Zubak Grupa uručila vozila UNICEF-u za podršku djeci u područjima potresa | 24sata
Obavijesti

Promo sadržaj

Zubak Grupa uručila vozila UNICEF-u za podršku djeci u područjima potresa

Zubak Grupa uručila vozila UNICEF-u za podršku djeci u područjima potresa
2

Tri vozila Škoda Rapid Spaceback uručila je Zubak Grupa UNICEF-u za njihove mobilne timove koji pružaju psihosocijalnu podršku djeci i obiteljima na području Sisačko-moslavačke županije

U kriznim situacijama, kao što je potres, važno je djeci i mladima i njihovim obiteljima pružiti psihosocijalnu podršku kako bi se umanjio šok, strah i uznemirenost koji se javljaju nakon traumatske situacije. Vratiti osjećaj psihološke sigurnosti iznimno je važno za dugoročnu dobrobit djece. U narednih 6 mjeseci, uručena vozila Zubak Grupe omogućit će mobilnim timovima da brže i lakše stignu do obitelji koje žive u udaljenim područjima Sisačko-moslavačke županije.

Povodom primopredaje vozila, članica Uprave za marketing i korporativne komunikacije Žaklina Trbović, izjavila je:
- Zubak Grupa kao društveno odgovorno poduzeće svjesno je odgovornosti prema zajednici u kojoj djeluje te svake godine nastojimo podržati niz udruga, projekata i programa što se pokazalo izuzetno važnim u ovim vremenima, kako za naše djelatnike tako i za lokalnu zajednicu.

Predstavnica UNICEF-a u Hrvatskoj, Regina Castillo, zahvalila je Zubak Grupi za donaciju koja je nastavak višegodišnje suradnje i potpore UNICEF-ovim aktivnostima.

- Čestitam Zubak Grupi na spremnosti da podrže djecu i njihove obitelji pogođene potresima. Vozila koja je dostavila Zubak Grupa olakšat će mobilnim timovima putovanja u Sisačko-moslavačkoj županiji gdje pružaju prijeko potrebnu psihološku pomoć. U kriznim vremenima partnerstva su iznimno važna, što i donacija Zubak Grupe potvrđuje, rekla je gđa Castillo.

Ranija istraživanja iz zemalja koja su često pogođena potresom (npr. Japan, Čile, Kina) pokazala su da primjerice simptomi anksioznosti značajno rastu u prvim mjesecima nakon traumatskog događaja i da čak oko 50% djece i nakon šest mjeseci pokazuje različite anksiozne smetnje. Iako se većina djece postepeno oporavi, njih 25-30 % iskazuje kronične ili produžene simptome depresivnosti ili anksioznosti, stoga je neophodno upozoravati na važnost pravovremene i stručne psihološke podrške među mlađom djecom.

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

VIDEO

Uradi sam: viseće košare s pelargonijama
PROMO

Uradi sam: viseće košare s pelargonijama

Cvjetna rapsodija u visini očiju

Ana Radišić: Svaki gost u podcastu je ostavio neki trag, posebno Robin Sharma
PROMO

Ana Radišić: Svaki gost u podcastu je ostavio neki trag, posebno Robin Sharma

Ana Radišić s prvim danom ljeta slavi četvrti rođendan svog podcasta, a za suradnike i prijatelje organizira veliku zabavu u zagrebačkoj Laubi.
Za vrijeme prve utakmice Vatrenih Hrvatima su najveći hit bili pizza, led i... zvučnici?
PROMO

Za vrijeme prve utakmice Vatrenih Hrvatima su najveći hit bili pizza, led i... zvučnici?

Među najprodavanijim artiklima na Wolt platformi našli su se i burgeri, palačinke, gazirani sokovi te bluetooth zvučnici i slušalice