Reporteri

Komentari 0

Sa stropa Prve ekonomske škole otpao je komad žbuke

Sa stropa Prve ekonomske škole otpao je komad žbuke

Nijedan učenik nije ozlijeđen. Škola je u četvrtak obavijestila Ured za obrazovanje Grada Zagreba koje će organizirati sanaciju stropa škole izgrađene 1883. godine

Zazvonilo je za kraj prvog školskog sata, bilo je 8.45, a u isti tren začuo se i jak udarac. Na hodniku škole imali smo što vidjeti. Sa stropa u prizemlju otpao je veliki komad žbuke i rasuo se u stotine komada, ispričao nam je učenik Prve ekonomsko škole u zagrebačkoj Medulićevoj ulici.  Taj dio hodnika je, dodaje, mjesto na kojem se inače okuplja njegovo društvo. Ostatak četvrtka učenici su proveli strahujući hoće li im nešto pasti na glavu.

- Sva sreća je da se nismo tamo zatekli kad je gromada padala - dodao je učenik. Domar je odmah ogradio dio hodnika gdje je žbuka otpala, a čistačice su počistile hodnik.

– Nitko od učenika nasreću nije ozlijeđen. Odmah smo obavijestili Gradski ured za obrazovanje te ćče opni preuzeti sanaciju stropa. Ogradili smo taj dio da učenici ne hodaju – rekao nam je prof. Slavko Trupeljak, ravnatelj škole. Dodaje da je zgrada spomenik kulture.

–  Sagrađena je 1883. ali je u dosta dobrom stanju. Prije par godina napuknuo je bio strop ali je to odmah sanirano. Nakon toga nisu imali problema do ove nezgode – dodao je prof. Trupeljak.