Obavijesti

Promo sadržaj

U karanteni je najbolje bilo seoskim obiteljima, a najviše su kuhali i uređivali okućnice

U karanteni je najbolje bilo seoskim obiteljima, a najviše su kuhali i uređivali okućnice

Cilj istraživanja je bio steći uvid u ulogu obiteljskih domova za vrijeme trajanja mjera karantene u Hrvatskoj. Oko 46 % obitelji se tijekom izvanredne situacije dodatno zbližilo s ukućanima...

VIDEO

U karanteni su se najbolje snašle seoske obitelji, a organizaciju obiteljskog života u novim, drugačijim uvjetima najbolje su odradile obitelji bez djece. Postotak obitelji koje smatraju da su se jako dobro organizirale u situaciji s korona virusom je nešto viši kod obitelji koje žive u obiteljskim kućama (41,7%) u odnosu na obitelji koje žive u stanovima (37,5%). 
Rezultat je to istraživanja koje je provedeno u sklopu marketinške kampanje „Stvarne domove stvarno vrijedi osigurati“. Provelo ga je Uniqa osiguranje u suradnji s 24sata. Preko portala 24sata.hr od 15. do 30. travnja anketu je riješilo 1.065 ispitanika.  Cilj istraživanja je bio steći uvid u ulogu obiteljskih domova za vrijeme trajanja mjera karantene u Hrvatskoj.  U anketi nije navedeno da se istraživanje provodi u suradnji s Uniqa osiguranjem, niti je bilo brandirano s Uniqa brand elementima.

ORGANIZACIJA U KARANTENI
Najviše obitelji (44,9%) se uglavnom dobro organiziralo, nešto manje (39,9%) organiziralo se jako dobro, a najmanje (15,6%) smatra da su mogli i bolje. Najbolje su organizirane seoske obitelji, 42,9% je jako dobro organiziranih. Obitelji s 5 i više ukućana su se nešto slabije organizirale, 18,5% smatra da su to mogle napraviti I bolje. Organizaciju obiteljskog života u novim uvjetima najbolje su odradile manje obitelji bez djece (42,3% jako dobro).


ZAJEDNIČKO VRIJEME
46,4% obitelji se tijekom izvanredne situacije dodatno zbližilo s ukućanima U većoj mjeri su se zbližile brojnije obitelji s 5 i više članova. Uglavnom se sve aktivnosti prakticiraju jednako često, ali su zajedničko gledanje TV programa, zajednički doručak i zajednički (video) pozivi bili češći nego prije kod četiri od deset obitelji. Kod trećine obitelji češća je igra s djecom, zajedničko kuhanje i uređivanje doma i vrta ili okućnice.


POSAO
U većini obitelji netko od članova odlazio je na posao izvan kuće (67,5%), više od polovice ukućana pohađala je nastavu na daljinu (51,4%), a kod više od trećine obitelji netko od ukućana radio je od kuće (39,9%)

Na posao izvan kuće češće su odlazile osobe starije od 45 godina (70,8% ) i one koje žive na selu (70% u odnosu na 67% u gradovima).   

Rad od kuće – najviše je od kuće radilo u dobnoj skupini do 25 godina (47%), najmanje stariji od 35 godina (38%). Češće muškarci nego žene (44% u odnosu na 39% žena). 



 AKTIVNOSTI
Što su novoga naučili ili napredovali u nekim vještinama tijekom trajanja situacije s korona virusom?
Kuhanje 23 %
Uređenje doma 20, 9 %
Vježbanje 19,8 %
Kreativne vještine 12,1 %
Računalne vještine 12 %
Poslovne vještine 7 %
Jezici 3,7 %

Prema rezultatima istraživanja možemo zaključiti da se Hrvati brzo prilagođavanju novim situacijama, a posebno radu od kuće. Također, da se zaključiti da su kvalitetno provodili vrijeme sa svojim ukućanima te im je ostanak doma bio prilika za zbližavanje. 

Domove koji su sigurno obiteljsko mjesto i mjesto za osiguranje egzistencije vrijedi osigurati! Osigurajte svoj dom na vrijeme uz UNIQA policu osiguranja nekretnine.


 
 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

VIDEO

Mister Dzirlo Čang Šlang – najprodavaniji čaj za reduciranje tjelesne težine
PROMO

Mister Dzirlo Čang Šlang – najprodavaniji čaj za reduciranje tjelesne težine

Hit Mister Dzirla Čang Šlang, najprodavaniji čaj za reduciranje težine na svijetu (89 milijuna kupaca, od toga milijun I dvjesto tisuća u hrvatskoj I sa tradicijom 42 godine prisustva), na zahtjev mnogobrojnih kupaca ponovno je dostupan na hrvatskom tržIštu!

Za ovaj praznik rada budi spremniji no ikad: Uz the meat grill kutije
PROMO

Za ovaj praznik rada budi spremniji no ikad: Uz the meat grill kutije

Upalite svoje roštilje i pripremite se za najukusniju grill sezonu ikada! Prvi maj je tu, a sve je spremno da ga proslavite s najfinijim mesom iz neodoljivih mix&grill kutija by the Meat.
Ostalo je još nekoliko dana da podržite inicijativu 'Genijalce potakni, svijet pomakni'
PROMO

Ostalo je još nekoliko dana da podržite inicijativu 'Genijalce potakni, svijet pomakni'

Tvrtka Intersnack Adria time osnažuje potencijale darovite djece i potiče njihov doprinos stvaranju boljeg društva u cjelini