Obavijesti

Promo sadržaj

Uz pomoć EU fondova tvrtka Šestan-Busch razvila zaštitnu kacigu za civilnu zaštitu

Uz pomoć EU fondova tvrtka Šestan-Busch razvila zaštitnu kacigu za civilnu zaštitu
3

Međimurska tvrtka iz Preloga ŠESTAN-BUSCH, u okviru provedbe Operativnog programa „Konkurentnost i kohezija 2014.-2020.“ realizirala je projekt „Multifunkcionalna zaštitna kaciga"

Zahvaljujući ulaganjima iz EU fondova koji su usmjereni na jačanje gospodarstva primjenom istraživanja i razvoja, međimurska tvrtka iz Preloga ŠESTAN-BUSCH, u okviru provedbe Operativnog programa „Konkurentnost i kohezija 2014.-2020.“ realizirala je projekt „Multifunkcionalna zaštitna kaciga“ vrijedan 8.400.529,70 kn, od čega je iz Europskog fonda za regionalni razvoj osigurano bespovratnih 5.056.031,65 kn 

„Multifunkcionalna zaštitna kaciga“ je ujedno i prvi projekt na razini Europske unije u kojem su korištena vojna znanja i ekspertize za potrebe jednog proizvoda civilno-sigurnosne namjene. ŠESTAN-BUSCH je do 2020. isporučio preko 2,5 milijuna zaštitnih kaciga u preko 70 zemalja te tvrtka namjerava nastaviti se prijavljivati na natječaje za EU fondove, pogotovo u područjima komercijalizacije proizvoda.

Po završetku projekta, tvrtka ŠESTAN-BUSCH je prijavila intelektualno vlasništvo u vidu dva industrijska dizajna nove kacige namijenjene za civilnu zaštitu, izradila je 20 funkcionalnih prototipova nove zaštitne kacige te zaposlila dva nova razvojna inženjera.

Uspjeh tvrtke može potaknuti i inspirirati veliki broj poduzetnika da prijave svoje projektne ideje i na taj način doprinesu snažnijem rastu hrvatskog gospodarstva. Hrvatska trenutno priprema nove operativne programe u okviru financijskog razdoblja 2021.-2027. u kojem će segment istraživanja i razvoja u svrhu gospodarskog rasta igrati važnu ulogu.

U okviru Nacionalnog plana za oporavak i otpornost otvoren je Poziv na dostavu projektnih prijedloga "Komercijalizacija inovacija" namijenjen mikro, malim i srednjim poduzetnicima usmjerenima na proizvodnju naprednih i inovativnih proizvoda i usluga visoke dodane vrijednosti. Radi o poticanju ulaganja neophodnih za komercijalizaciju inovacija i rezultata istraživanja i razvoja, za proizvode i usluge koji su u fazi spremnosti za tržište. Ukupna alokacija iznosi 380 milijuna kuna, a iznosi potpore koja se može dodijeliti poduzetnicima kreću se između 760.000 kuna i 5.320.000 kuna. Prijave na Poziv „Komercijalizacija inovacija“ zaprimaju se od 20. svibnja 2022.

Više informacija o primjerima uspješnih projekata i mogućnostima financiranja bespovratnim sredstvima iz fondova Europske unije potražite na stranici www.strukturnifondovi.hr.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Ana Lokas nova predsjednica uprave Tifona
PROMO

Ana Lokas nova predsjednica uprave Tifona

Ana Lokas imenovana je novom predsjednicom Uprave Tifona. S više od dva desetljeća snažnog iskustva u financijskim i poslovnim sektorima, u svoju novu ulogu na čelu tvrtke donosi bogatu stručnost i dokazano iskustvo u vodstvu.

Nutricionistica otkriva kako pravilnom prehranom unaprijediti mentalno zdravlje
PROMO

Nutricionistica otkriva kako pravilnom prehranom unaprijediti mentalno zdravlje

Očuvanje mentalnog zdravlja istaknuta je tema u današnjem užurbanom i stresnom suvremenom svijetu. Svakodnevno suočavanje sa izazovnim situacijama i zanemarivanje mentalnog i fizičkog zdravlja mogu imati ozbiljne dugoročne posljedice.
Nadzorni odbor potvrdio Godišnje izvješće Grupe Petrol i društva Petrol d.d. Ljubljana
PROMO

Nadzorni odbor potvrdio Godišnje izvješće Grupe Petrol i društva Petrol d.d. Ljubljana

Grupa Petrol u 2024. planira čistu poslovnu dobit u iznosu od 156,5 milijuna eura