Obavijesti

Reporteri

Komentari 32

Kamion klizio ulicom na boku, zabio se u zgradu pa zapalio

Kamion klizio ulicom na boku, zabio se u zgradu pa zapalio
6

Kamion pun betona zabio se u zgradu. Planuo je u trenu. Naišao je vatrogasac Zlatko Zajec i pomogao priklještenom vozaču da se spasi prije nego što eksplodira

VIDEO

Vidio sam da se naginje. Prevrnuo se, klizio je nekoliko metara i udario je u kuću. Potrčao sam prema kamionu. Kabina je bila smrskana, a vozač je ostao prikliješten, govori Zlatko Zajec (39), vatrogasac koji se jučer oko 11 sati slučajno našao u Ozlju. 

Vozač nije bio ozlijeđen, ali nije se mogao pomaknuti jer je bio vezan sigurnosnim pojasom. Zlatko je razmaknuo staklo razbijenog vjetrobanskog stakla. Pokušao je osloboditi vozača. Nije mogao dosegnuti do kopče pojasa.

- Neko vrijeme smo se meškoljili, a onda se pojas nekako olabavio - govori Zlatko.

Izvukao je vozača na sigurno, a doslovno sekundu poslije kamion se zapalio. Iz motora je sukljao dim nekoliko metara u zrak. Iz obližnjih kafića i ureda odmah su istrčali ljudi i doslovno s čašama vode pokušavali ugasiti plamen. U međuvremenu je došla policija i blokirala je sve prilaze kamionu u strahu od eksplozije. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Vatrogasci su za desetak minuta ugasili požar, a od kamiona, u vlasništvu ozaljske građevinske tvrtke ostala je hrpa lima.

- Natovario sam beton u Karlovcu i krenuo prema Kamanju. Dolaskom u Ozalj sam još na raskrižju propustio automobil koji je skretao. Vozio sam normalno, lagano, kada se odjednom kamion počeo nakretati. U sekundi se je preokrenuo. Ništa nisam mogao učiniti. Normalno sam vozio, a nisam ni pijan. Moguće je da je beton iz nekog razloga stao na jednoj strani miksera, zbog čega je došlo do prevrtanja - rekao nam je vozač miksera B. Z. (47) iz Karlovca koji je nedavno počao raditi u tvrtki čiji je kamion. 

Cijeli život je profesionalni vozač i tvrdi kako mu se ovako nešto nikad do sada nije desilo.

- Vidio sam tu miješalicu nekoliko sekundi prije nesreće, umalo je pokupila tri automobila. Ne vjerujem da vozač nije brzo vozio - rekao je svjedok nesreće. 

Policija će protiv vozača kamiona podnijeti prekršajnu prijavu zbog neprilagođene brzine.

- Ovo je zaista bilo gusto. Nasreću, zabio se u napuštenu zgradu, a samo 50 metara dalje je benzinska crpka. Bolje je i ne pomišljati što bi bilo da je završio u njoj - rekli su stanovnici Ozlja.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 32
VIDEO

Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'
SKENDERICA 1912

Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'

Od samog otvaranja, u restoran Skenderica dolaze gosti željni jednostavne, domaće hrane. Sir i vrhnje koje nabavljaju na Kvatriću ide u najfinije štrukle

Da nije stranih sudaca, imali bismo pakao, a želim zaigrati za Rijeku, ali mi Sopić neće dati!
DAMIR MIŠKOVIĆ ZA 24SATA

Da nije stranih sudaca, imali bismo pakao, a želim zaigrati za Rijeku, ali mi Sopić neće dati!

Plus+ Naslov iz 2017. nas je financijski unazadio dvije godine, a vjerojatno će i ovaj. Ali ovaj put imamo puno ponuda za sve naše igrače, ali najviše za jednog. Uvjeren sam da će Rijeka biti prvak, kaže Damir Mišković
Filipu je žao zbog svega što je rekao na vjenčanju s Tamarom: 'Uvijek sam za iskrenost, ali...'
'BRAK NA PRVU'

Filipu je žao zbog svega što je rekao na vjenčanju s Tamarom: 'Uvijek sam za iskrenost, ali...'

Filip i Tamara prvo su gledali kako on govori da se ne bi okrenuo za djevojkom kao što je Tamara jer nije njegov rang