Obavijesti

Promo sadržaj

Vrčevi za pročišćavanje vode i magnezij u vodi za piće

Vrčevi za pročišćavanje vode i magnezij u vodi za piće
5

Glavni razlozi korištenja vrčeva za pročišćavanje vode su uklanjanje neugodnog okusa klora te smanjenje tvrdoće, tzv. kamenca, uzrokovanog prekomjernom koncentracijom soli kalcija (Ca) i magnezija (Mg) u vodovodnoj vodi iz slavine

Iako je određena razina mineralizacije vode korisna za naše zdravlje, previše minerala rezultira lošijim okusom vode, čaja, kave i pića općenito. Tvrdoća također oštećuje kuhinjske uređaje: voda prokuhavanjem stvara talog kamenca na površini grijaćih tijela, smanjujući njihov životni vijek i povećavajući potrošnju energije. Što je još gore, ako je nečije tijelo predodređeno da akumulira soli (što je uobičajeno), pretjerana mineralizacija uzrokuje dodatni stres bubrezima.

Smanjenje tvrdoće vode

Da bi omekšali vodu, većina vrča s filtrom koristi ionsku izmjenjivačku smolu koja smanjuje koncentraciju kalcija i magnezija u vodi zamjenom njihovih iona (Ca + i Mg2 +) natrijem. Kao rezultat, voda ima bolji okus, a kamenac se ne stvara. Koncentracija magnezija u vodi iz slavine uglavnom je nekoliko puta manja od koncentracije kalcija. Stoga se preporučuje očuvanje ili obnavljanje određene razine magnezija u vodi za piće, s obzirom na njegov pozitivan učinak na naše zdravlje.

Obogaćivanje pitke vode magnezijem

Aquaphor koristi metodu obogaćivanja pitke vode magnezijem koja se temelji na dodavanju granuliranog minerala magnezija u filtracijski uložak. Tijekom kontakta s filtriranom vodom te se granule polako otapaju i magnezij se ravnomjerno oslobađa u vodu. Ova metoda dodaje manje količine magnezija u filtriranu vodu te poboljšava okus vode. Pazite, magnezij u vodi za piće treba promatrati samo kao dodatak svakodnevnoj konzumaciji minerala. Glavni izvor minerala i vitamina za vaše tijelo je zdrava prehrana.

Aquaphor vrčeve možete kupiti u Kauflandu, Intersparu, Metro te na webu: https://www.aquaphor.com.hr/

Voda pročišćena filtrima Aquaphor preporučena je za pripremu dječje hrane kod kuće. Aquaphor vrčevi su izvor čiste i ukusne osvježavajuće vode.

Aquaphor filteri za vodu – Vaša zdrava navika!

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

VIDEO

Povratak spektakularnog Auto Sport Adria
PROMO

Povratak spektakularnog Auto Sport Adria

Iskusite adrenalinsku vožnju i razgledajte superautomobile u Zagrebu i Puli!

Branka, Jakov i Terra ostavili su cigarete iza sebe. U samo dva tjedna. Ovo su njihove priče
PROMO

Branka, Jakov i Terra ostavili su cigarete iza sebe. U samo dva tjedna. Ovo su njihove priče

Udruga CROHM provela je amaterski program prestanka pušenja Biram bez dima
Znate li što je pinsa i gdje ju možete probati?
PROMO

Znate li što je pinsa i gdje ju možete probati?

Ova svojevrsna prethodnica pizze potječe iz starog Rima, a od pizze se razlikuje po tijestu, obliku i okusu. U Pan-peku vas čekaju čak tri različite vrsti pinsi – s mortadelom i pistacijom, s pršutom i s mozzarellom i rajčicom. Svratite u Pan-pek i otkrijte svoj novi omiljeni brzi zalogaj!