Obavijesti

Promo sadržaj

Želiš li promijeniti karijeru ili napredovati na poslu? Educirajte se!

Želiš li promijeniti karijeru ili napredovati na poslu? Educirajte se!
2

Kada je riječ o zaposlenju, općenito se može reći da ljudi teže poslovima koji omogućuju bolja primanja, manje stresa ili fleksibilnije radno vrijeme. Ako im posao koji trenutno obavljaju to ne omogućava, stvara se želja i potreba za promjenom

Postoje i oni koji su oduvijek sanjali o vođenju vlastitog posla ili da hobi pretvore u karijeru. Bez obzira na motivaciju, vrijeme za promjenu karijere jest nakon što steknete kompetencije za posao koji želite. U svakom slučaju, dodatna edukacija prvi je korak koji vas vodi do tog cilja.

Prije odluke o upisu na visoko učilište, najbolje bi bilo savjetovati se sa stručnjacima na poslovnim školama koje nude različite moderne obrazovne programe. Jedna je takva i Veleučilište Baltazar Zaprešić, institucija s više od 20 godina tradicije te s više od 7000 diplomanata.

Uz studiranje na četirima lokacijama, u Zaprešiću, Zagrebu, Osijeku te Biogradu na Moru, nudi i online studiranje, koje, osobito u današnjim uvjetima neizvjesne epidemiološke situacije, postaje sve više traženo.

Veleučilište Baltazar izvodi dva studijska programa u online obliku: Poslovanje i upravljanje te Menadžment javnog sektora, koji su kreirani prema najnovijim Europskim standardima kvalitete u obrazovanju i verificirani od Agencije za znanost i visoko obrazovanje.

Studenti koji slušaju online nastavu u realnom vremenu, bez obzira na svoju lokaciju u tom trenutku, sudjeluju na predavanjima putem virtualne učionice, izvršavaju obveze i zadatke kao i studenti u dvorani te su interaktivno uključeni u nastavu.

Putem sustava za učenje na daljinu provode se razne aktivnosti u obliku kvizova, seminara, zadataka, case studyja, kritičkog osvrta…

Ishodi učenja za online studijski program i za svaki kolegij zasebno potpuno su jednaki kao i kod klasičnog studijskog programa. U online studiju posebno se naglašava i traži kontinuirani rad, timski rad, kritičko i stvaralačko razmišljanje te pronalazak vlastitih putova do ciljanih rezultata, pojašnjavaju u Baltazaru.

Start up business. Group of young architect at office

Naš je primarni cilj polaznike kvalificirati da sutra nađu bolji posao, onaj za koji su zainteresirani i u kojem uživaju, te kojim sebi i svojoj obitelji mogu osigurati bolja primanja“, kaže nam Petra Popek Biškupec, prodekanica s Baltazara, i nastavlja: „Kontinuirano pratimo i procjenjujemo zanimanja budućnosti te razvijamo nove programe kroz koje će naši studenti usavršiti vještine i kompetencije u skladu sa suvremenim potrebama tržišta rada. Upravo zbog toga posvećeni smo unaprjeđivanju studijskih programa prema europskim smjernicama i standardima kvalitete u prostoru visokog obrazovanja.

Osim što su neka zanimanja sve traženija, promjene, kao što je tehnološki napredak, zahtijevaju vještine relevantne za postizanje rasta i produktivnosti, a to su prije svega digitalne vještine koje su danas postale preduvjet za većinu radnih mjesta. Osim toga, radno okruženje postalo je međunarodno, što nameće nužnost korištenja stranog jezika u poslovnoj komunikaciji, prije svega engleskoga. Poslodavci ističu samostalnost, inicijativu, sposobnost prilagodbe, svestranost, ali i upravljanje međuljudskim odnosima te timski rad, uz marljivost, poštenje i odgovornost, kao neophodne preduvjete za obavljanje bilo kojeg posla.

Neka su zanimanja tražena više, neka manje, no sva zahtijevaju određene vještine i znanja. Mi kontinuirano pratimo promjene na tržištu rada. Provedeno istraživanje kaže da čak 90 posto studenata Baltazara u roku od 3 mjeseca po završetku programa dobiva posao. Kako bi studenti ostvarili kompetencije budućnosti, važno je pratiti trendove na tržištu rada, a u tome im svakako pomaže i moderna infrastruktura. Veleučilište Baltazar ima suvremeno i dobro opremljene učionice te vrhunske predavače. Posebna pozornost posvećuje se međunarodnim suradnjama, a sve kako bi se studentima osigurala stručna praksa i, u konačnici, posao u zemlji ili inozemstvu. Programi naših studija koncipirani su prema istim principima koje koriste suvremene europske visokoškolske institucije“, dodaje Petra Popek Biškupec.

Nakon završetka trogodišnjih stručnih studija stječe se stručni naziv „stručni prvostupnik“ / „stručna prvostupnica“, odnosno baccalaureus/baccalaurea, uz naznaku struke, te 180 ECTS bodova. Veleučilište Baltazar nudi i izuzetno tražene specijalističke diplomske stručne studije, i to Projektni menadžment, Komunikacijski menadžment, Menadžment javnog sektora te Upravljanje inovacijama, koji omogućuju stjecanje 120 ECTS bodova, kao i programe cjeloživotnog obrazovanja, poput osposobljavanja za obavljanje poslova turističkog vodiča, program Upravljanje EU projektima, tečajeve specijaliziranoga njemačkog jezika te novog programa za upravljanje i procjenu vrijednosti nekretnina.

Više o Baltazaru i uvjetima upisa potražite na bak.hr.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Samo uz LIDL Plus aplikaciju ostvarite ekskluzivan popust na Oranž digitalnu pretplatu!
24 ORANŽ

Samo uz LIDL Plus aplikaciju ostvarite ekskluzivan popust na Oranž digitalnu pretplatu!

24 Oranž unutar Lidl Plus aplikacije! Skinite aplikaciju, prijavite se i uživajte u popustima i pogodnostima Lidl Plus korisnika. Dodatno, kao Lidl Plus korisnik možete kupiti 24 Oranž po ekskluzivnoj cijeni i dobiti Lidl vaučer od 15 € i brojne druge kupone i popuste.

Jednostavno – dobra stolarija. Zatražite ponudu!
PROMO

Jednostavno – dobra stolarija. Zatražite ponudu!

Najbolja i najkvalitetnija PVC i ALU proizvedena u Hrvatskoj dostupna je svakome. Utoplite svoj dom, osvježite ga novom stolarijom i najvažnije – smanjite režijske troškove.
Heineken® nazdravlja pravim hardcore navijačima – nisu oni koji vam prvo padnu na pamet
PROMO

Heineken® nazdravlja pravim hardcore navijačima – nisu oni koji vam prvo padnu na pamet

Cilj kampanje je potaknuti na razmišljanje o negativnim stereotipima vezanim uz one najstrastvenije navijače i na taj način nogomet učiniti uključivijim sportom za sve