Obavijesti

Promo sadržaj

Zašto je važna pravilna hidracija kada planinarimo?

Zašto je važna pravilna hidracija kada planinarimo?
2

Nedavno je završio još jedan HIGHLANDER Velebit, najpoznatija planinarska manifestacija u Hrvatskoj koja je okupila preko 600 ljubitelja aktivnog odmora i prirode

Avantura života glavni je moto HIGHLANDER-a, u kojoj je fokus prije svega stavljen na jedinstveno iskustvo planinarenja prekrasnim planinskim krajolicima. Sudionici ovogodišnjeg HIGHLANDERA imali su mogućnost birati tri staze različitih dužina i zahtjevnosti: od 100, 55 i 30 km.

Sretan sam jer smo na petom izdanju HIGHLANDERA okupili preko 600 sudionika iz čak 15 zemalja svijeta. Mislim da je to dokaz koliko ljudi žude za promjenom, odlaskom u prirodu i pomicanjem vlastitih granica. Sretan sam što nas na našem putu prati Jamnica sa svojim brendom ProSport koji promovira da Možeš više što je i potrebno na ovako zahtjevnoj avanturi.“ izjavio je Jurica Barać, HIGHLANDER, CEO.

Jamnica je i ove godine podržala HIGHLANDER s brendom ProSport koji je highlanderima pružio potrebno osvježenje, minerale i vitamine jer je upravo ProSport namijenjen profesionalnim sportašima, rekreativcima te svima koji su izloženi pojačanim tjelesnim naporima.

HIGHLANDER je izuzetno zahtjevan, stoga tijelo tijekom dugotrajnog tjelesnog napora gubi tekućinu, a posljedice nepravilne hidracije mogu biti opasne, a kako bi se nadoknadila izgubljena tekućina, potrebno je tijelu vratiti elektrolite izgubljene znojenjem. Jamnica ProSport je izotoničan napitak koji, osim vode, sadrži vitamine i elektrolite neophodne za pravilnu rehidraciju, te "pametne" ugljikohidrate - šećer palatinozu koji tijelu daje energiju na duže vrijeme.

Uz promociju aktivnog i zdravog načina života kroz planinarenje, jedan od najvažnijih ciljeva HIGHLANDERA jest briga za očuvanje okoliša, stoga se od samog početka provodi tzv. Leave No Trace filozofija, gdje se sudionicima nalaže da ne ostavljaju svoje smeće, da paze na prirodu i ne ostavljaju ništa za sobom na planini.