Obavijesti

Promo sadržaj

Vinski mjesec Osječko-baranjske županije

Vinski mjesec Osječko-baranjske županije
4

Turistička zajednica Osječko-baranjske županije u suradnji s turističkim zajednicama Valpova, Erduta, Baranje, Osijeka i Đakova predstavlja Vinski mjesec Osječko-baranjske županije koji će trajati od 13.5. do 24.6.2023.

Vinski mjesec, poseban je jer traje dulje od kalendarskog mjeseca - tijekom svibnja i lipnja nudi velik izbor prigoda za druženje uz čašu vina s pogledom na vinograde, dvorce i brojne druge ruralne i gradske vizure. Sve započinje 13.5. Festivalom sira i vina u Valpovu, a zatim se uz vino družimo u Osijeku na Wine & Walku 19. i 20.5., te na Večeri vina i umjetnosti 26.5. Početkom lipnja idemo u baranjsko vinogorje gdje nas 3.6. čeka sedmo izdanje Baranja Wine & Walk. Koje vino najbolje paše uz dunavsku ribu otkrijte 10.6. u erdutskom vinogorju na Aljmaškoj ribarskoj noći. Ranije istoga dana, zavirite u Bure kulture 10.6. na vidikovcu usred bujnih i pitoresknih vinograda vinarije Belje.

Službeni vrhunac proljetnih vinskih događanja u Osječko-baranjskoj županiji uslijedit će 16.6. kada Osječko-baranjska županija i Osijek postaju domaćini međunarodne konferencije GO Grow de Monde, posvećene graševini, poznatoj i kao velški ili talijanski rizling, omiljenoj vinskoj sorti Hrvatske. U veselom ritmu nastavit će se i drugi dio lipnja koji nam donosi još jedno izdanje Vinatlona, 23.-24.6. u Zmajevcu u Baranji tijekom kojega ćete moći obići brojne podrume i sudjelovati u vinskim igrama. Isti vikend povežite u nezaboravno vinsko iskustvo Slavonije i Podunavlja te otkrijte bajkovito Đakovačko vinogorje uz otvorene podrume Mandićevca 23.6. i Trnave 24.6. u sklopu jedne od najstarijih vinskim manifestacija, Bonavite, a sve kao dio svjetske smotre folklora Đakovačkih vezova.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Otkrijte idealnu destinaciju za Uskrs i proljetne praznike
PROMO

Otkrijte idealnu destinaciju za Uskrs i proljetne praznike

Obiteljska oaza u Amadria Park Hotelu Andrija i Dalmatinskom selu

REHAU predstavio prozore budućnosti: Pogled u ljepši, sigurniji i održiviji svijet
PROMO

REHAU predstavio prozore budućnosti: Pogled u ljepši, sigurniji i održiviji svijet

Tvrtka REHAU je i ove godine sudjelovala na jednom od najvećih sajmova industrije prozora i vrata, Fensterbau Frontale 2024 u Nürnbergu, u Njemačkoj
Tradicionalni dalmatinski kolač – Iz Pan-Peka stiže recept za slasnu deliciju pincu
PROMO

Tradicionalni dalmatinski kolač – Iz Pan-Peka stiže recept za slasnu deliciju pincu

Gastro stručnjak Mile Butorac iz prve ruke isprobao Pan-pekov recept za najukusnije pince