Obavijesti

Sport

Komentari 128

Na krilima do pobjede: Više od pola golova dali Štrlek i Čupić

Na krilima do pobjede: Više od pola golova dali Štrlek i Čupić
9

Hrvatski rukometaši pobijedili su Tunis 28-25. Ponovno je najbolji bio Ivan Čupić sa osam golova, sedam je dodao Manuel Štrlek, a Mirko Alilović imao je 13 obrana

VIDEO

Druga utakmica i druga pobjeda Hrvatske na Svjetskom prvenstvu u Kataru! Ovoga puta pao je agresivni Tunis 28-25. Velika četiri boda su tu, otvaranje SP-a kakvo su hrvatski rukometaši poželjeli prije prvenstva.

No, kao što su i očekivali, nije bilo lagano. Namučili su se 'kauboji' protiv borbenih Tunižana, ali pomogli su i suci. Točnije, nova pravila prema kojima moraju sankcionirati svaki grublji prekršaj sa dvije minute. Tako je i bilo. Već na samom početku utakmice dva isključenja dobio je njihov najopasniji igrač Issam Tej i tu je ta agresivnost koje smo se toliko bojali sasječena u korijenu.

No nisu Tunižani znali ni protiv odlične kontre i polukontre Hrvatske. Mirko je branio, Čupić i Štrlek radili ono što najbolje znaju, trčali i kada je bilo tako Hrvatska je izgledala nedostižno. No, na našu žalost, obrana ni danas nije bila čvrsta, nije bilo bloka i često je tih 6-0 pucalo. Kad god bi se Hrvatska odvojila na tri razlike, dignuo se Bannour ili Sanai i Tunis bi nas stigao te dodatno uznemirio ionako nervoznog Golužu.

Goran Stanzl/Pixsell

Pobjednički karakter Hrvatske

No niti u jednom trenutku Tunis nas nije prestigao što pokazuje da ova reprezentacija ima pravi, pobjednički karakter. Pet minuta prije kraja otišli smo na najveću prednost, pet razlike i tada je bilo jasno da u luksuzni katarski hotel nosimo nova dva boda, pobjedu koja puno znači za samopouzdanje.

Loša strana bila je igra u napadu na postavljenu zonu, no pripisat ćemo to Golužinu čuvanju taktike za najvažnije utakmice. A to su svakako one koje nas čekaju u dijelu turnira koji se igra na ispadanje.

Goran Stanzl/Pixsell

Letimo na krilima

I danas je najbolji bio Ivan Čupić koji je u paru sa Štrlekom s druge strane zabio više od pola hrvatskih golova (15 od 28). Naše desno krilo zabilo je osam golova, Manuel  je dodao sedam, Kopljar četiri, Duvnjak i Vori po tri, Bičanić dva, Musa jedan... No uz spomenuti dvojac na krilima jedan od najboljih igrača utakmice svakako je bio Mirko Alilović s 13 obrana.

Prva postava - klupa: 27-1

Ono što bi itekako moglo zabrinuti Slavka Golužu je naša klupa. Igrači koji su ušli da bi odmorili našu prvu sedmorku danas nisu bili na razini vrijednoj Svjetskog prvenstva. Šest hrvatskih igrača koji su počeli utakmicu u napadu zabili su 27 golova, a klupa samo - jedan. Zabio ga je Željko Musa. Premalo i opasno u ozbiljnijim utakmicama. Istina, nisu danas dobili puno prilika, no i ono što su dobili, nisu iskoristili.

Goran Stanzl/Pixsell

Iduću utakmicu Hrvatska igra protiv Irana u ponedjeljak u 17 sati.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 128
VIDEO

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac
VATRENI AS OTVORENO

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac

Nikad nisam stigao zahvaliti Mariju Budimiru za prvi gol u Dinamu, pet puta kaznili su me zbog kašnjenja, a u Dinamu je minuta kašnjenja 100 eura! Stotine Brazilaca prijetile su mi smrću nakon gola na SP-u...

Modrićeva objava izazvala je delirij među navijačima Reala. Ovako ga je nahvalio Ancelotti
NEUNIŠTIV JE

Modrićeva objava izazvala je delirij među navijačima Reala. Ovako ga je nahvalio Ancelotti

Modrić je odigrao svih 90 minuta u pobjedi Real Madrida nad Barcelonom (3-2) i opet bio ključan čovjek svoje momčadi...
VIDEO Igrač Barcelone vukao je Modrića i pokušavao ga srušiti, a onda se pošteno osramotio...
KAO BRZI VLAK

VIDEO Igrač Barcelone vukao je Modrića i pokušavao ga srušiti, a onda se pošteno osramotio...

Već mjesecima se diskutira o tome hoće li hrvatski maestro ostati u Real Madridu i sljedeću sezonu. Nema više ključnu ulogu kao nekada, većinom ulazi s klupe, ali u svakoj minuti pokaže koliko vrijedi