Obavijesti

Promo sadržaj

Komentari 0

U Hrvatsku je stigao test za otkrivanje preko 160 vrsta raka iz jednog uzorka

U Hrvatsku je stigao test za otkrivanje preko 160 vrsta raka iz jednog uzorka
2

Zahvaljujući znanosti, danas je moguće iz jednog jedinog uzorka krvi otkriti više od 160 vrsta tkiva karcinoma.

Poliklinika Analiza prva je u Hrvatskoj uvela Vascular Endothelial Growth Factor (VEGF test), revolucionarni tumorski marker širokog spektra visoke osjetljivosti koji se smatra jedan od najvećih dostignuća u preventivnoj medicinskoj dijagnostici, screeningu, te praćenju terapije. Brzo, pouzdano, neinvazivno, pristupačno i sve na jednom mjestu i iz istog uzorka, s rezultatima u istom danu. Test može dopuniti ili čak zamijeniti brojne pretrage za dijagnostiku karcinoma poput radioloških pretraga kod kojih se osoba izlaže zračenju. 

VEGF testom možete s visokom preciznošću dobiti informacija o postojanju raka u organizmu.  Radi se o apsolutno pouzdanom testu zbog njegove visoke osjetljivosti na preko 160 vrsta tkiva karcinoma te mogućnosti učinkovitog kombiniranja s drugim tehnologijama za otkrivanje tumora, te ujedno predstavlja prvi tumorski marker za karcinom gušterače. 

Mnogi tumorski markeri su dosad bili ograničeni u svojoj sposobnosti otkrivanja širokog raspona tumora, što bi dovelo do kasnog otkrivanja i povećanog rizika od smrti od karcinoma. Zato je važno biti svjestan ranih simptoma, kako bi što prije potražili liječničku pomoć.  

VEGF test se bazira na suvremenoj tehnologiji Kvantne točke koju je časopis Science nazvao jednim od najboljih proboja u medicini ove godine. 

Alarmantne brojke od 17 milijuna novih slučajeva raka i 9,5 milijuna umrlih od raka diljem svijeta svake godine rastu. I zato otkrivanje raka u ranoj fazi posve je ključno za povećanje šansi za uspješno liječenje i oporavak. Stoga nemojte oklijevati potražiti pomoć ako ste zabrinuti za svoje zdravlje i u nekoliko minuta iz uzorka krvi na vrijeme saznajte postoji li kakav oblik karcinoma u Vašem organizmu. 

Za više informacija i narudžbu javite se već danas Poliklinici Analiza na info@mcanaliza.org, putem telefona na 01/2099-880 ili 021/688-888, te na službenim internetskim stranicama.