Obavijesti

Promo sadržaj

Uključivanjem dječjih prava do održivog poslovanja

Uključivanjem dječjih prava do održivog poslovanja

Otvorene prijave za novi edukacijski ciklus UNICEF-ove CSR Akademije „Djeca su naš najvažniji posao“

Uključivanje prava djece u svakodnevno poslovanje i upravljanje ključno je za unaprijeđenje održivog poslovanja svakog poduzeća. Kako bi potaknuli poduzeća da unaprijede utjecaje na djecu, Ured UNICEF-a za Hrvatsku u suradnji s Hrvatskim poslovnim savjetom za održivi razvoj i Hrvatskom udrugom poslodavaca i ove godine, već šestu godinu za redom, organizira CSR akademiju pod nazivom „Djeca su naš najvažniji posao“.

Riječ je o edukacijskom programu koji se bavi utjecajem poslovanja na djecu, a čiji je cilj polaznicima pružiti znanja i praktične alate koji će im pomoći da bolje razumiju na koje sve načine poslovanje može utjecati na djecu i koje korake poduzeća mogu poduzeti kako bi dječja prava integrirali u svoje poslovne procese i strategije i time unaprijedili svoje održivo poslovanje. U području korporativnog izvještavanja prema novom zakonodavnom okviru, CSR akademija nudi smjernice o tome kada i kako provesti dubinsku analizu poslovanja vezano uz utjecaj na prava djece i kako uključiti dječja prava u izvještaje o održivosti.

Na CSR akademiji dosad je prisustvovalo čak 130 polaznika iz 90 različitih poduzeća, što govori u prilog tome da tema dječjih prava u poslovanju postaje sve važnija u kontekstu odgovornog poslovanja i održivosti poduzeća.

UNICEF-ova CSR Akademija naučila me kako naša stručna znanja primijeniti u integraciji dječjih prava u poslovnom svijetu. Dojmila me spoznaja kako je riječ o jednoj opsežnoj i zahtjevnoj temi kojom bismo se svi kontinuirano trebali baviti i dodatno se educirati. Iako većina generalno smatra da je dovoljno upoznata s temom prava djece i njihove zaštite, CSR Akademija daje nam nešto drugačiji uvid i pruža spoznaju da mjesta za napredak uvijek ima. Baš bih je iz tog razloga preporučila svima“, izjavila je polaznica prošlog ciklusa Darija Anić, glavna koordinatorica u Ljudskim resursima Privredne banke Zagreb.

CSR akademija uključuje četiri radionice koje se održavaju 14. veljače, 7. ožujka, 28. ožujka i 18. travnja u prostorima Hrvatske udruge poslodavaca, Radnička cesta 37a, Zagreb.

CSR Akademija namijenjena je članovima uprava i višeg menadžmenta, voditeljima korporativnih komunikacija i odnosa s javnošću, marketinškim stručnjacima, stručnjacima za održivi razvoj te stručnjacima za ljudske potencijale.

Pohađanje edukacije se ne naplaćuje, a polaznici koji sudjeluju na svim radionicama stječu i potvrdu o završenom programu edukacije.

Broj sudionika je ograničen, a prijave se zaprimaju putem POVEZNICE.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Plodine stigle i u Korenicu
PROMO

Plodine stigle i u Korenicu

Otvorenjem supermarketa u Korenici, Plodine su dosegle broj od ukupno 134 supermarketa diljem Hrvatske, te najavljuju nastavak širenja maloprodajne mreže.

Otkriveno tko stoji iza slogana "Dobar izbor Zlatnog vrijedi!"
PROMO

Otkriveno tko stoji iza slogana "Dobar izbor Zlatnog vrijedi!"

U jeku izborne kampanje i brojnih poruka koje nas okružuju svaki dan, nismo mogli ne primijetiti jednu koja će se svidjeti svima
Akademija prirodnog graditeljstva u Vukomeriću
PROMO

Akademija prirodnog graditeljstva u Vukomeriću

Matko Šišak u Vukomeriću vodi akademiju prirodnog graditeljstva, gdje se polaznici kroz 12 dana uče graditi kuće od prirodnih materijala poput drva, slame i gline