Obavijesti

Promo sadržaj

Tri zlatna pravila kako odabrati savršene tenisice za dvoranu

Tri zlatna pravila kako odabrati savršene tenisice za dvoranu

Imate nekoliko tenisica za posao i izlaske, ali u teretani ili fitness studiju trčite i skačete u starim, poderanim i istrošenim cipelama za sport koje vam je žao baciti?

Mislite na svoje zdravlje i ispravite ovu i slične pogreške uz pomoć tri jednostavna savjeta pri kupnji tenisica za dvoranu.

Vježbanje i tenisice idu ruku pod ruku. Bez obzira preskačete li uže ili biciklirate, nezgodno je to činiti bosih nogu. Ponekad se dogodi da je bolje da smo trening odradili bosi, najčešće kada smo na nogama imali neadekvatnu obuću koja je stvorila bolove u stopalima i žuljeve na tabanima. I baš je zato važno ne srljati pri kupnji tenisice za vježbanje jer ćete zbog krivog odabira izgubiti novac, a mogli bi i zauvijek zamrziti tjelovježbu. Da biste s vježbali osmjehom i bez pritiska u nogama, donosimo vam savjete koji otkrivaju kako izbjeći najčešće pogreške pri kupnji sportskih cipela za sportove u zatvorenim prostorima.

Različite tenisice za različite sportove

Pravilo broj jedan je da nisu sve tenisice za sve i svakoga. Rijetki su ljudi koji bez problema mogu koristiti isti par sportskih cipela za šetnju gradom, trčanje u prirodi i HIIT trening u fitness centru. No, takve će se tenisice brzo istrošiti, a stopala osjećati bolove. Stoga je preporučljivo imati cipele koje koristite samo za teretanu, a još je idealnije imati one koje su dizajnirane upravo za onaj sport kojim se bavite jer će pružati veću podršku mišićima i zglobovima, osiguravati bolju stabilnost tijekom naglih pokreta i biti vam pouzdan oslonac.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Mnogima su izgled i boja važne značajke pri odabiru novih tenisica. No, ovaj se put okrenite mudrijem pristupu i birajte ih prema njihovoj namjeni jer vam tenisice za squash neće pružiti istu udobnost ako u njima vježbate aerobik, i obratno. Teže tenisice su najprikladnije za rekreativce koji redovito vježbaju u teretani jer štite stopala i zglobove od naglih pokreta, bolje apsorbiraju udarce i osiguravaju čvrst kontakt s podlogom. Lagane sportske cipele osigurat će vam brzinu i bit ćete poletniji.

Kod tenisica za dvoranu bitan je i potplat. On se ne smije suviše lijepiti za parket, na peti mora biti debeo i nešto tvrđi od uobičajenih tenisica, a na prstima mekan i savitljiv.

Za kvalitetne tenisice se isplati dati koju kunu više

Različite fizičke aktivnosti pokreću različite skupine mišića, i zbog toga proizvođači izrađuju različite modele tenisica. U ovo moderno doba proizvođači sve više ulažu u samu kvalitetu izrade i izgleda cipela kako bi korisniku osigurali što veću udobnost. Tako se na tržištu mogu pronaći Adidas tenisice koje krasi savršen spoj inovativne tehnologije i dizajna koji ljubiteljima trčanja pruža ultimativno trkačko iskustvo, kao i Nike tenisice budućnosti koje povećavaju povrat energije i ubrzavaju trčanje.

Koju god marku sportskih cipela odabrali, najvažnije je da one odgovaraju vašim potrebama, vašim stopalima i vašem budžetu. No, zapamtite drugo pravilo – najskuplje tenisice nisu nužno i najefikasnije, kao što najjeftinije neće uvijek trajati dugo, a mogle bi loše utjecati na mišiće i kosti jer nisu ergonomski prikladne.

Sve tenisice imaju rok trajanja

Bez obzira jesu li Nike ili Adidas ili neki drugi brand, tenisice za vježbanje ne traju vječno. Potplati će se izlizati onoliko brzo koliko ćete ih često koristiti, a i materijali od kojih su izrađene će oslabiti. Stručni treneri i profesionalni sportaši znaju za treće pravilo – da se cipele za vježbanje u zatvorenom prostoru moraju zamijeniti novima nakon prijeđenih 800-1000 kilometara ili kada osjetite da su znatno olabavile i pružaju sve slabiju potporu.

Pravilan odabir sportske obuće je jednako važan za zdravlje kao i pravilna prehrana i tjelovježba. I zato uložite u svoju zdraviju budućnost već danas, zahvalite se svojim starim sportskim cipelama i u najbližoj Hervisovoj trgovini sportske opreme potražite svoj novi par tenisica za vježbanje u dvorani.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Regionalni uspjeh: nova emisija chefa Davida Skoke na 24Kitchen kanalu
PROMO

Regionalni uspjeh: nova emisija chefa Davida Skoke na 24Kitchen kanalu

Motor, loza, kuhača

Biovitalis® – Uspješna hrvatska obiteljska priča u branši kozmetike i dodataka prehrani
PROMO

Biovitalis® – Uspješna hrvatska obiteljska priča u branši kozmetike i dodataka prehrani

Tvrtka BIOVITALIS d.o.o. osnovana je 1996. godine i od tada njezin tim stručnjaka razvija i proizvodi prirodnu kozmetiku i dodatke prehrani koji doprinose zdravlju. Tvrtkom upravljaju supružnici Ivana Zagorec Kolednjak, magistra farmacije, i Stjepan Kolednjak, magistar ekonomije.
Zašto su kasina nepresušna vrela zabave
PROMO

Zašto su kasina nepresušna vrela zabave

Svi smo svjesni kako su igre u kasinu, bilo fizički ili online, zabavne i uzbudljive