Obavijesti

Promo sadržaj

Znate li tko stoji iza vrhunskih listova za pite i savijače koje jedete svaki dan?

Znate li tko stoji iza vrhunskih listova za pite i savijače koje jedete svaki dan?

Možda ih ne poznajete po imenu, ali njihove kore sigurno ste već jeli. I to više puta. Jer kada treba fino i pouzdano tijesto, oni su ti koji znaju što rade

Kad pomislite na domaću kuhinju, gotovo sigurno se sjetite pite. Savijača od jabuka, štrudla sa sirom, burek, zapečena pita od povrća… Jednostavna jela, ali samo ako je tijesto kako treba, jer tko je ikad pokušao razvlačiti kore od nule, zna da tu nema puno mjesta za grešku. I zato većina nas bira provjereno.

Ali jeste li se ikad zapitali tko stoji iza tih pakiranja listova za pite koje svakodnevno kupujete u trgovinama?

Nevidljivi dio svakog uspješnog recepta

U svakoj kuhinji, bilo profesionalnoj ili kućnoj, postoji ono nepisano pravilo: pola uspjeha je u osnovi. Kod pita i savijača, to je kora. Ako nije dovoljno tanka, teško se mota. Ako je presuha, puca. Ako je masna, preuzme sve okuse.

Zato mnogi, od pekara do obitelji koje nedjeljom pripremaju ručak za deset osoba, biraju gotove kore koje su i tanke i elastične, i pouzdane i ukusne - kore koje ne razočaraju.

Priča koja počinje s tijestom

U Novoj Gradiški već godinama djeluje Clarum d.o.o., domaća obiteljska tvrtka koja se posvetila proizvodnji proizvoda od tijesta. Iako imaju širok asortiman, od svježe i zamrznute tjestenine do drugih pekarskih rješenja, njihove kore za pite i savijače ono su po čemu su najpoznatiji.

Clarumove kore danas se mogu naći na policama gotovo svih većih trgovačkih lanaca, poput Konzuma, Plodina, Spara, Kauflanda, Metroa, Tommya, Dione i mnogih drugih. Kupuje ih domaćinstvo koje sprema ručak, ali i profesionalni kuhar koji želi da pita ispadne savršeno.

Svaka njihova kora proizvedena je s istim ciljem: da bude tanka, savitljiva, čvrsta i pouzdana. Da ne pukne pod nadjevom, da se ne lijepi i da ostane neutralna, baš kako i treba. Takva kora olakšava život i iskusnom kuharu i početniku koji prvi put mota savijaču.

I nije to slučajno. Clarum koristi najkvalitetnije brašno, precizno kontrolira vlagu i debljinu listova, i proizvodi ih u strogo kontroliranim uvjetima. Kore nisu samo jedan proizvod u ponudi, one su njihov zaštitni znak.

Kvaliteta koja ne traži reklamu

Da njihovo tijesto zadovoljava najviše standarde pokazuje i to što nose sve ključne certifikate: HACCP, ISO 9001, ISO 22000, IFS, HALAL i oznaku Hrvatska kvaliteta. No, ono najvažnije priznanje dolazi iz kuhinja, onih domaćih i profesionalnih, gdje su Clarumove kore svakodnevno u upotrebi.

Tvrtka je u stopostotnom hrvatskom vlasništvu i s godinama su od male proizvodnje postali jedan od vodećih proizvođača listova za pite u regiji. Ne prate trendove, već prate navike ljudi. Znaju kako se priprema dobra pita i znaju što domaćem potrošaču znači kad kora uspije baš svaki put.

Ako ste se ikada pitali zašto vam je neka pita baš „sjela“, možda je tajna bila upravo u kori.
Clarum je razlog zašto se mnoge savijače ne raspadnu, bureci ispadnu hrskavi, a pite ravnomjerno zapečene.

Više o njihovom asortimanu i proizvodnji potražite na www.clarum.hr, a svakodnevne novosti i inspiracije za recepte pratite putem njihove Facebook stranice.

Jer najbolja pita počinje s najboljom korom, a Clarum to zna bolje nego itko.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Ove brojeve s kartice nemojte olako dijeliti s drugima
PROMO

Ove brojeve s kartice nemojte olako dijeliti s drugima

Uz Malu školu financijske pismenosti Zagrebačke banke naučite više o karticama i sigurnoj online kupnji
Terme Sveti Martin u ekskluzivnom krugu
PROMO

Terme Sveti Martin u ekskluzivnom krugu

EMAS registracija kao potvrda vrhunske održivosti
MAXBET Grand Finale: 8.000 € glavnih nagrada i 2.010 € jackpota u svakom klubu
PROMO

MAXBET Grand Finale: 8.000 € glavnih nagrada i 2.010 € jackpota u svakom klubu

Veliko finale spektakularne MaxBet nagradne igre je pred vratima! Nakon tjedana uzbuđenja, dobitaka i iznenađenja, kulminacija nas očekuje u petak, 12. prosinca 2025., s početkom u 20:00 sati