Promo sadržaj

Komentari 0

Zubak Grupa uručila vozila UNICEF-u za podršku djeci u područjima potresa

Zubak Grupa uručila vozila UNICEF-u za podršku djeci u područjima potresa

Tri vozila Škoda Rapid Spaceback uručila je Zubak Grupa UNICEF-u za njihove mobilne timove koji pružaju psihosocijalnu podršku djeci i obiteljima na području Sisačko-moslavačke županije

U kriznim situacijama, kao što je potres, važno je djeci i mladima i njihovim obiteljima pružiti psihosocijalnu podršku kako bi se umanjio šok, strah i uznemirenost koji se javljaju nakon traumatske situacije. Vratiti osjećaj psihološke sigurnosti iznimno je važno za dugoročnu dobrobit djece. U narednih 6 mjeseci, uručena vozila Zubak Grupe omogućit će mobilnim timovima da brže i lakše stignu do obitelji koje žive u udaljenim područjima Sisačko-moslavačke županije.

Povodom primopredaje vozila, članica Uprave za marketing i korporativne komunikacije Žaklina Trbović, izjavila je:
- Zubak Grupa kao društveno odgovorno poduzeće svjesno je odgovornosti prema zajednici u kojoj djeluje te svake godine nastojimo podržati niz udruga, projekata i programa što se pokazalo izuzetno važnim u ovim vremenima, kako za naše djelatnike tako i za lokalnu zajednicu.

Predstavnica UNICEF-a u Hrvatskoj, Regina Castillo, zahvalila je Zubak Grupi za donaciju koja je nastavak višegodišnje suradnje i potpore UNICEF-ovim aktivnostima.

- Čestitam Zubak Grupi na spremnosti da podrže djecu i njihove obitelji pogođene potresima. Vozila koja je dostavila Zubak Grupa olakšat će mobilnim timovima putovanja u Sisačko-moslavačkoj županiji gdje pružaju prijeko potrebnu psihološku pomoć. U kriznim vremenima partnerstva su iznimno važna, što i donacija Zubak Grupe potvrđuje, rekla je gđa Castillo.

Ranija istraživanja iz zemalja koja su često pogođena potresom (npr. Japan, Čile, Kina) pokazala su da primjerice simptomi anksioznosti značajno rastu u prvim mjesecima nakon traumatskog događaja i da čak oko 50% djece i nakon šest mjeseci pokazuje različite anksiozne smetnje. Iako se većina djece postepeno oporavi, njih 25-30 % iskazuje kronične ili produžene simptome depresivnosti ili anksioznosti, stoga je neophodno upozoravati na važnost pravovremene i stručne psihološke podrške među mlađom djecom.