Obavijesti

Promo sadržaj

Vi ste jedini prijatelj svojeg srca - evo kako mu možete pomoći

Vi ste jedini prijatelj svojeg srca - evo kako mu možete pomoći
5

Brojne studije pokazale su pozitivan utjecaj magnezija na zdravlje, posebno kardiovaskularnog sustava, preko različitih mehanizama

VIDEO

Srce igra ključnu ulogu u našem organizmu. Ono svojim neprestanim kucanjem pokreće cirkulaciju koja osigurava stalan protok krvi kroz tijelo i na taj način opskrbljuje sve organe kisikom i hranjivim tvarima. Zdravlje srca je sastavni dio općeg zdravlja, a da bi obavljalo svoju funkciju u punom kapacitetu, naš zadatak je da mu osiguramo sve što je potrebno, poput odgovarajućeg unosa magnezija.

Kako ugrožavamo svoje srce?

Loša prehrana, nedostatak sna, povećan stres, alkohol, pušenje i manjak fizičke aktivnosti najveći su neprijatelji srca, ali i općeg zdravlja. Kardiovaskularna oboljenja najčešći su uzrok smrti u našoj zemlji, a jednostavnom promjenom životnih navika mogu se izbjeći, znatno ublažiti ili potpuno izliječiti. Ključna riječ za rješenje problema je preventiva, kako u pogledu redovitih kontrola općeg zdravlja, posebno zdravlja srca kao središta našeg organizma, tako i usvajanjem zdravih životnih navika i donošenjem dobrih odluka. U tom smislu prehrana ima veliki značaj za kardiovaskularno zdravlje, a znanstvena istraživanja pokazuju da prehrana bogata magnezijem smanjuje rizik od bolesti srca, moždanog udara i dijabetesa.

Srcu je svakodnevno potreban magnezij

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Brojne studije pokazale su pozitivan utjecaj magnezija na zdravlje, posebno kardiovaskularnog sustava, kroz različite mehanizme. Dakle, da bi srce obavljalo sve svoje zadatke u organizmu, potrebno je da mu svakodnevno osiguramo magnezij. Dnevni unos magnezija za većinu populacije je između 300 i 400 mg, ali mnogi ga ne unose dovoljno. Znanstvenici ističu da je zbog suvremenog načina života većina ljudi u povećanom riziku od nedostatka magnezija, kako zbog smanjene zastupljenosti magnezija u prehrani, tako i zbog uzimanja lijekova koji povećavaju njegovo izlučivanje iz organizma. Zbog toga bi starije osobe, svi sa kroničnim oboljenjima kao što su hipertenzija i dijabetes, kao i trudnice i dojilje koje su u posebnom metaboličkom stanju, trebali posvetiti posebnu pažnju redovitom i odgovarajućem unosu magnezija. Također, veće potrebe za ovim mineralom imaju tinejdžeri i fizički aktivne osobe.

Koji su prirodni izvori magnezija u prehrani?

Magnezijem su bogate sjemenke, bademi, pšenične mekinje, špinat i grah, a znanstvena istraživanja su pokazala da je oblik ovog dragocjenog minerala, koji naše tijelo vrlo lako i učinkovito apsorbira i iskorištava, u vodi koja ga prirodno sadrži. Uz to što olakšavamo tijelu, a samim time i srcu, da uzme magnezij koji mu je potreban, radimo još jednu dobru stvar – pravilno se hidriramo. Voda treba biti prvi izbor za zdravu hidraciju i dnevno je poželjno popiti 6 do 8 čaša vode iz svih izvora. Uz uobičajenu vodu za piće, prirodna mineralna voda može biti vrlo korisna u svakodnevnoj prehrani, jer kada prirodno sadrži magnezij, ima dodatni funkcionalni učinak. Dakle, pravilna prehrana ne podrazumijeva samo hranu koju jedemo, nego i ono što pijemo. Primjer odličnog prirodnog izvora magnezija je Mg Mivela koja u jednoj litri sadrži preporučenu dnevnu dozu ovog minerala. Prikladna je za djecu, mlade i odrasle. Svatko na jednostavan i praktičan način može unijeti svoju dnevnu dozu magnezija dok je u školi, na poslu, u šetnji, dok vježba ili je kod kuće.

Redovito se pregledavajte

Uz promjene koje možete uvesti sami, važno je da redovito kontrolirate zdravlje svojega srca. Mg Mivela vas povodom Svjetskog dana srca, nagrađuje Mg Mivela vodom i besplatnim pregledima kardiologa s EKG-om i UZV srca u Poliklinici Aviva u Zagrebu.

Prva tri točna odgovora dobit će besplatni pregled kardiologa s EKG-om i UZV-om srca u Poliklinici Aviva u Zagrebu.

Pitanje glasi:

Koji mineral prirodno unosimo u preporučenoj dnevnoj količini pijući 1l Mg Mivele?

Odgovor šaljite na marketing@jamnica.hr od utorka 29.9. u 9 sati do srijede 30.09. u 10 sati.

Pravila nagradnog natječaja pročitajte ovdje.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

VIDEO

Otkrijte idealnu destinaciju za Uskrs i proljetne praznike
PROMO

Otkrijte idealnu destinaciju za Uskrs i proljetne praznike

Obiteljska oaza u Amadria Park Hotelu Andrija i Dalmatinskom selu

Regionalni uspjeh: nova emisija chefa Davida Skoke na 24Kitchen kanalu
PROMO

Regionalni uspjeh: nova emisija chefa Davida Skoke na 24Kitchen kanalu

Motor, loza, kuhača
Biovitalis® – Uspješna hrvatska obiteljska priča u branši kozmetike i dodataka prehrani
PROMO

Biovitalis® – Uspješna hrvatska obiteljska priča u branši kozmetike i dodataka prehrani

Tvrtka BIOVITALIS d.o.o. osnovana je 1996. godine i od tada njezin tim stručnjaka razvija i proizvodi prirodnu kozmetiku i dodatke prehrani koji doprinose zdravlju. Tvrtkom upravljaju supružnici Ivana Zagorec Kolednjak, magistra farmacije, i Stjepan Kolednjak, magistar ekonomije.