Obavijesti

Promo sadržaj

Uređenje drveća i okoliš

Uređenje drveća i okoliš
4

Rezanjem i oblikovanjem krošnje osiguravamo veću prozračnost, a i vaš će vrt dobiti više svjetla. Godišnja rezidba potiče stvaranje novih izdanaka i jača postojeće grane

Velike krošnje s gustim i isprepletenim granama mogu stradati tijekom zime, jakih oluja ili vjetrova. Snijeg i nevrijeme uzrokuju lomljenje grana koje vrlo brzo mogu postati dom za insekte, gljivične bolesti i razvoj plijesni. Lignificirane grane koje propadaju na stablu mogu svojom težinom oštetiti ostale zdrave grane. Grane koje se isprepliću također se uklanjaju s krošnji. Neophodno je redovito orezivanje oboljelih grana, a izbjegavamo kišne i vlažne dane kako bismo izbjegli bolesti. Rezanjem i oblikovanjem krošnje osiguravamo veću prozračnost, a i vaš će vrt dobiti više svjetla. Godišnja rezidba potiče stvaranje novih izdanaka i jača postojeće grane.

Učinkovito rezanje grana, bez napora

Budući da su grane različite debljine, ima smisla razmisliti o alatu s kojim će rad biti brz, učinkovit i prije svega siguran. Rezanje bez napora na visini do 2,50 m omogućeno je novim GARDENA Baterijskim škarama za grane EasyCut 110/18V P4A. Proizvedene u Njemačkoj, oštrice škara izrađene su od kaljenog čelika, precizno brušene i imaju premaz protiv prianjanja. Podrezivanje drveća obavlja se bez napora samo pritiskom na gumb.

GARDENA Baterijske teleskopske škare za grane HighCut 360/18V P4A s radnom visinom do 5 m lako režu visoke grane. Rotirajuća rezna glava osigurava rezanje pojedinačnih grana, a kuka na uvlačenje olakšava uklanjanje odrezanih grana. Održavanje i obrezivanje velikih stabala može se obaviti udobno i sigurno bez upotrebe ljestava.

Uređenje uz stablo

Svaki vrtlar s njegovanim vrtom zna koliko je teško kositi kosilicom oko stabla. Menadžment i vođenje često dovode do sijede kose, stoga je lagani GARDENA Baterijski trimer SmallCut 23/18V P4A jako koristan. Jednostavno umetnite bateriju iz baterijskih škara GARDENA u novi trimer koji teži samo 2 kg i s radnom širinom od 23 cm učinkovito reže travu oko debla. Velika ručka i dodatna prednja ručka osiguravaju udobno rukovanje i ugodan radni položaj. Svi GARDENA baterijski alati također imaju LED prikaz napunjenosti baterije koji pokazuje kada je vrijeme za zasluženi odmor.

Kompaktan i mobilan GARDENA Baterijski visokotlačni perač AquaClean 24/18V P4A pomaže u čišćenju alata nakon upotrebe. Tri stupnja snage omogućuju nježno čišćenje automobila, bicikala i vrtnog namještaja, kao i temeljito čišćenje kante za smeće. Ako je potrebno, možete smanjiti pritisak ili koristiti način rada Soft-Clean, koji je idealan za osjetljive materijale i predmete.

Baterija za različite namjene

Power for All Alliance baterije* mogu se koristiti u raznim GARDENA uređajima i mnogim drugim Alliance proizvodima za vrt i dom. Baterije možete puniti u bilo kojem trenutku jer nemaju efekt memorije. Vlasnicima vrtova nudimo razne alate na baterije za njegu biljaka, živica, drveća, grmlja i travnjaka. Škare za grane i živicu, kosilice i trimeri, pumpe, čistači i puhači... gotovo svi alati već rade na baterije jer su jednostavni za korištenje i ekološki prihvatljivi. Baterijski alati mogu se kupiti u kompletu s baterijom i punjačem, a dostupni su i verzije bez baterije.

*Power for All Alliance jedan je od najvećih 18V baterijskih sustava vodećih svjetskih proizvođača i nudi rješenja za cijeli dom. www.powerforall-alliance.com

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Sve što znamo o novoj sezoni 'Uvoda u anatomiju'
PROMO

Sve što znamo o novoj sezoni 'Uvoda u anatomiju'

Kada je „Uvod u anatomiju“ tek počeo s emitiranjem u ožujku 2005. godine, nitko nije mogao predvidjeti koliko će brzo serija dosegnuti međunarodnu slavu.

Iberogast®: Prirodno rješenje za probavne smetnje
PROMO

Iberogast®: Prirodno rješenje za probavne smetnje

Svi mi, bez iznimke, barem jednom u našem životu doživjeli smo neugodnosti povezane s problemima probavnog sustava.
LEAP Summit dovodi svjetsku elitu:govornici iz Amazona i Binancea prvi put u Zagrebu
PROMO

LEAP Summit dovodi svjetsku elitu:govornici iz Amazona i Binancea prvi put u Zagrebu

Dugo iščekivani LEAP Summit najavljuje deveto izdanje konferencije koja će inspirirati i potaknuti inovacije među vizionarima i poduzetnicima.