Obavijesti

Promo sadržaj

U Zagrebu je ovih dana zamirisalo po tartufima. Doznali smo koji je razlog

U Zagrebu je ovih dana zamirisalo po tartufima. Doznali smo koji je razlog
3

Legenda kaže da su tartufi dragocjene gljive nastale spajanjem vode, topline i gromova. To je moglo biti stotine godina prije Krista, kada je Jupiter, poznat po osobitoj seksualnoj aktivnosti, bacio grom u jednu šumu, gdje je onda niknuo prvi tartuf.

Za one, koji još nisu svjesni činjenice u koliko lijepoj zemlji živimo, evo bonus podatak da u našim krajevima raste najluksuznija gljiva na svijetu. Iako rastu po nekim šumama u Europi, u našoj Istri raste najcijenjeniji, istarski bijeli tartuf. Jeli su ga kraljevi, carevi i plemići, od rimskih do austrougarskih.

Ovih je dana u lov na najdragocjeniji tartuf na svijetu došao i najslavniji britanski chef, Gordon Ramsay. Ugostio ga je naš David Skoko i proveo najljepšim gastro avanturama Hrvatske: zajedno su kuhali, upoznavali zanimljive lokacije, lovili ribu, tražili tartufe. Ramsay je imao prilike i vidjeti kako se pravi domaće maslinovo ulje, jedno od najkvalitetnijih na svijetu te se uvjeriti odakle izvorno dolazi jedan od najprepoznatljivijih kozjih sireva o kojima se priča i u Londonu.

Hrvatska je kuhinja bogata raznovrsnim mirisima, okusima i još uvijek izvornim, lokalnim sastojcima. Neke od njih Ramsay je upotrijebio za pravljenje svojih specijaliteta, a poseban je doživljaj bio loviti tartuf: osjetiti neizvjesnost potrage, zadovoljstvo u pronalasku i na kraju gušt pripremanja i uživanja u istarskim pljukancima s tartufima.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Sve ovo odvijalo se u organizaciji National Geographica. Oni su, potaknuti specifičnim zahtjevom projekta, u suradnji s GO2Digital lansirali kampanju koja miriše po tartufima i tako predstavili svoj jedinstveni projekt. Mnoštvo prolaznika je u centru Zagreba tih dana moglo namirisati specifičan miris tartufa koji se širio iz digitalnih GO2Digital ekrana. Privučeni mirisom, imali su prilike na ekranima pogledati kratki promo-film koji je najavljivao prikazivanje hrvatske epizode gastro putovanja Gordona Ramsaya.

Ovo je jedini dostojan način predstavljanja mirisa, okusa i uzbuđenja koja su nam na dohvat ruke u našoj predivnoj zemlji. Još jedna topla jesen je oko nas – dozvolite da vas svojim mirisima provede najljepšim krajevima Hrvatske. Mnogi, kao Gordon Ramsay, zbog toga dolaze iz cijelog svijeta, a mi, mi tu živimo.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Putuj svijetom uz putovnicu u mobitelu
PROMO

Putuj svijetom uz putovnicu u mobitelu

Među prvima u svijetu: Istraži putovanje budućnosti i pridruži se testiranju DTC-a uz podršku MUP-a i AKD-a

5 razloga zašto trebate doći u Rovinj na treće izdanje Weekend Food Festivala
promo

5 razloga zašto trebate doći u Rovinj na treće izdanje Weekend Food Festivala

Tijekom tri dana Weekend Food Festivala koji se održava od 19. do 21. travnja, posjetitelji će uživati u predavanjima, panel diskusijama, druženju, isprobavanju zanimljivih jela i naravno, dobroj zabavi!
Međimurska kuhinja nije nestala: Imamo recepte za odlični teleći odrezak
PROMO

Međimurska kuhinja nije nestala: Imamo recepte za odlični teleći odrezak

Restoran Tajer je prije nekoliko godina u srce Zagreba vratio tradicionalnu kuhinju te slovi kao svojevrsni zaštitnik starinskog, međimurskog načina pripreme hrane