u vodstvu.
Nadzorni odbor potvrdio Godišnje izvješće Grupe Petrol i društva Petrol d.d. Ljubljana
PROMO

Nadzorni odbor potvrdio Godišnje izvješće Grupe Petrol i društva Petrol d.d. Ljubljana

Grupa Petrol u 2024. planira čistu poslovnu dobit u iznosu od 156,5 milijuna eura