Obavijesti

Promo sadržaj

Zamračenje i zaštita od topline za miran san i savršen dan

Zamračenje i zaštita od topline za miran san i savršen dan
4

Brojne studije pokazuju da je kvaliteta našeg sna neodvojivo povezana s našim zdravljem i općim osjećajem blagostanja

Zaparavo, ne trebamo znanstvenike da nam to kažu - to je nešto što instinktivno osjećamo. Unatoč tome, gotovo osam od deset Europljana nema optimalne uvjete za dobar san i ne znaju kako ih postići. 


Dobar san zahtjeva tamu
Dokazano je da postoji izravna povezanost potpunog mraka u spavaćoj sobi i dobrog sna. To je zbog načina na koji naše oči i tijelo reagiraju na izlaganje svjetlu i tami. Naime, ne reagiramo na dnevnu svjetlost samo kad smo budni, već i dok spavamo. Na primjer, ulična rasvjeta izvan spavaće sobe može spriječiti da dođemo do duboke faze sna, a to je faza u kojoj se naše tijelo regenerira. U idealnom slučaju, ova faza bi trebala činiti 15-20% ukupnog sna.


Tamnije noći - svjetliji dani
Izloženost prirodnom svjetlu tijekom dana i potpunoj tami tijekom noći imaju blagotvoran učinak na naš organizam. Kontrast između dnevne svjetlosti i tame usklađuje se s našim biološkim satom, pa tijelo dobiva informaciju da je aktivno tijekom dana i mirno tijekom noći. Ljeti, rani izlasci sunca smanjuju kvalitetu našeg sna jer bude tijelo prerano. Mogućnost potpunog zamračenja spavaće sobe stvorit će uvjete za miran san.


Zaštita od topline
Uz tamu, svjež zrak i prikladne temperature povećavaju naše šanse za miran san. Provjetravanje spavaće sobe prije spavanja, ili spavanje uz malo otvoren prozor može značiti veliku razliku. Također, temperatura prostora bi trebala biti ugodna. Prostorija koja je previše topla može utjecati na kvalitetu spavanja, jer se faza dubokog sna skraćuje. No, put do boljeg noćnog sna ne mora biti kompliciran.


Gdje početi
VELUX nudi široki raspon sjenila za potpuno zamračenje i zaštitu od topline. Uz VELUX sjenila možete uživati u potpunoj kontroli topline i količine svjetlosti tijekom cijelog dana. Vanjska tenda će zaustaviti zrake sunca prije nego one udare u staklo prozora i osigurati ugodnu temperaturu u potkrovlju tijekom cijelog dana. Ujutro spavajte duže uz VELUX siesta sjenilo jer vam pruža potpuno zamračenje i pri najjačem suncu.


Više informacija pronađite na www.veluxshop.hr

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

PPS Galeković – kružnim poslovanjem do prirodnih proizvoda za eko grijanje
PROMO

PPS Galeković – kružnim poslovanjem do prirodnih proizvoda za eko grijanje

Gala peleti i briketi ekološka su rješenja za grijanje koja objedinjuju visoku učinkovitost, financijsku dostupnost te praktičnost za svakodnevnu uporabu. Cijeli proces proizvodnje Gala peleta je automatiziran

Pobjedničke strategije i izazovi za tvrtke: Kako zadržati kvalitetne radnike?
sadržaj donosi petrol

Pobjedničke strategije i izazovi za tvrtke: Kako zadržati kvalitetne radnike?

Suočeni s intenzivnom konkurencijom na tržištu rada, poslodavci se nalaze pred jednim od najvećih izazova: kako privući i zadržati kvalitetne radnike?
King Cross kreće u sveobuhvatnu rekonstrukciju
PROMO

King Cross kreće u sveobuhvatnu rekonstrukciju

Zagrebački shopping centar ostat će otvoren tijekom izvođenja radova čiji je završetak planiran za jesen 2025.