Obavijesti

Promo sadržaj

U želji da pomognu bolesnoj majci brat i sestra iz Zagreba osmislili kvalitetan proizvod

U želji da pomognu bolesnoj majci brat i sestra iz Zagreba osmislili kvalitetan proizvod
3

Brat i sestra, Marko i Ana Antolić s Trešnjevke zadnji su kandidati treće sezone projekta Startaj Hrvatska. Predstavili su se svojim proizvodom - tjesteninom Druid, koja je prva certificirana hrvatska bezglutenska tjestenina.

U želji da pomognu bolesnoj majci kojoj je dijagnosticirana teška bolest, strojarski tehničar i komercijalistica istraživali su mogućnosti alternativih oblika liječenja, proučavali prehranu i došli do informacija o vezi glutena i bolesti. Tad su odlučili napraviti proizvod koji će sastavom biti izuzetak na tržištu.

Svoj projekt prijavili su na natječaj EU fondova za poticaje malim poduzetnicima, novac su osigurali i startali poduzetničku priču. Zbog kompliciranih procedura i birokracije, trebalo je proći još pet godina sve dok 2020. nisu pokrenuli proizvodnju.

Za svo to vrijeme bavili su se proučavanjem sirovina sa ciljem dobivanja pravoga recepta – pomiješali su kukuruzno bijelo i kukuruzno žuto s rižinom brašnom. Kako su ta brašna od žitarica u kojima nema glutena, dobili su bezglutensku tjesteninu, k tome potpuno prirodnu, bez dodanih aditiva i umjetnih bojila. Zbog toga i poučeni stečenim iskustvom, tjesteninu su nazvali Druid, kao posvetu drevnim mudracima iz naroda Kelta, koji su imali veliko poštovanje prema prirodi.

Druidi su, kako navode Marko i Ana, bili svećenici, liječnici i učitelji koji su vjerovali u bolji svijet zbog moći prirode. Brat i sestra nisu gubili vjeru u posebnost svojeg proizvoda, koji izrađuju u pogonu na zagrebačkoj Trešnjevci uz punu primjenu najstrožih pravila kontrole kvalitete. Bezglutenska tjestenina Druid dolazi u obliku penna i fusilla. Penne su u pakiranju od 400 grama, a fusilli u pakiranju od 250 grama. Proizvode se u kontroliranim uvjetima koji osiguravaju da su bez glutena, što potvrđuje i certifikat AOECS. Druid ima i V certifikat, dokaz da ga smiju konzumirati i vegani. Bezglutensku tjesteninu pozdravit će celijakičari i osobe s alergijom na gluten, a sasvim sigurno će biti kvalitetan izbor roditeljima djece s celijakijom, kojima će olakšati pripremu obroka. Druid tjestenina izvrsna je i za sve ljubitelje dobre „pašte“, za kušanje s omiljenim umakom. Jedino na što se treba paziti je da ju se ne prekuha. Nema nikakvih veziva poput jaja ili garan gume i zbog toga je gotova za svega nekoliko minuta, što je danas vrlo poželjno.

Proizvodnja je zahtjevna, no uz pomoć stroja Ana i Marko Antolić izrađuju tjesteninu koja se prvo 14 sati suši i sljedeći dan ide u stroj za punjenje i pakiranje. Svoj su pogon sami uređivali, na što su iznimno ponosni. Od dva stara skladišna prostora napravili su jedan, opremili ga i posložili, stvorivši idealno okruženje za nastanak Druida.

Tjestenina Druid može se nabaviti u svim INTERSPAR hipermarketima i odabranim SPAR supermarketima diljem Hrvatske. Druid može postati HIT proizvod 2022. godine u projektu Startaj Hrvatska.

Kupnjom prve certificirane hrvatske bezglutenske tjestenine Druid pripremite siguran i kvalitetan obrok uz dodatak omiljenog umaka. U slast

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

'Automobil  zapravo koristimo jedan sat na dan, a mjesečno nas stoji barem 500 eura'
PROMO

'Automobil zapravo koristimo jedan sat na dan, a mjesečno nas stoji barem 500 eura'

Među onima koji se, između ostalog, zalažu za stvaranje naprednih rješenja u području održive mobilnosti je i slovenska tvrtka Avant Car

Biraj limenku, opet i opet i opet!
PROMO

Biraj limenku, opet i opet i opet!

Svima draža ambalaža
Otvorena Mia poliklinika u Rijeci
PROMO

Otvorena Mia poliklinika u Rijeci

Stručnost i iskustvo Pronatal grupacije dostupni pacijentima iz Hrvatske, Slovenije i Italije