Obavijesti

Promo sadržaj

Za vrijeme blagdana jetra su vam radila prekovremeno? Znamo kako im pomoći!

Za vrijeme blagdana jetra su vam radila prekovremeno? Znamo kako im pomoći!
2

Božićni blagdani i novogodišnji praznici su iza nas. Bio je to period dobre hrane, vina, druženja i darivanja. No, dok smo mi slavili, naša jetra su radila prekovremeno. Možemo li im i kako pomoći?

Jedan od ključnih organa za našu probavu su jetra, sve što unosimo prolazi kroz nju. Za vrijeme blagdana normalno je da malo otpustimo kočnice i više uživamo u masnijoj hrani, kao i hrani bogatom šećerom. Time dajemo posebno teške zadatke jetrima koje su opterećena većim opsegom posla nego inače.

Štetne navike i masna jetra

Masna jetra, jedan od zdravstvenih problema današnjeg društva, karakterizira nakupljanje masti u jetrima. Uzroci su prekomjerna tjelesna težina, poremećaj metabolizma masti, alkohol, stres i određeni lijekovi. Najčešće masna jetra nema simptoma te je stoga važno redovito posjećivati liječnika i voditi zdrav život. Osviješten pristup prehrani, dovoljan unos vode i malo više kretanja pomoći će vašim jetrima da novu godinu započnu sa svojim normalnim radom.

Tri provjerene biljke koje će vaša jetra voljeti

Osim promjene životnih navika, preporuka su i dodaci prehrani koji sadrže sastojke koji doprinose normalnoj funkciji jetara. Kolin je sastojak čiji manjak u organizmu utječe na sposobnost jetara da prenosi masti i upravo on ima odobrenu zdravstvenu tvrdnju od Europske agencije za sigurnost hrane (EFSA) da doprinosi održavanju normalne funkcije jetara.

Biljne vrste koje se tradicionalno koriste u pripravcima za jetra su sikavica i artičoka koje sadrže glavnu djelatnu tvar silimarin. Tu je i list zelene masline koji ima visok sadržaj fenolnog spoja oleuropeina. Poznate Silimarin 3-aktiv kapsule od Pharmovala sadrže kombinaciju tih triju biljnih ekstrakta obogaćenih s kolinom što ih čini odličnim izborom za pomoć funkciji jetara. Dovoljno je uzeti jednu kapsulu dnevno nakon obroka.

Potražite u ljekarnama

Kapsule Silimarin 3-aktiv možete pronaći u ljekarnama i specijaliziranim prodavaonicama ili ih možete naručiti s dostavom na kućnu adresu na drogerija.hr, a za dodatne informacije posjetite službenu stranicu Pharmoval proizvoda.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Sve što znamo o novoj sezoni 'Uvoda u anatomiju'
PROMO

Sve što znamo o novoj sezoni 'Uvoda u anatomiju'

Kada je „Uvod u anatomiju“ tek počeo s emitiranjem u ožujku 2005. godine, nitko nije mogao predvidjeti koliko će brzo serija dosegnuti međunarodnu slavu.

Iberogast®: Prirodno rješenje za probavne smetnje
PROMO

Iberogast®: Prirodno rješenje za probavne smetnje

Svi mi, bez iznimke, barem jednom u našem životu doživjeli smo neugodnosti povezane s problemima probavnog sustava.
LEAP Summit dovodi svjetsku elitu:govornici iz Amazona i Binancea prvi put u Zagrebu
PROMO

LEAP Summit dovodi svjetsku elitu:govornici iz Amazona i Binancea prvi put u Zagrebu

Dugo iščekivani LEAP Summit najavljuje deveto izdanje konferencije koja će inspirirati i potaknuti inovacije među vizionarima i poduzetnicima.