Obavijesti

Promo sadržaj

Treći CroAI Fight Club

Treći CroAI Fight Club

Pitanje odgovornosti iza algoritamskih pogrešaka igra je upiranja prstom, nitko nije kriv, a netko mora biti. Što na to kaže kognitivni neuroznanstvenik, a što CEO AI startupa, otkrit će nam CroAI Fight Club!

Iz jednog kuta imamo Mislava Malenicu koji tvrdi “Experimentation, Regardless of Cost”, a iz drugog kuta imamo Benedetta Martina koji kaže “Ethical Boundaries, First & Foremost”, tko će izaći kao pobjednik?

Dok tehnologija postaje sve snažnija i integriranija u naše svakodnevne živote, propitivanja odgovornosti postaju ključna. Kada algoritmi donose odluke s ozbiljnim posljedicama, tko je taj koji snosi teret eventualnih pogrešaka? Je li to developer koji je napisao kod, tvrtka koja je implementirala sustav, ili možda korisnik koji ga je koristio? Možda je odgovornost šira, ležeći na društvenim i regulatornim strukturama?

Hrvatska udruga za umjetnu inteligenciju (CroAI) u utorak, 13. Veljače od 18:00h, u suradnji s Britanskom ambasadom u Zagrebu, održava svoj treći po redu “CroAI Fight Club”, događaj koji u vatrene rasprave spaja aktualne i kontroverzne teme svijeta umjetne inteligencije sa stručnjacima iz relevantnih područja!

“Who’s to blame for algorithmic failure?” tema je ovog izdanja CroAI Fight Club-a, a upravo o tim izazovima raspravljati će Benedetto De Martino i Mislav Malenica.

Benedetto De Martino je kognitivni neuroznanstvenik koji radi u području donošenja odluka i neuroekonomije. Doktorat je završio na University College London, gdje je počeo istraživati ljudsko donošenje odluka, integrirajući ekonomske modele s alatima kognitivne neuroznanosti s ciljem razvoja realističnijeg prikaza ekonomskog ponašanja. Dvije godine radio je u Odjelu za ekonomiju na Caltechu, a trenutno je voditelj Odlučivačke grupe na Institutu za kognitivnu neuroznanost, University College London.

Mislav Malenica je osnivač i glavni direktor Mindsmiths-a, AI startupa. Mislav je poduzetnik s više od 19 godina iskustva u području umjetne inteligencije, strojnog učenja i teorije igara, uz to i jedan od osnivača te bivši predsjednik udruge CroAI.

Treći CroAI Fight Club moderirati će Nikola Škorić, osnivač i direktor Electrocoina, hrvatske mjenjačnice kriptovaluta i kripto platnog procesora.

U svijetu sveprisutne umjetne inteligencije, pitanje odgovornosti postaje sve kompleksnije i intrigantnije. Dok se očekivanja od tehnološkog napretka i inovacija neprestano povećavaju, istovremeno se postavljaju duboka pitanja o posljedicama algoritamskih odluka.

CroAI ovim je pitanjima odlučio pristupiti na drugačiji način putem tzv. “Fight Club-a”, debate sa stranama suprostavljenima u mišljenju, moderatorom i interaktivnom publikom koja se u svakom trenu može ubaciti u raspravu.

“Cilj Fight Club-a je kroz zanimljivu, žustru i interaktivnu raspravu potaknuti dijalog i skrenuti pažnju na teme koje su u društvu možda “kontroverzne”, ali o kojima se treba pričati i o kojima treba razmišljati kako bi pozicija umjetne inteligencije u društvu bila transparentnija.” poručila je predsjednica udruge, Martina Silov.

Jedno je sigurno - o ovim se temama treba raspravljati, a mjesta u ringu ima za više od dvoje!Vidimo se u utorak 13.2.2024. u 18:00h na trećem CroAI Fight Club-u, a prijaviti se možete putem linka: https://lu.ma/v6a7cgvc

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Popularni svadbeni bend, Grupa Profeel & Tulumbus napravili spektakal u Zagorju
PROMO

Popularni svadbeni bend, Grupa Profeel & Tulumbus napravili spektakal u Zagorju

Nadaleko poznati najtraženiji svadbeni bend, Grupa Profeel, prošlog vikenda, uoči svadbene sezone predstavio je novitet na zagorskim cestama. Točnije, u sudjelovanju sa ’ Tulumbus-om’ pripremili su spektakal kakav se rijetko viđa

Andi Idrizi i Luigi Šalov među 250 boraca na hrvatskom castingu za HELL Boxing Kings
PROMO

Andi Idrizi i Luigi Šalov među 250 boraca na hrvatskom castingu za HELL Boxing Kings

Boksačke kvalifikacije u Zagrebu za milijunski nagradni fond
The Fall Guy - novi film Davida Leitcha spaja zvijezde ovoljetnih hitova Barbie i Oppenheimer
PROMO

The Fall Guy - novi film Davida Leitcha spaja zvijezde ovoljetnih hitova Barbie i Oppenheimer

Kaskader, novi film Davida Leitcha, spaja zvijezde ovoljetnih hitova Barbie i Oppenheimer – Ryana Goslinga i Emily Blunt.