Obavijesti

Promo sadržaj

U želji da pomognu bolesnoj majci brat i sestra iz Zagreba osmislili kvalitetan proizvod

U želji da pomognu bolesnoj majci brat i sestra iz Zagreba osmislili kvalitetan proizvod
3

Brat i sestra, Marko i Ana Antolić s Trešnjevke zadnji su kandidati treće sezone projekta Startaj Hrvatska. Predstavili su se svojim proizvodom - tjesteninom Druid, koja je prva certificirana hrvatska bezglutenska tjestenina.

U želji da pomognu bolesnoj majci kojoj je dijagnosticirana teška bolest, strojarski tehničar i komercijalistica istraživali su mogućnosti alternativih oblika liječenja, proučavali prehranu i došli do informacija o vezi glutena i bolesti. Tad su odlučili napraviti proizvod koji će sastavom biti izuzetak na tržištu.

Svoj projekt prijavili su na natječaj EU fondova za poticaje malim poduzetnicima, novac su osigurali i startali poduzetničku priču. Zbog kompliciranih procedura i birokracije, trebalo je proći još pet godina sve dok 2020. nisu pokrenuli proizvodnju.

Za svo to vrijeme bavili su se proučavanjem sirovina sa ciljem dobivanja pravoga recepta – pomiješali su kukuruzno bijelo i kukuruzno žuto s rižinom brašnom. Kako su ta brašna od žitarica u kojima nema glutena, dobili su bezglutensku tjesteninu, k tome potpuno prirodnu, bez dodanih aditiva i umjetnih bojila. Zbog toga i poučeni stečenim iskustvom, tjesteninu su nazvali Druid, kao posvetu drevnim mudracima iz naroda Kelta, koji su imali veliko poštovanje prema prirodi.

Druidi su, kako navode Marko i Ana, bili svećenici, liječnici i učitelji koji su vjerovali u bolji svijet zbog moći prirode. Brat i sestra nisu gubili vjeru u posebnost svojeg proizvoda, koji izrađuju u pogonu na zagrebačkoj Trešnjevci uz punu primjenu najstrožih pravila kontrole kvalitete. Bezglutenska tjestenina Druid dolazi u obliku penna i fusilla. Penne su u pakiranju od 400 grama, a fusilli u pakiranju od 250 grama. Proizvode se u kontroliranim uvjetima koji osiguravaju da su bez glutena, što potvrđuje i certifikat AOECS. Druid ima i V certifikat, dokaz da ga smiju konzumirati i vegani. Bezglutensku tjesteninu pozdravit će celijakičari i osobe s alergijom na gluten, a sasvim sigurno će biti kvalitetan izbor roditeljima djece s celijakijom, kojima će olakšati pripremu obroka. Druid tjestenina izvrsna je i za sve ljubitelje dobre „pašte“, za kušanje s omiljenim umakom. Jedino na što se treba paziti je da ju se ne prekuha. Nema nikakvih veziva poput jaja ili garan gume i zbog toga je gotova za svega nekoliko minuta, što je danas vrlo poželjno.

Proizvodnja je zahtjevna, no uz pomoć stroja Ana i Marko Antolić izrađuju tjesteninu koja se prvo 14 sati suši i sljedeći dan ide u stroj za punjenje i pakiranje. Svoj su pogon sami uređivali, na što su iznimno ponosni. Od dva stara skladišna prostora napravili su jedan, opremili ga i posložili, stvorivši idealno okruženje za nastanak Druida.

Tjestenina Druid može se nabaviti u svim INTERSPAR hipermarketima i odabranim SPAR supermarketima diljem Hrvatske. Druid može postati HIT proizvod 2022. godine u projektu Startaj Hrvatska.

Kupnjom prve certificirane hrvatske bezglutenske tjestenine Druid pripremite siguran i kvalitetan obrok uz dodatak omiljenog umaka. U slast

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Ne propustite Najmanji wine&food festival u Hotelu Preko
PROMO

Ne propustite Najmanji wine&food festival u Hotelu Preko

Najbolja vina i vrhunske gastro delicije su preko
Pet detalja koji povećavaju vrijednost stana više nego što mislite
PROMO

Pet detalja koji povećavaju vrijednost stana više nego što mislite

Želite povećati vrijednost stana? Tajna je u detaljima! Od pametne rasvjete do uređenog stubišta, mali potezi mogu donijeti veliku razliku
7 trikova za kupnju televizora koji će vam uvelike olakšati izbor
PROMO

7 trikova za kupnju televizora koji će vam uvelike olakšati izbor

Kada razmišljate o kupnji novog televizora, važno je da odluka o novom modelu ne bude ubrzana ili prepuštena slučaju