Obavijesti

Promo sadržaj

Upoznajte megaprojekt koji je 2,5 puta skuplji od Pelješkog mosta

Upoznajte megaprojekt koji je 2,5 puta skuplji od Pelješkog mosta
4

Kako modernizacija riječke rafinerije utječe na svakog građanina? Novi projekt Koordinacije otkriva ključne aspekte najveće investicije u povijesti INA-e i njenog utjecaja na kvalitetu života građana.

Kako modernizacija riječke rafinerije utječe na svakog građanina? Glavno je pitanje kojim se bavi nova Koordinacija. U rubrici Notes gost je operativni direktor rafinerije i marketinga Goran Pleše koji govori o modernizaciji Rafinerije nafte Rijeka, koja je ujedno najveći pojedinačni investiciji projekt u povijesti naftne kompanije INA. Ukupna projektna vrijednost je 630 milijuna eura, a najznačajniji projekt je DCU (engl. DelayedCoker Unit), postrojenje za preradu teških ostataka nafte. To srce postrojenja dopremilo je 100 kamiona, kran se sastavljao 3 tjedna na terenu, a visinom seže kao i Zagrebačka katedrala.

Koliko je projekt značajan, govori činjenica da će se u cijeli projekt utrošiti betona kao što je potrebno za izgradnju 20 olimpijskih bazena. Koliko su ljudi važni u cijeloj izgradnji, dokazuje i zaštita na radu. U tri godine radova nije zabilježen niti jedan smrtni slučaj ili ozbiljna povreda. Dovršetak radova očekuje se tijekom 2024., a glavna prednost je što će građani Hrvatske imati sigurnu opskrbu tržišta visokokvalitetnim proizvodima.

Ekipa Koordinacija motorima je pristigla na najskuplji i najveći vojni objekt u bivšoj državi – Željava, a sve donosi rubrika Miljokaz. Baza je izgrađena 1968., a nalazi se na granici između Hrvatske te Bosne i Hercegovine. Željava je mogla primiti 58 zrakoplova koji su sa sveukupno 5 pista mogli poletjeti u roku od 2 do 5 minuta. Uništena je 1992. prilikom povlačenja okupatora s tog područja s čak 50 tona ekspoloziva.

U Antinoj Garaži saznajte kako odabrati pravog majstora za renovaciju. Što je bolje: birati majstora po majstora ili odabrati princip „ključ u ruke“, koje su prednosti, a koji nedostaci, odgovara Ante Cash. Ujedno, objašnjava kako pokriti sve radove od jednog do drugog majstora te savjetuje da u ovom stresnom razdoblju adaptacije budete što strpljiviji.

Hrvati vole nekretnine, zato je gost rubrike Tips&tricks pravnik Tomislav Sadrić. Savjetuje na što treba obratiti pozornost prodavatelj, a na što kupac. Dok prodavatelj brine o brzoj i efikasnoj isplati nekretnine, kupac brine o svojstvima nekretnine, je li nečim opterećena te ima li posebne nedostatke. Kako provjeriti vlasništvo nad nekretninom? Kako upisati vlasništvo u zemljišne knjige?

Odgovore na sva ova pitanja doznajte u novoj Koordinaciji. Generalni pokrovitelji emisije su BOSCH, Galeković, Nexe, Pevex te medijski partner 24sata.

VIDEO
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Sve što znamo o novoj sezoni 'Uvoda u anatomiju'
PROMO

Sve što znamo o novoj sezoni 'Uvoda u anatomiju'

Kada je „Uvod u anatomiju“ tek počeo s emitiranjem u ožujku 2005. godine, nitko nije mogao predvidjeti koliko će brzo serija dosegnuti međunarodnu slavu.

Iberogast®: Prirodno rješenje za probavne smetnje
PROMO

Iberogast®: Prirodno rješenje za probavne smetnje

Svi mi, bez iznimke, barem jednom u našem životu doživjeli smo neugodnosti povezane s problemima probavnog sustava.
LEAP Summit dovodi svjetsku elitu:govornici iz Amazona i Binancea prvi put u Zagrebu
PROMO

LEAP Summit dovodi svjetsku elitu:govornici iz Amazona i Binancea prvi put u Zagrebu

Dugo iščekivani LEAP Summit najavljuje deveto izdanje konferencije koja će inspirirati i potaknuti inovacije među vizionarima i poduzetnicima.