Obavijesti

Rolanje - zabavna aktivnost koja će ojačati cijelo tijelo!

Rolanje - zabavna aktivnost koja će ojačati cijelo tijelo!
3

Rolanje je mnogima najdraža aktivnost jer spaja zabavu, druženje i trening! Zato vas Mršavimo zajedno klu i Britton nagrađuju rolama vrijednosti 1.299,00 kuna!

Stručnjak Mršavimo zajedno kluba, prof. kineziologije Mrino Bašić, objasnio je kako rolanje utječe na vaše zdravlje te na što valja pripaziti prilikom rolanja. Budući da Mršavimo zajedno klub potiče zdrave navike i rekreaciju, u suradnji s tvrtkom Britton, odlučili smo jednome od vas pokloniti role u vrijednosti 1.299 kn i set štitnika za odrasle! 

Sve što trebate napraviti jest otkriti nam kako bi prijatelja, koji nije tom sklon, nagovorili da se okuša u rolanju? Podijelite s nama svoje sposobnosti uvjeravanja jer u suradnji s tvrtkom Britton, najkreativniji odgovor nagrađujemo rolama Rollerblade Macroblade 84 i setom štitnika za odrasle! Svoj odgovor možete unijeti klikom na obrazac na portalu Mršavimo zajedno klub.

Aerobna aktivnost broj 1!

Rolanje spada u jednu od najboljih aerobnih aktivnosti, a smatra se jednako korisno i kao trčanje i vožnja bicikla. Aktivira gotovo sve mišiće tijela i, što je posebno važno, poboljšava rad srca. Velika prednost rolanja je i ta što je ono zanimljivo, pogotovo ako se rolate u društvu, ističe stručnjak Mršavimo zajedno kluba, prof. kineziologije, Marino Bašić

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Pročitajte njegove savjete za sigurno rolanje i saznajte na koje sve načine ova zabavna aktivnost doprinosi vašem zdravlju.

Sve prednosti rolanja

Rolanje može poslužiti kao trening kardiovaskularne izdržljivosti, mišićne izdržljivosti, trening snage (dominantno nogu i kukova), a također dovodi do poboljšanja koordinacije i izdržljivosti. 

Izdržljivost - prema nekim istraživanjima, rolanje srednjom brzinom ima isti efekt kao i trčanje 15km/h, a ujedno stavlja manji stres na zglobove od trčanja. S poboljšanjem tehnike rolanja možete rolati duže, a da se manje umorite. Osoba od 65 kilograma, koja se rola brzinom od 15 km/h sagorjet će 600 kalorija u jednom satu! 

Snaga - ona se najbolje očituje u poboljšanju snage donjeg dijela mišića. Prilikom rolanja istovremeno su angažirani mišići kukova, natkoljenice i potkoljenice, a posebna naglasak se stavlja na mišiće stražnjice koji su jako aktivni tijekom rolanja.

Mršavljenje - rolanjem se sagorijeva velika količina kalorija i istovremeno učvršćuju mišići. Budući da rolanje uključuje zahtijevan mišićni rad, i nakon rolanja tj u stanju mirovanja, sagorijevanju se kalorije. Istraživanja su pokazala kako rolanje tri puta tjedno po 25 minuta sagori dodatnih 750 kalorija!

Dobar osjećaj - svi koji su probali ovu aktivnost, znaju da je itekako zabavna! Tijekom rolanja luče se hormoni koji potiču bolje raspoloženje, kao i kod drugih aktivnosti popust trčanja i vožnje bicikla. Pozitivno utječe i činjenica da se krajolik mijenja dok se rolate, što je puno zanimljivije nego kretanje u krug.

Na što treba pripaziti kada se rolate?

Prilikom rolanja potrebno je slijediti određena sigurnosna pravila. Štitnici za laktove i koljena te kaciga trebali bi biti sastavni dio vaše opreme!

Kada tek krenete s rolanjem, postepeno povećavajte vrijeme rolanja kao i brzinu kojom se rolate. Nemojte da vas ponesu osjećaji pa da dođe do velike mišićne upale (rolanje je drugačija mišićna aktivnost od trčanja i vožnje bicikla, pa i oni koji su u velikoj formi mogu dobiti upalu mišića) te zbog umora dođe do ozljede.

Preporučujemo da iskoristite lijepo vrijeme i uživate u svim navedenim prednostima rolanja. Ako još nemate svoje role ili želite nove, dajemo vam priliku da osvojite role Rollerblade Macroblade 84 i set štitnika za odrasle.

Mršavimo zajedno klub ovaj je natječaj  organizirao zajedno s tvrtkom Britton, uvoznikom branda Rollerblade i ostalih vrhunskih brendova, koji se mogu pronaći u LEVEL 2 trgovinama.

Klikom ovdje pošaljite nam svoj odgovor na nagradno pitanje, a najkreativniji odgovor nagradit ćemo novim parom rola u vrijednosti od 1.299,00 kuna te setom štitnika za odrasle u vrijednosti od 189,00 kuna!

Kvalitetnu ponudu rola i sportskih artikala možete potražiti i na stranicama Mondo Internet Supershopa, jer vas tamo čeka sve što vam potrebno za aktivno i fit ljeto! 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Penava: 'Znam s kim nećemo razgovarati'; Božinović: 'Mi smo napravili sjajan rezultat...'
UŽIVO: REZULTATI IZBORA

Penava: 'Znam s kim nećemo razgovarati'; Božinović: 'Mi smo napravili sjajan rezultat...'

Izbori su iza nas, obrađeni su svi glasovi, a sada kreće političko nadmudrivanje. Tko će s kime koalirati i stvoriti većinu...

Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef
IZBORNA NOĆ U MOSTU

Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef

Božo Petrov došao je nešto prije 19 sati, ali je netragom nestao, pričalo se da je otišao kući oko 22 sata. Ipak, zvali su ga nazad. Ubrzo više neće biti predsjednik i Most traži novog šefa stranke
Domovinski pokret u rukama drži ključeve nove Vlade, ali...
KOMENTAR BORISA RAŠETE

Domovinski pokret u rukama drži ključeve nove Vlade, ali...

Plus+ Birači nisu previše kaznili HDZ ni za brojne afere, niti za Lex AP, ni za Turudića. Naprotiv, uz ovako visoku izlaznost njihova politika dobila je legitimaciju. A za nastavak vladavine trebat će im solidna trgovačka vještina