Zaštitni faktor je tek početak: Znate li što još vaša koža treba? | 24sata
Obavijesti

Promo sadržaj

Zaštitni faktor je tek početak: Znate li što još vaša koža treba?

Zaštitni faktor je tek početak: Znate li što još vaša koža treba?
4

Zaštitni faktor štiti kožu od oštećenja od sunca, preranog starenja kože, opeklina i pigmentnih mrlja te sprječava rak kože. Sve to može biti potaknuto UV zračenjem. Stoga je iznimno važno na kožu lica nanositi zaštitni faktor ne samo u proljeće i ljeto, već i tijekom cijele godine.

Za razliku od proizvoda protiv starenja koji reklamiraju kožu bez bora, zaštitni faktor pomaže u sprječavanju oštećenja kože i promjena na koži koje se prirodno javljaju tijekom vremena. Važno je da vaša zaštita od sunca štiti od UVA i UVB zraka.

UVA i UVB: koja je razlika?

UVA zrake su dugovalne UV zrake, a UVB zrake su kratkovalne. Prvo može potaknuti prerano starenje kože oštećivanjem vlastitog kolagena kože. UVB zrake odgovorne su za opekline od sunca.

Koliki SPF treba imati dnevna krema?

Uglavnom, što je viši faktor zaštite od sunca, to bolje, jer će vas dulje štititi od štetnih zračenja. Nažalost, jutarnje nanošenje kreme nije dovoljno jer vas UV filtri ne štite automatski cijeli dan. Zaštitni faktor potrebno je osvježavati tijekom dana kako bi zaštita ostala postojana, te kako koža ne bi pretrpjela oštećenja od sunca i nastanak bora. Svijetli tipovi kože trebaju viši zaštitni faktor u odnosu na tamne tipove kože. Vlastita zaštita kože traje od 5 do 30 minuta, ali to možete produžiti nanošenjem zaštitnog faktora (UV filtar).

Koja je dnevna krema sa zaštitnim faktorom najbolja?

Svaka koža je drugačija i ima individualne potrebe. 

Osjetljiva koža treba nježnu njegu koja djeluje. Kako bi koža vratila ravnotežu koju je izgubila, potrebno je ojačati prirodnu zaštitnu barijeru. Agresivni aktivni sastojci apsolutno nisu na mjestu. Priroda ima sve što može ponuditi vašoj osjetljivoj koži. S hej ORGANIC Sensitive SPF15 dnevnom kremom vaša koža je hidratizirana i pruža vam dodatnu zaštitu od štetnih sunčevih zraka. Kompleks aktivnih sastojaka ulja konoplje, zobi i ekstrakta kamilice štiti vašu kožu od vanjskih utjecaja i čini je čvrstom. Krema se brzo upija i ostavlja baršunasto-nježan osjećaj bez izbjeljivanja. Mineralna krema za sunčanje je 100% prirodna, odmah se upija u kožu i stoga štiti odmah nakon nanošenja. Oksidi titana i cinka koje sadrži reflektiraju UVA i UVB zrake i stvaraju finiju, nevidljiviju zaštitu na koži.

Hej ORGANIC Dnevna krema sa SPF 15 posebno je dizajnirana za osjetljivu kožu i štiti mineralnim UV filterima. Ugodnog mirisa, teksture koja se lako nanosi, ne lijepi se i ostavlja ugodan osjećaj na koži lica. Dnevna krema sa zaštitnim faktorom certificirana je kao prirodna kozmetika (Natrue), veganska, formulirana bez parabena.

Veganska dnevna krema hej ORGANIC SPF 15 ne samo da nudi laganu zaštitu od sunca, već daje i hidrataciju, što je važan dodatak, posebno ljeti. Zahvaljujući cvjetnoj vodici kamilice, dnevna krema je prikladna i za osjetljivu kožu. Sadrži važne omega-6 masne kiseline, regenerira stanice i štiti kožu.

Uživajte u toplim danima i outdoor aktivnostima, hidrirajte se, njegujte i zaštitite osjetljivu kožu uz dnevnu kremu hej ORGANIC SPF 15 koju možete pronaći u dm poslovnicama.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

VIDEO

Uhvatite priliku: Zaigrajte i pobijedite svog idola
PROMO

Uhvatite priliku: Zaigrajte i pobijedite svog idola

Snickers predstavio novu kampanju u kojoj su glavne zvijezde Luka Modrić i Bukayo Saka

Do kuhinje po mjeri u samo 45 dana uz Namještaj Mima
PROMO

Do kuhinje po mjeri u samo 45 dana uz Namještaj Mima

Garancija jamstva roka isporuke ili povrat novca
Simptomi srčanog udara za žene i muškarce - znakovi se mogu javiti čak i tjednima ranije
KAKO SI POMOĆI DO HITNE

Simptomi srčanog udara za žene i muškarce - znakovi se mogu javiti čak i tjednima ranije

Simptomi srčanog udara kod muškaraca su snažna bol u prsima, bol u lijevoj ruci ili čeljusti, te otežano disanje. I žene to mogu osjetiti, no bol kod njih može biti više difuzna, te se širiti na ramena, vrat, ruke...