Obavijesti

Promo sadržaj

Vječna dilema rekreativaca: Kakav sportski sat odabrati?

Vječna dilema rekreativaca: Kakav sportski sat odabrati?
2

Što je vrhunski sportaš u 21. stoljeću bez vrlo moćne spravice oko zapešća, zar ne? Evo koji će vam sportski sat pomoći da trčite kao Usain Bolt, plivate kao Michael Phelps ili vozite bicikl kao Primož Roglič!

Profesionalni sportaši iza sebe imaju timove vrhunskih trenera i stručnjaka koji prate svaki njihov potez i izvedbu, dok iza svakog sportaša rekreativca stoji – sportski sat! Svaki entuzijast koji se redovito bavi trčanjem, biciklizmom, plivanjem, veslanjem, rolanjem, planinarenjem, fitnessom, tenisom ili skijanjem, ne odlazi na trening bez sata na ruci koji prati njegov napredak.

I ne samo da pažljivo motre kuda se i koliko brzo kreću njihovi korisnici, već ih i educiraju o načinima poboljšanja tehnike kretanja, kada je pravo vrijeme za prelazak na novu razinu izdržljivosti, a kada za odmor. Prikazat će i detaljne analize podataka koje su nekoć bile rezervirane samo za elitne timove Formule 1, s preciznim osvrtom na ostvarene ciljeve, odnosno na čemu se bespotrebno troše i vrijeme i energija.

Sportski ili pametni sat – koja je razlika?

Na tržištu tzv. nosivih uređaja postoji mnoštvo sjajnih modela mjerača aktivnosti i uistinu je teško izabrati upravo onaj koji će najbolje zadovoljiti sve potrebe pojedinca. Već u startu ćemo razbiti jedan mit – sportski i pametni sat nisu jedno te isto! Lako imaju velik broj zajedničkih funkcija i mogućnosti, ovi se uređaji međusobno ipak razlikuju.

Naime, pametni satovi nadopunjuju funkcionalnost vašeg pametnog telefona, imaju bezbroj pametnih funkcija, opcija i aplikacija koje olakšavaju svakodnevicu, od podsjetnika i kalendara, mogućnosti javljanja na telefon dok je mobitel u torbi, čitanja i odgovaranja na e-mailove ili komentare na društvenim mrežama, pa sve do barometra, pedometra te senzora za očitanje otkucaja srca. Više o pametnim satovima možete pročitati ovdje.

Sportski satovi imaju mnogo toga zajedničkog s pametnim satovima, ali su njihove funkcije i mogućnosti još više orijentirane prema sportu. Ovi osobni „digitalni“ treneri imaju ugrađene sofisticiranije senzore za praćenje fizičke aktivnosti i razvijenije algoritme koji prepoznaju različite vježbe, predlažu promjene načina vježbanja te prate i analiziraju kvalitetu korisnikova odmora i sna.

Odaberite model prema vrsti aktivnosti

Izgled i cijena su samo neki od mnogih elemenata kod odabira vašeg novog sata. No, ne dozvolite da oni budu i najvažniji jer ćete vrlo brzo biti nezadovoljni kupnjom. Svoju novu elektroničku spravicu birajte ponajprije prema sportu kojim se bavite.

Kompetitivnim trkačima i biciklistima vrlo je važna GPS veza koja prati i bilježi njihove rute, brzinu i nadmorsku visinu ali Garmin satovi nisu jedini koji mogu pratiti vaše kretanje. Polarov model Grit X odličan je izbor za ljubitelje brzine jer u sebi ima ugrađen GPS prijemnik i GLONASS navigacijski satelitski sustav koji omogućuje brže i preciznije pozicioniranje. Osim što pruža sve informacije potrebne obaranje novih rekorda, ovaj sat ima poseban ekran koji je prilagodljiv dnevnoj svjetlosti, iznimno je lagan, tanak i pouzdan, te je odličan omjer cijene i kvalitete.

Plivači, ronioci i triatlonci, pak, obraćaju pozornost na funkcionalnosti i prednost daju satu koji je vodootporan, koji precizno mjeri otkucaje srca te vodi tzv. dnevnik treninga. Za ekstremne sportaše idealan je Suunto 9 G1 kojeg krasi poduža lista značajki, uključujući integrirano mjerenje srčanog pulsa, grafički prikaz opterećenja za vrijeme treninga, unaprijed konfigurirana podrška za više od 80 različitih sportova te vodootpornost do impresivnih 100 metara dubine.

Izdržljivost baterije je još jedna vrlo bitna značajka kod sata, pogotovo za ljubitelje ekstremnih sportova kao što su surferi i planinari. Često korištenje GPS-a i podataka o plimi troše bateriju, no poznati proizvođač pametnih gadgeta, Garmin, doskočio je tom problemu i ove godine predstavio model Instinct Solar koji se puni putem solarnih ćelija na ekranu! Zahvaljujući Power Glass™ tehnologiji, baterija ovog sata može imati gotovo neograničen vijek trajanja uz dovoljno izlaganja suncu.

Zanimaju li vas sportski satovi? Dođite na pravo mjesto – u Hervisovom web shopu ili najbližoj trgovini pronaći ćete svog novog digitalnog ljubimca koji će vas pratiti u svakoj sportskoj avanturi!

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Jednostavno – dobra stolarija. Zatražite ponudu!
PROMO

Jednostavno – dobra stolarija. Zatražite ponudu!

Najbolja i najkvalitetnija PVC i ALU proizvedena u Hrvatskoj dostupna je svakome. Utoplite svoj dom, osvježite ga novom stolarijom i najvažnije – smanjite režijske troškove.

Heineken® nazdravlja pravim hardcore navijačima – nisu oni koji vam prvo padnu na pamet
PROMO

Heineken® nazdravlja pravim hardcore navijačima – nisu oni koji vam prvo padnu na pamet

Cilj kampanje je potaknuti na razmišljanje o negativnim stereotipima vezanim uz one najstrastvenije navijače i na taj način nogomet učiniti uključivijim sportom za sve
Grupa UniCredit prelazi na Mastercard Touch Card™ kartice prilagođene slijepim osobama
PROMO

Grupa UniCredit prelazi na Mastercard Touch Card™ kartice prilagođene slijepim osobama

Paneuropska banka čija je članica i Zagrebačka banka prva je bankarska grupa koja je lansirala ovu karticu za sve svoje proizvode na 12 tržišta