Uz naše programe uvijek ste u prednosti na tržištu rada | 24sata
Obavijesti

Promo sadržaj

Uz naše programe uvijek ste u prednosti na tržištu rada

Uz naše programe uvijek ste u prednosti na tržištu rada
3

Učilište Ambitio-ustanova za obrazovanje odraslih osnovana je 2011. godine s ciljem provođenja jedinstvenih programa usavršavanja koji polaznicima omogućavaju čvrsto pozicioniranje na tržištu rada

Pri pokretanju naših programa vodili smo računa o usklađivanju svakodnevnih obaveza sa mogućnostima učenja te smo iz tog razloga osmislili programe koje možete svladavati iz bilo kojeg dijela Hrvatske 24 sata dnevno, uz povremene dolaske u učionicu. Dovoljno je osnovno poznavanje rada na računalu. Specifične programe usavršavanja i osposobljavanja pokrenuli smo upravo kako bismo vam dali podršku u vašem poslu, samopouzdanju i napredovanju te vam omogućili da budete uvijek korak ispred zahtjeva koji se pred vas postavljaju. Jedino nas znanje čini različitima, po svemu drugome jednaki smo. Svjesni našeg punopravnog članstva u Europskoj uniji, pripremili smo za vas programe usavršavanja nakon kojih ćete steći znanja i kvalifikacije odobrene i priznate u zemljama Europske unije.

Prvi program koji smo pokrenuli u Učilištu Ambitio u proljeće 2013. godine bio je program usavršavanja za poslove dentalnog/e asistenta/ice i ponosni smo što smo krajem te godine po prvi puta promovirali prve on-line certificirane dentalne asistente u Hrvatskoj.  Inače, program koji generacije dentalnih asistenata svladavaju u Učilištu Ambitio jedinstveni je multimedijski interaktivni sustav za samostalno e–učenje jedini takav u regiji. Nastavni  plan i program usklađeni su s hrvatskim i europskim kvalifikacijskim okvirom i ishodima učenja potrebnim za rad u ordinaciji na mjestu dentalnog asistenta. Povjerenje nam je do sada „poklonilo“ preko 200-tinjak polaznika, a sve češći pozivi doktora dentalne medicine kojima iskazuju interes za zaposlenje našeg dentalnog asistenta dovoljan su razlog za optimizam i nove upise. Novim Natječajem upisujemo 8. generaciju polaznika. Osim ovog programa u Učilištu Ambitio provodimo i prekvalifikaciju za zanimanje dentalni/a asistent/ica.

Program usavršavanja za voditelja u zdravstvenome turizmu je prvi program ovakve vrste u Republici Hrvatskoj namijenjen osobama koje se na bilo koji način bave ili bi se željele baviti nekim oblikom zdravstvenoga turizma (medicinski turizam, lječilišni turizam, wellness). Voditelji u zdravstenome turizmu rade u timu pružatelja usluga zdravstvenoga turizma ili žele raditi samostalno. Svladavanjem ovog programa stječu se ishodi učenja odnosno kompetencije potrebne za rad na radnom mjestu voditelja u zdravstvenome turizmu koji spaja korisnika i pružatelja usluga u zdravstvenome turizmu. S ovim ciljanim  obrazovnim programom u trajanju od šest mjeseci koji se provodi kombiniranom multimedijskom (e-učenje) i redovitom nastavom, moći će se u realno kratkom vremenu usavršiti osobe koje će biti poveznica između korisnika zdravstvene usluge i pružatelja zdravstvene usluge. Jedan dio će se izvoditi putem redovne nastave, dok će se više od 50% teoretskih sadržaja programa provoditi putem interaktivnog multimedijskog sustava za učenje na daljinu (e-učenje) kao i kroz praktičnu nastavu. Izrada ovog novog i jedinstvenog programa omogućena je zahvaljujući sredstvima Europskog socijalnog fonda. Zdravstveni turizam je jedan od najbrže rastućih grana gospodarstva, a Hrvatska je svojim strateškim dokumentima, temeljenim na velikim potencijalima potrebnim za zdravstveni turizam, odredila dati potrebnu podršku njegovom daljnjem razvoju zbog čega su nužni novi ljudski potencijali odnosno voditelji u zdravstvenome turizmu.

Obrazovni programi usavršavanja i osposobljavanja za palijativnu skrb i palijativni pristup nametnuli su se kao potreba za podizanje svijesti da postajemo sve starije stanovništvo koje treba adekvatnu njegu i skrb. Usavršavanjem i osposobljavanjem u području palijativne skrbi doprinijet ćemo većem standardu palijativnim pacijentima.

Omogućavanjem stjecanja novih specifičnih znanja cilj nam je osigurati prednost jer prednost omogućava da budemo ispred onih koji čekaju da im se nešto samo od sebe dogodi. Naš moto je: Budite drugačiji, budite uvijek spremni na nove izazove!

Saznajte više na : www.uciliste-ambitio.hr

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

VIDEO

Doživite nogomet kao na stadionu uz novu liniju LG OLED televizora
PROMO

Doživite nogomet kao na stadionu uz novu liniju LG OLED televizora

LG-evi OLED televizori iz 2024. poboljšavaju korisničko iskustvo s naprednim AI procesorom koji pruža još jaču izvedbu te izvanredne audio-vizualne performanse

Zvjezdano ljeto u Karlovcu: tri tjedna festivala, kazališta, izložbi, koncerata i sporta
PROMO

Zvjezdano ljeto u Karlovcu: tri tjedna festivala, kazališta, izložbi, koncerata i sporta

U karlovačkom Kinu Edison predstavljen je bogati program trotjedne manifestacije Zvjezdano ljeto kojom se obilježava rođendan grada Karlovca
BRITA filtrirana voda za zdravu hidraciju i održiv stil života!
PROMO

BRITA filtrirana voda za zdravu hidraciju i održiv stil života!

Pitate se kakve je kvalitete voda koju pijete? Na čašama su vidljivi tragova kamenca i sve češće ste svjedoci loših testova analize vode. Na sreću, sve te probleme rješava kvalitetna filtracija vode!