Obavijesti

Promo sadržaj

Komentari 0

5 savjeta kako koristiti kremu za atopijski dermatitis

Powered by Biovitalis

5 savjeta kako koristiti kremu za atopijski dermatitis

Oboljeli od atopijskog dermatitisa, uglavnom bebe i djeca, najviše pate zimi, kad hladnoća i suhi zrak u prostorijama dodatno otežavaju simptome njihove bolest. Zbog toga je važno pravilno koristiti kreme koje stvaraju zaštitnu barijeru na koži

VIDEO

Broj ljudi koji pate od bolesti iz skupine atopija u stalnom je porastu. Najzahvaćenija su skupina oboljelih djeca i bebe te se atopijski dermatitis smatra najčešćom bolesti kod njih. Pojava atopije kod odraslih prisutna je u mnogo manjoj mjeri. Atopija se genetski prenosi s roditelja na dijete u vidu preosjetljivosti organizma na neki od svakodnevnih alergena iz okoliša. Roditelje često zanima može li se atopijski dermatitis izliječiti.

U zimskim mjesecima, kad je vani zrak hladan, a u prostorijama suh, atopijski dermatitis se pojačava. Da biste zaštitili svoju kožu i kožu djeteta i smanjili iritaciju, nužno je koristiti blage sapune bez boja i mirisa, ovlaživač zraka, ne češati se... i redovito nanositi emolijense - kreme za atopijski dermatitis bogate sastojcima koji ulaze u kožu i regeneriraju oštećenja te stvaraju zaštitnu barijeru. Evo kako ih koristiti za što bolji učinak.

1. Redovito korištenje

Atopijski dermatitis dugotrajna je bolest, zbog čega je važno primjenjivati pravilnu terapiju od početka. Za održavanje zdravlja kože vrlo su važni emolijensi, koji se, nažalost, često ne primjenjuju u mjeri u kojoj bi trebali. Primjena emolijensa kod atopijskog dermatitisa mora biti česta i redovita. Preporučuje se mazati kremu dva puta na dan - ujutro i navečer. Redovitom uporabom emolijensa smanjuje se potreba za lokalnom kortikosteroidnom terapijom u blagom i srednje teškom atopijskom dermatitisu. Često je pitanje roditelja u ordinaciji jesu li kortikosteroidi štetni za njihovo dijete.

Closeup,Of,Female,Hands,Applying,Cream,On,Her,Arm.,Make

2. Obilno nanošenje proizvoda

Iako se emolijensi mogu naći u obliku losiona ili masti, kreme se lakše razmazuju te su pogodne za veća područja kože. Potrebno ih je obilno nanositi, osobito na dijelove tijela na kojima su oštećenja najizraženija, poput pregiba ili lica. Dovoljna količina kreme iznosi otprilike 150-200 g tjedno za dijete, a 500 g za odraslu osobu.

3. Masažom do boljeg učinka

U fazi pogoršanja bolesti nanošenje emolijensa je, uz ostalu terapiju koju odredi dermatolog, neophodno, no oni su jednako potrebni i u fazi mirovanja. Nježnom masažom prilikom nanošenja krema za atopijski dermatitis olakšava se prodiranje sastojaka u kožu djeteta, a time se postiže i bolje djelovanje.

Mother,Makes,Newborn,Baby,Massage,,Apply,Oil,On,The,Hand,

4. Izbjegavajte sintetske sastojke

Kod izbora kreme za atopijski dermatitis važno je voditi računa o tome da se izbjegava kozmetika koja sadrži alkohol (alcohol), parfeme (parfum), parafinsko ulje (paraffinum liquidum), vazelin (petrolatum), silikone (cyclomethicone, dimethicone…) ili mnogo sintetskih sastojaka. Svi oni mogu pogoršati stanje kože s atopijskim dermatitisom.

5. Uporaba Emulzije

Kod tretiranja atopijskog dermatitisa potrebno je pronaći kremu koja podupire sposobnost obnavljanja barijere kože, vraćajući joj vlažnost i štiteći je od isušivanja. BIOVITALIS Emulzija za njegu suhe kože sklone atopiji dermatološki je ispitana krema razvijena za specifičnu njegu vrlo suhe kože i kože opterećene atopijskim dermatitisom. Sadrži bogatu kombinaciju prirodnih sastojaka: ulja pamuka, noćurka, avokada i pšenice, shea maslac, ekstrakt aloe vere, 0% alergena, parabena, silikona i parafinskog ulja.

Za roditelje koji žele saznati više o atopijskom dermatitisu, dostupni su dodatni savjeti magistre farmacije.

Emulzija je prilagođena svim tipovima kože: nježnoj i osjetljivoj dječjoj koži (od rođenja nadalje), kao i vrlo suhoj koži u odrasloj dobi. Važno je spomenuti klinički dokazano poboljšanje stanja kože kod 98% djece. Kliničko ispitivanje učinkovitosti kreme provedeno je pod nadzorom dermatologa Klinike za dječje bolesti Zagreb (Klaićeva bolnica) na uzorku od 40 djece s dijagnozom atopijskog dermatitisa.

Tijekom kliničkog ispitivanja pacijenti su u svakodnevnoj temeljnoj njezi kože primjenjivali isključivo Emulziju za njegu i Fluid za pranje vrlo suhe kože sklone atopiji. Kliničkim je ispitivanjem dokazano kako krema smanjuje suhoću kože (smanjeno perutanje, ispucanost), nadražaje na svrbež, učestalost upale i potrebe za kortikosteroidima te poboljšava kvalitetu života djeteta.

Emulzija krema ne sadrži gluten, alkohol i sastojke životinjskog podrijetla. Može se kupiti na Biovitalisovu web shopu ili u ovlaštenim ljekarnama. Više o proizvodu pročitajte ovdje.

Powered by Biovitalis

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Gigantski krokant sv. Duje za proslavu Bobisovog 75. rođendana i Sudamje
PROMO

Gigantski krokant sv. Duje za proslavu Bobisovog 75. rođendana i Sudamje

Iz Bobisa pozivaju: "Pridružite se Bobisu i gradu Splitu, u utorak 7. svibnja, na splitskim Prokurativama i budite dio povijesti dok slavimo ovogodišnju Sudamju i 75 godina legendarnog Bobisa.“

Evo zašto liječnici preporučuju redovite specijalističke preglede i laboratorijske pretrage
PROMO

Evo zašto liječnici preporučuju redovite specijalističke preglede i laboratorijske pretrage

Laboratorijske pretrage te specijalistički i sistematski pregledi spadaju među temeljne medicinske postupke kojima se vrlo precizno može odrediti zdravstveno stanje pojedinca.
RBA program Prijatelji po računu vrijedi i za preporuku malim poduzećima i obrtnicima
PROMO

RBA program Prijatelji po računu vrijedi i za preporuku malim poduzećima i obrtnicima

Raiffeisen banka u sklopu svog programa preporuke Prijatelji po računu, osim nagrađivanja novih i postojećih klijenata fizičkih osoba, nagrađuje i postojeće klijente koji preporuče RBA malim poduzećima i obrtnicima