Obavijesti

Promo sadržaj

Veća konkurentnost poduzeća uz digitalizaciju i bespovratna sredstava iz EU fondova

Veća konkurentnost poduzeća uz digitalizaciju i bespovratna sredstava iz EU fondova
3

Razvoj informacijskih i komunikacijskih tehnologija (IKT-a) ključan je za konkurentnost Europe u današnjem globalnom i digitalnom gospodarstvu.

U Republici Hrvatskoj kroz Operativni program „Konkurentnost i kohezija 2014-2020.“ i financiranje bespovratnim sredstvima Europskog fonda za regionalni razvoj stvoren je preduvjet za daljnji razvoj informacijskih i komunikacijskih tehnologija, a što su uspješno iskoristili brojni mali i srednji poduzetnici kroz pripremu i provedbu EU projekata.

U okviru navedenog operativnog programa, najznačajnije mogućnosti ulaganja u informacijske i komunikacijske tehnologije predviđene su kroz prioritetnu os 3 „Poslovna konkurentnost“ čija je vrijednost 585,7 milijuna eura.

Uspjehu tog programa, kao jedan od istaknutih primjera, svjedoči projekt zagrebačke tiskare Denona d.o.o. pod nazivom „IKT tehnologija u službi povećanja konkurentnosti u tiskarskoj industriji“.

Provedbom projekta, tiskanje u zagrebačkoj tvrtki Denona automatizirano je u cijelosti, od zaprimanja narudžbe do isporuke svih vrsta knjiga. Uvođenjem nove IKT tehnologije, produktivnost tvrtke je povećana za više od 60 posto, a otvorili su i dva nova radna mjesta. Osim domaćih klijenata, stalnim razvojem i unapređenjem proizvodnje, Denona je stekla povjerenje i inozemnih klijenata što je rezultiralo izvozom od 45 posto na godišnjoj razini.

Ukupna vrijednost projekta je iznosila 1.156.467 kn, od kojih je 611.451 kuna bespovratnih sredstava iz Europskog fonda za regionalni razvoj.

Ovakav uspjeh jedne domaće tvrtke može poslužiti kao odličan primjer i poticaj drugim hrvatskih poduzećima da svoje projekte prijave na natječaje za dodjelu sredstava iz fondova Europske unije kako bi dodatno unaprijedili svoje poslovanje te konkurirali na tržištu, pogotovo sada kada je Vlada usvojila novu kartu regionalnih potpora za financijsko razdoblje od 2022. do 2027 kojom je intenzitet potpore još veći, a uvjeti za poduzetnike povoljniji.

Više informacija o primjerima uspješnih projekata i mogućnostima financiranja bespovratnim sredstvima iz fondova Europske unije potražite na stranici

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Ana Lokas nova predsjednica uprave Tifona
PROMO

Ana Lokas nova predsjednica uprave Tifona

Ana Lokas imenovana je novom predsjednicom Uprave Tifona. S više od dva desetljeća snažnog iskustva u financijskim i poslovnim sektorima, u svoju novu ulogu na čelu tvrtke donosi bogatu stručnost i dokazano iskustvo u vodstvu.

Nutricionistica otkriva kako pravilnom prehranom unaprijediti mentalno zdravlje
PROMO

Nutricionistica otkriva kako pravilnom prehranom unaprijediti mentalno zdravlje

Očuvanje mentalnog zdravlja istaknuta je tema u današnjem užurbanom i stresnom suvremenom svijetu. Svakodnevno suočavanje sa izazovnim situacijama i zanemarivanje mentalnog i fizičkog zdravlja mogu imati ozbiljne dugoročne posljedice.
Nadzorni odbor potvrdio Godišnje izvješće Grupe Petrol i društva Petrol d.d. Ljubljana
PROMO

Nadzorni odbor potvrdio Godišnje izvješće Grupe Petrol i društva Petrol d.d. Ljubljana

Grupa Petrol u 2024. planira čistu poslovnu dobit u iznosu od 156,5 milijuna eura