Obavijesti

Promo sadržaj

Ublažite simptome alergije uz Superfood.hr proizvode

Ublažite simptome alergije uz Superfood.hr proizvode
8

Alergije može imati svatko, bez obzira na dob. Na njih treba sumnjati kod ponavljajućih prehlada, učestalog curenja nosa, upala uha, jutarnjeg kašlja, čujnog disanja i probavnih i kožnih smetnji. Najčešći klinički oblici alergija su alergijski rinitis (upala nosne sluznice), konjuktivitis, rinosinusitis, edem larinksa (otečeno ždrijelo), urtikarije i kožne alergije, alergijski bronhitis i bronhospazam.

Tvari koje izazivaju alergije su alergeni. Uobičajeni alergeni su različite tvari iz okoliša ili hrane, a najčešći su oni koji u tijelo ulaze dišnim sustavom iz zraka, dok su rjeđi oni iz hrane ili lijekovi. Dodir osjetljivih osoba s takvim tvarima potiče otpuštanje upalnih tvari iz stanica, npr. sluznica vjeđa i dišnog sustava, što uzrokuje simptome alergije: curenje, začepljenost ili svrbež nosa, peckanje ili škakljanje u grlu, suzenje ili svrbež te crvenilo i otekline oko očiju, upala očnih kapaka, otežano disanje, iznenadno kihanje, kašljanje, promuklost, glavobolja, alergijski podočnjaci zbog povećanog dotoka krvi, kožni ekcemi, povraćanje i  proljev. Pri ovakvoj reakciji preosjetljivosti imunog sustava dolazi do oštećenja normalnih tkiva tijela.

Superfood proizvodi za pomoć kod alergija: 

Ulje crnog kima - pokazuje se odličnim saveznikom organizma u borbi protiv alergija 

Njegovo protuupalno i antihistaminsko djelovanje jedan je od prvih izbora pri ublažavanju i prevenciji simptoma alergija. Ublažava sve simptome alergija, te olakšava disanje, a svojim antibiotskim djelovanjem sprečava razvoj sekundarnih bakterijskih infekcija koje se često javljaju kao pratitelji sezonskih alergija.

Spirulina – bogata vitaminom C je prava superfood namirnica sa širokim spektrom pozitivnog djelovanja. Obnavlja i stimulira imunološki sustav, te je odličan čistač prirodnih filtera organizma bubrega, jetre i žuči. Pomaže organizmu u borbi kod alergija i čisti organizam od toksina.

Goji Bobice – superfood prirodna posebno bogata vitaminom C. Visoke doze vitamina C smanjuju lučenje histamina i potiču njegovu razgradnju, a to ujedno smanjuje simptome nekih alergijskih preosjetljivosti. Uz to smanjuje propusnost stanične stijenke te se jako dobro bori sa stranim tijelima koji uđu u tijelo. Odličan je za smanjivanje reakcija koje dolaze na dišne puteve jer smanjuje mogućnost razvoja spazma bronhalnih putova što znači da će ublažiti astmatične napadaje.

Matcha prah – prirodna pomoć organizmu svojim snažnim protuupalnim, antibakterijskim, detosikacijskim imunološkim i alkalnim svojstvima. Pomaže i osnažuje imunosni sustav.

Čaj od nevena – prirodna svojstva nevena poznata su od davnina. Neven je bogat vitaminom C i jedna od glavnih odlika mu je protuupalno djelovanje čime pomaže organizmu načetom alergijama ili pomoći pri razvoju štetnih posljedica istih.

Čaj od bosiljka - Bosiljak djeluje stimulativno na ljudski organizam te umanjuje posljedice stresa.  Jača imunitet, snižava kolesterol, pospješuje rad metabolizma, regulira tlak i šećer stoga je prozvan eliksirom života. Bogat je antioksidansima i posjeduje antibiotsko, dezinfekcijsko, antibakterijsko i antifungalno djelovanje te blagotvorno djeluje na respiratorne organe.

Chlorella Tablete – jedna od hranjivim sastojcima najbogatijih prirodnih namirnica i moćan detoksifikacijski saveznik. Među brojnim prednostima je pomoć organizmu pri jačanju imunološkog sustava te pomoć organizmu pri izbacivanju štetnih elemenata, često uzročnika alergija. Svojim brojnim prirodnim svojstvima pomaže dišnom sustavu kod prehlada, gripe ili začepljenog nosa, ima umirujuće djelovanje na organizam.

 Ponudu pronađite na Superfood.hr

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Najpametniji znakovi Zodijaka: 'Najposebniji' je na vrhu liste
SLAŽETE SE?

Najpametniji znakovi Zodijaka: 'Najposebniji' je na vrhu liste

Naravno, svaki horoskopski znak je 'pametan' na svoj način, ali kada je riječ o inteligenciji, duhovitosti i analitičkoj sposobnosti, ovo su horoskopski znakovi koji po mišljenju astrologa imaju najviše prednosti

Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...
AYRTON SENNA: 30 GODINA OD SMRTI

Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...

Ayrton Senna poginuo je 1. svibnja 1994. u Imoli kad se s 310 km/h zabio u zid. Bio je jedan od najvećih vozača Formule 1 u povijesti, a njegovo rivalstvo s Alainom Prostom bilo je više od sporta
Diktator opsjednut seksom: Ima 9000 auta i zlatni Boeing...
RASKALAŠEN ŽIVOT SULTANA

Diktator opsjednut seksom: Ima 9000 auta i zlatni Boeing...

Za 50. rođendan 1996. godine potrošio je 40 milijuna dolara jer je slavlje trajalo dva tjedna i Michael Jackson mu je održao tri koncerta. Svako od raskošnih vjenčanja njegovo petoro djece, trajalo je više od tjedan dana