Obavijesti

Promo sadržaj

Uz novu mobilnu aplikaciju potraga za nekretninom nikada nije bila jednostavnija

Uz novu mobilnu aplikaciju potraga za nekretninom nikada nije bila jednostavnija

Potraga za nekretninom, odnosno njena kupnja ili unajmljivanje često zahtijevaju mnogo energije i vremena čak i onima među nama koji su s tim procesom dobro upoznati i posjeduju vještine potrebne za filtriranje informacija iz brojnih izvora

Kako bi taj postupak učinila što jednostavnijim i uspješnijim, OTP banka d.d. je objavila mobilnu aplikaciju Evomedoma koja prikuplja sve oglase nekretnina u Hrvatskoj i prikazuje ih na jednom mjestu.

Evomedoma je aplikacija koja će vam uvelike olakšati potragu za nekretninom, bez obzira na to želite li kupiti prvu nekretninu, vikendicu ili nešto treće. Svi dostupni oglasi nalaze se na jednom mjestu (ne morate posjećivati više oglašivača) što omogućava lakše uspoređivanje ako se ponuda neke nekretnine razlikuje u cijeni na različitim platformama. Unutar aplikacije možete kreirati vlastita pretraživanja prema kriterijima koje sami odaberete, a dopustite li, aplikacija će vam javiti svaki put kada se na tržištu pojavi nova nekretnina koja odgovara postavljenim kriterijima. Upravo zato mobilna aplikacija Evomedoma predstavlja idealan alat koji omogućava lako praćenje oglasa nekretnina u pravom vremenu. Kvalitetne nekretnine i dobre ponude brzo se prodaju i nestaju s tržišta zbog čega je važno brzo reagirati i kontaktirati oglašivača u što kraćem roku. Zato je aplikacija za praćenje oglasa nekretnina izvrstan alat za sve koji kreću u avanturu kupnje nove nekretnine.

U nastavku donosimo nekoliko savjeta korisnih u donošenju kvalitetne odluke o odabiru stalnog ili privremenog životnog okruženja:

Informacije o nekretnini

Odlučujete li se na kupovinu nekretnine, važno je voditi računa o vlasničkoj strukturi nekretnine, osobito ako nekretninu planirate financirati kreditom. Ključne informacije koje mogu pomoći u tom procesu uključuju: identifikaciju vlasnika, njihova broja, imaju li vlasnici „čiste“ papire (vlasništvo 1/1), je li nekretnina uknjižena u zemljišnim knjigama, odgovara li stanje u katastru nekretnina u odnosu na stanje u naravi, ima li nekretnina uporabnu dozvolu te ima li i kakav joj je energetski certifikat.

Osim same cijene nekretnine, potrebno je voditi računa i o troškovima življenja. Potrošnja energije jedan je od ključnih parametara koje zanemarujemo prilikom procjene cijene nekretnine, a razumijevanje potrošnje unutar pojedinog kućanstva ključno je za uštede. Upravo zato potrebno se unaprijed informirati o energetskoj učinkovitosti nekretnine u bitnim kategorijama poput  grijanja i hlađenja, rasvjete i kućanskih uređaja te uštede vode kao i toplinske izolacije. Stare ili neučinkovite instalacije mogu prouzročiti velike troškove, a i potencijalna su ugroza za sigurnost i zdravlje.

Životno okruženje

Želite li unajmiti ili kupiti stan u stambenoj zgradi, svakako treba voditi računa o susjedima (njihovu broju, strukturi i kućnom redu), stanju pričuve, upravitelju zgrade, predstavniku stanara te ima li zgrada kredit – to su sve stavke koje mogu uvelike olakšati ili zagorčati suživot s drugima.

Osim samih ljudi, treba voditi brigu i o životnom okruženju te pogodnostima i troškovima koje ono potencijalno nosi sa sobom. Prometna buka može značajno utjecati na kvalitetu sna pa je iznimno bitno provjeriti koliko je nekretnina izolirana od vanjskih zvukova, a prometna frekvencija u neposrednoj blizini faktor je u odlučivanju za obitelji s djecom.

Osim zagađenja bukom, jedna od prvih stvari na koje treba obratiti pozornost je mogućnost kretanja od mjesta stanovanja do drugih bitnih lokacija. Bez obzira pješačite li, vozite bicikl, automobil ili se koristite javnim prijevozom, prometna infrastruktura i dostupne javne i privatne usluge u neposrednom okruženju zasigurno će utjecati na kvalitetu življenja. Ovisno o tome vozite li automobil ili bicikl, potrebno je provjeriti kakve mogućnosti parkinga su dostupne i po kojoj cijeni.

Nakon što ste saznali na što sve obratiti pozornost pri kupnji nekretnine, vrijeme je da preuzmete Evomedoma mobilnu aplikaciju i krenete u potragu za svojim novim domom.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Samo uz LIDL Plus aplikaciju ostvarite ekskluzivan popust na Oranž digitalnu pretplatu!
24 ORANŽ

Samo uz LIDL Plus aplikaciju ostvarite ekskluzivan popust na Oranž digitalnu pretplatu!

24 Oranž unutar Lidl Plus aplikacije! Skinite aplikaciju, prijavite se i uživajte u popustima i pogodnostima Lidl Plus korisnika. Dodatno, kao Lidl Plus korisnik možete kupiti 24 Oranž po ekskluzivnoj cijeni i dobiti Lidl vaučer od 15 € i brojne druge kupone i popuste.

PPS Galeković – kružnim poslovanjem do prirodnih proizvoda za eko grijanje
PROMO

PPS Galeković – kružnim poslovanjem do prirodnih proizvoda za eko grijanje

Gala peleti i briketi ekološka su rješenja za grijanje koja objedinjuju visoku učinkovitost, financijsku dostupnost te praktičnost za svakodnevnu uporabu. Cijeli proces proizvodnje Gala peleta je automatiziran
King Cross kreće u sveobuhvatnu rekonstrukciju
PROMO

King Cross kreće u sveobuhvatnu rekonstrukciju

Zagrebački shopping centar ostat će otvoren tijekom izvođenja radova čiji je završetak planiran za jesen 2025.