Obavijesti

Promo sadržaj

Umag: Održane kvalifikacije za Franck regionalno barističko natjecanje

Umag: Održane kvalifikacije za Franck regionalno barističko natjecanje
32

Deset najboljih barista iz Hrvatske, Slovenije i Bosne i Hercegovine dobit će priliku pokazati svoje vještine na natjecanju za najboljeg baristu u organizaciji Francka na jesen

VIDEO

Na 30. izdanju Plava Laguna Croatia Opena Umag, su održane kvalifikacije za Franck regionalno barističko natjecanje, a dvojica najboljih sudjelovat će u finalnom regionalnom natjecanju koje se na jesen održava u Zagrebu. Najbolji u velikoj konkurenciji bili su Boris Nevrly iz Pule (Caffe Bar Dvojka) i Milan Penić s otoka Krka (restoran Lantino).

Kvalifikacijsko natjecanje je u dvije faze testiralo sposobnost natjecatelja da u roku od pet minuta pripreme četiri identična napitka na bazi espressa, nakon čega najbolji prolaze u odlučujući krug gdje u roku od tri minute moraju pripremiti tehnički savršenu šalicu cappuccina koristeći Latte Art tehniku. Stručni žiri se u ocjenjivanju natjecatelja vodi  pravilima Specialty Coffee Association (SCA), krovne međunarodne stručne organizacije koja okuplja sve sudionike u industriji kave. 

„Franck barističko natjecanje nije samo natjecanje, već i platforma za podizanje razine kvalitete napitaka koji se svakodnevno konzumira u ugostiteljskim objektima. Već tri godine organiziramo ovo natjecanje te primjećujemo sve veći iskorak u barističkom umijeću. Iskrene čestitke najboljima“, rekao je Marijo Karlica, voditelj projekta Franck barističkog natjecanja. 

I ove godine u kvalifikacijama je sudjelovalo 50-ak barista iz gotovo 15.000 ugostiteljskih objekata u regiji s kojima Franck surađuje. Deset finalista iz Hrvatske, Slovenije te Bosne i Hercegovine predstavit će svoje vještine, ali i kreativnost u pripremi espressa i ostalih napitaka od kave, na finalnom natjecanju koje će se, u organizaciji Francka, održati u Zagrebu uoči Međunarodnog dana kave 1. listopada. 

Franck prepoznaje i podržava razvoj barističke scene te u sklopu svoje barističke akademije već dugi niz godina ulaže u edukacije, stalno usavršavanje i poticanje izvrsnosti barističkih vještina mladih talenata u suradnji sa svojim partnerima iz HoReCa kanala. 

Franck na ovaj način nastoji sustavno podizati ljestvicu u kvaliteti espressa, stvara i prati nove trendove te sustavno ulaže u jačanje svog HoReCa poslovanja u regiji, a natjecanjima poput ovog potvrđuje svoju želju za rastom i ulaganjem u ljude i vrhunsku kvalitetu kave. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

VIDEO

Gigantski krokant sv. Duje za proslavu Bobisovog 75. rođendana i Sudamje
PROMO

Gigantski krokant sv. Duje za proslavu Bobisovog 75. rođendana i Sudamje

Iz Bobisa pozivaju: "Pridružite se Bobisu i gradu Splitu, u utorak 7. svibnja, na splitskim Prokurativama i budite dio povijesti dok slavimo ovogodišnju Sudamju i 75 godina legendarnog Bobisa.“

Evo zašto liječnici preporučuju redovite specijalističke preglede i laboratorijske pretrage
PROMO

Evo zašto liječnici preporučuju redovite specijalističke preglede i laboratorijske pretrage

Laboratorijske pretrage te specijalistički i sistematski pregledi spadaju među temeljne medicinske postupke kojima se vrlo precizno može odrediti zdravstveno stanje pojedinca.
RBA program Prijatelji po računu vrijedi i za preporuku malim poduzećima i obrtnicima
PROMO

RBA program Prijatelji po računu vrijedi i za preporuku malim poduzećima i obrtnicima

Raiffeisen banka u sklopu svog programa preporuke Prijatelji po računu, osim nagrađivanja novih i postojećih klijenata fizičkih osoba, nagrađuje i postojeće klijente koji preporuče RBA malim poduzećima i obrtnicima