Obavijesti

Promo sadržaj

Zašto su urinarne tegobe češće ljeti i kako ih izbjeći?

Zašto su urinarne tegobe češće ljeti i kako ih izbjeći?
2

Iako se problemi s mokraćnim mjehurom javljaju tijekom cijele godine, svoj vrhunac postižu u ljetnim mjesecima, a uzročnici tome su bakterije koje čine fiziološku floru crijeva, među najčešćim Escherichia coli

Escherichia coli je bakterija prirodno prisutna u našoj crijevnoj flori, ali također je i najčešći uzročnik neravnoteže u radu mokraćnog sustava. Brojni čimbenici ljetnog razdoblja i viših temperatura olakšavaju razvoj bakterija. Također, uvjeti na  putovanjima ili ljetovanju mogu povećati  vjerojatnost pojave problema s mokraćnim sustavom.  

Kako spriječiti urinarne tegobe ljeti? 

Kako smo u ljetnim mjesecima skloniji dehidraciji, potrebno je piti više tekućine, jer tako ujedno potičemo i češće mokrenje kojim ispiremo bakterije iz urinarnog trakta. Zadržavanje mokraće može pogodovati razmnožavanju bakterija. Stoga ako ste na putu, nikako nemojte zadržavati potrebu za mokrenjem. Ništa manje važno, ljeti zbog znojenja trebamo veću pažnju posvetiti higijeni i nošenju adekvatnog donjeg rublja. Budući da mokro donje rublje može pridonijeti razvoju bakterija, nije niti poželjno dugotrajno boraviti u mokrim kupaćim kostimima.  

D-manoza, brusnica i europska zlatnica  

Prirodna rješenja za prevenciju od mokraćnih tegoba pripisuju se biljci europskoj zlatnici (Solidago virgaurea) koja dokazano doprinosi normalnoj funkciji mjehura i donjeg dijela mokraćnog sustava. Uz nju, pripravci u ljekarnama za mokraćni mjehur najčešće sadrže i ekstrakte američke brusnice i D-manozu. Razne studije pokazale su kako D-manoza i proantocijanidini iz ploda američke brusnice imaju visok afinitet vezanja bakterije E.coli. Ove učinkovite sastojke poželjno je kombinirati i s nekim mikronutrijentima koji doprinose normalnom funkcioniranju imunološkog sustava, kao što su vitamini C i D. Općenito stres, umor i promjena okoline pridonose oslabljenju imuniteta. 

Dodaci prehrani u ljekarnama 

Proizvodi iz Brusnica kompleks linije sadrže kvalitetan ekstrakt američke brusnice, standardiziran na najmanje 10 - 20 % proantocijanidina, u kombinaciji s važnim mikronutrijetima. Brusnica kompleks kapsule uz ekstrakt američke brusnice sadrže europsku zlatnicu, vitamin C i snažni beta-glukan. Kapsule su sastavom prilagođene za osobe koje su sklone češćim problemima s mokraćnim mjehurom te se mogu uzimati dulje vrijeme za održavanje i zaštitu zdravlja mokraćnog sustava. 

Za brzo djelovanje u kraćem periodu, najbolji je izbor D-manoza. D-manoza brusnica kompleks je dodatak prehrani u vrećicama koji uz visoku dozu od 2,5 grama D-manoze sadrži i ekstrakt brusnice i echinaceu. Uz to, sadrži i vitamine niacin i biotin za održavanje normalnih sluznica, te vitamin C. Oba proizvoda su namijenjena starijima od 12 godina. 

Djecu također često pogađaju problemi s mokraćnim sustavom. Brusnica kompleks kapi obogaćene vitaminima C i D prilagođene su za djecu od godinu dana. Njih mogu uzimati i trudnice, a preporučuje se i onima koji ne vole ili ne mogu konzumirati pripravke u kapsulama. 

Potražite u ljekarnama 

Sve proizvode iz Brusnica kompleks linije možete nabaviti u ljekarnama ili s dostavom na kućnu adresu na poznatoj internet trgovini drogerija.hr, a više informacija možete potražiti na službenim stranicama Pharmoval proizvoda. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Dr. Josip Paladino: 'Kod kuće sam papučar, ne jedem ništa cijeli dan i odlično sam'
VELIKI INTERVJU

Dr. Josip Paladino: 'Kod kuće sam papučar, ne jedem ništa cijeli dan i odlično sam'

Naš najbolji neurokirurg, prof.dr. Josip Paladino iza sebe ima 46 godina rada u struci, i nema namjeru stati. Iako stručnjak za mozak, njega kroz život vodi srce, kaže nam

Veliki vodič za Eurosong: Kako glasati, tko će voditi, kada će nastupati naš Baby Lasagna?
SVE ŠTO TREBATE ZNATI

Veliki vodič za Eurosong: Kako glasati, tko će voditi, kada će nastupati naš Baby Lasagna?

U finale Eurosonga prolazi 10 najboljih pjesama iz prvog polufinala, i 10 iz drugog. Uz njih, u finalu se natječu i 'Big 5' zemlje, kao i zemlja domaćin
Koch je zbog petardi oglušio, a Maksimir je opisao rečenicom: Pravi stadion, smrdi po urinu!
BOLUJE OD NEIZLJEČIVE BOLESTI

Koch je zbog petardi oglušio, a Maksimir je opisao rečenicom: Pravi stadion, smrdi po urinu!

Iako je u Dinamu proveo samo jednu sezonu, zavolio je taj klub i Zagreb i volio bi još jedanput doći na utakmicu. Pamti Mikića, Vukojevića, pobjedu u Amsterdamu..., a prije 17 godina je rekao: 'Modrić je najbolji na svijetu'