Obavijesti

Promo sadržaj

Uzbudljiv i dinamičan program na varaždinskom nebu

Uzbudljiv i dinamičan program na varaždinskom nebu
4

Međunarodni aeromiting - Croatian International Air Show Varaždin, koji će ovog vikenda, 21. i 22. srpnja, biti održan u Varaždinu, posjetiteljima će ponuditi izuzetno bogat i dinamičan program u zraku i na zemlji, u kojem će sudjelovati više od 50 letjelica iz čak 11 zemalja svijeta

"Zahvaljujući Ministarstvu obrane i Hrvatskom ratnom zrakoplovstvu, koji su suorganizatori ovogodišnjeg CIAV-a, bili smo u prilici ponuditi doista spektakularni dvodnevni  program, koji će obilovati brojnim letačkim atrakcijama, u kojima će vjerujem, uživati sve generacije posjetitelja. Mislim kako s pravom možemo kazati kako će CIAV 2018., biti najuzbudljivija zrakoplovna priredba u ovom dijelu Europe." - naglasio je Robert Mišak, tajnik Aerokluba Varaždin i nositelj projekta CIAV 2018.

Preleti nadzvučnih borbenih zrakoplova

Na impresivnoj listi sudionika ove međunarodne zrakoplovne priredbe bit će tako nadzvučni borbeni zrakoplovi - F/A - 18B Hornet Španjolskog ratnog zrakoplovstva, Eurofighter Typhoon Kraljevskih zračnih snaga Velike Britanije, F-16 Fighting Falcon Ratnog zrakoplovstva Sjedinjenih Američkih Država, SAAB JAS-39 Gripen Ratnog zrakoplovstva Republike Mađarske, te MIG-ovi 21 Hrvatskog ratnog zrakoplovstva.

Uz vojne zrakoplove na ovogodišnjem aeromitingu publika će imati prigodu vidjeti i atraktivne helikoptere - Mil Mi-171 Sh, Augusta Westland AW -139, Augusta Bell AB-212, Bell 206B Jet Ranger III, te Bell OH-58D Kiowa Warrior i Sikorsky UH 60A Black Hawk.

U programu će sudjelovati i zrakoplovi za posebne namjene, pa će posjetitelji ove zračne priredbe tako po prvi puta imati priliku vidjeti i zrakoplove - Canadair CL-415 i AirTractor AT-80RA Fire Boss, ali i niz zrakoplova civilne i sportske avijacije koji će sletjeti na varaždinski aerodrom. 

"Posjetitelji priredbe moći će iz neposredne blizine razgledati  letjelice koje će nastupiti u programu te razgovarati s njihovim posadama. Iako službeni dio programa aeromitinga počinje u 12 sati, za posjetitelje će u subotu i nedjelju varaždinski aerodrom biti otvoren za razgled zrakoplova od 8 do 11 sati, pa pozivam sve ljubitelje zrakoplovstva, ali i one koji će to tek postati, da dođu na varaždinski aerodrom i da uživaju u cjelodnevnom, uzbudljivom  programu." - istaknuo je Robert Mišak.

Bravurozni nastup skupina -Krila Oluje i Orlik

Na ovogodišnjem CIAV-u letačke vještine demonstrirat će članovi akrobatske grupe Krila Oluje, koji su na svim dosadašnjim mitinzima u Varaždinu svojim nastupima oduševili publiku, te poljska skupina - Orlik, akrobatska grupa Zračnih snaga Republike Poljske, koja je nastupala na najpoznatijim aeromitinzima na svijetu.

Na nebu iznad Varaždina letjet će i jedan od najboljih akrobatskih pilota na svijetu – Peter Podlunšek, koji će zračne bravure izvoditi u Extri EA-330SC, te hrvatski pilotski as – Branimir Ambreković, a piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva na nebu iznad Varaždina izvest će atraktivnu vježbu presretanja. 

Ulaznice za ovu zrakoplovnu priredbu u pretprodaji je  moguće kupiti putem sustava Eventim, te na kioscima Tiska, po cijeni od 35 kuna, dok će u dane mitinga ulaznica stajati 45 kuna, no djeca do 15 godina starosti neće plaćati ulaznicu. 

Više informacija o programu ovogodišnjeg aeromitinga u Varaždinu može se pronaći na mrežnoj stranici -  www.airshow-varazdin.com.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Sve što znamo o novoj sezoni 'Uvoda u anatomiju'
PROMO

Sve što znamo o novoj sezoni 'Uvoda u anatomiju'

Kada je „Uvod u anatomiju“ tek počeo s emitiranjem u ožujku 2005. godine, nitko nije mogao predvidjeti koliko će brzo serija dosegnuti međunarodnu slavu.

Iberogast®: Prirodno rješenje za probavne smetnje
PROMO

Iberogast®: Prirodno rješenje za probavne smetnje

Svi mi, bez iznimke, barem jednom u našem životu doživjeli smo neugodnosti povezane s problemima probavnog sustava.
LEAP Summit dovodi svjetsku elitu:govornici iz Amazona i Binancea prvi put u Zagrebu
PROMO

LEAP Summit dovodi svjetsku elitu:govornici iz Amazona i Binancea prvi put u Zagrebu

Dugo iščekivani LEAP Summit najavljuje deveto izdanje konferencije koja će inspirirati i potaknuti inovacije među vizionarima i poduzetnicima.