Obavijesti

Promo sadržaj

ZABA i Hrvatski Crveni križ pomažu socijalno ugroženima

ZABA i Hrvatski Crveni križ pomažu socijalno ugroženima
1

Donacijom vrijednom 1.380.000 kuna osigurat će se više od pet tisuća paketa hrane

Zaposlenici Zagrebačke banke, uz podršku Zaklade UniCredit, osigurali su 380 tisuća kuna donacije za Hrvatski Crveni križ namijenjene kupnji i distribuciji paketa hrane za socijalno ugrožene sugrađane i kućanstva, a njima se pridružila i Zagrebačka banka s dodatnih milijun kuna donacije.

Hrvatski Crveni križ kroz mrežu od 130 lokalnih društava pomaže više od 10 tisuća kućanstava diljem zemlje koja su socijalno ugrožena. Donacija zaposlenika, Zaklade UniCredit i Zagrebačke banke iskoristit će se za pripremu paketa hrane s osnovnim prehrambenim namirnicama (brašno, sol, ulje, šećer, tjestenina, riža, juhe, marmelade, riblje i mesne konzerve), dostatnim za prehranu dviju osoba u razdoblju od dva tjedna. Vrijednost paketa je 250 kuna, a njih više od 5,5 tisuća distribuirat će se korisnicima socijalne pomoći i pučkih kuhinja, starijima i nemoćnima, obiteljima s više djece i niskim primanjima.

Solidarnost je jedna od najvećih vrijednosti svake zajednice, a osobito je važna u kriznim vremenima. Ponosni smo na solidarnost koju su pokazali naši zaposlenici koji su i sami donirali novac. Ove izvanredne okolnosti utječu na život baš svakoga od nas. Svi se suočavamo s problemima, ali je važno da ne zaboravimo na sugrađane kojima je najteže, na one koji su najranjiviji, koji su često marginalizirani. Hrvatski Crveni križ sa svojim zaposlenicima i volonterima radi jedan od najvažnijih poslova u ovom trenutku i pomaže upravo njima kako ne bi bili zaboravljeni i ostavljeni. Drago nam je da ćemo ih našom donacijom podržati u svakodnevnim naporima da pomognu i olakšaju život onima kojima je pomoć zaista najpotrebnija“, izjavio je Romeo Collina, predsjednik Uprave Zagrebačke banke.

Hrvatski Crveni križ dio je sustava Civilne zaštite te redovito pomaže građanima u teškim trenutcima i nošenju s posljedicama prirodnih katastrofa kao što su poplave i potresi, ali isto tako svojim brojnim aktivnostima koje kontinuirano provodi kroz lokalna društva Crvenog križa brine o najranjivijim članovima društva.

"Zahvalni smo na ovoj velikoj donaciji Zagrebačke banke koja će biti usmjerena prema socijalno najugroženijim građanima. Nažalost, i prije krize se velik broj građana borio s teškim životnim okolnostima, a sada se zbog epidemije koronavirusa broj onih kojima je potrebna pomoć u hrani povećava. Zajedno s donatorima nastavit ćemo im pomagati kako nitko ne bi ostao zaboravljen i sam u ovim zaista teškim vremenima“, kazao je Robert Markt, izvršni predsjednik Hrvatskog Crvenog križa.

Donacija Hrvatskom Crvenom Križu nastavak je društveno odgovornog poslovanja Zagrebačke banke koja je prošli mjesec donirala 1,3 milijuna kuna bolnicama za nabavku opreme za pomoć u podmirenju medicinskih troškova, nabavu medicinske opreme te sanaciju štete nastale potresom.

Zagrebačka banka nastavlja pratiti situaciju i utjecaj pandemije COVID-19 na naše društvo te će i nadalje nastaviti pomagati onim najpotrebitijima.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Zgrabi 15 € na Horizont Shopu i počasti se. Požuri, samo najbržih 100  dobiva ovaj kupon!
ORANŽ EUFORIJA

Zgrabi 15 € na Horizont Shopu i počasti se. Požuri, samo najbržih 100 dobiva ovaj kupon!

Osim godišnjeg pristupa ekskluzivnom sadržaju na dar dobivate kupone za shopping i usluge vrijedne 85 eura. Najbržih 100 dobit će Horizont Shop kupon od 15 eura

Autotek autoservis: Vaša sigurnost na cesti
PROMO

Autotek autoservis: Vaša sigurnost na cesti

Autoservis Autotek Vaš je pouzdani partner za održavanje i popravak vozila. Pružaju vrhunsku uslugu uz korištenje najnovije tehnologije i visokostručno osoblje
B2Run sezona 2024. kreće iz Splita: Pridružite im se i vi 16. svibnja na poslovnoj utrci
PROMO

B2Run sezona 2024. kreće iz Splita: Pridružite im se i vi 16. svibnja na poslovnoj utrci

Sa splitske Rive poslovnjaci iz grada i okolice startaju s utrkom 16. svibnja. A nakon toga, očekuje ih aftework druženje uz glazbu