Obavijesti

Show

Komentari 10

12 nevjerojatnih činjenica o snimanju novog filma o Bondu

12 nevjerojatnih činjenica o snimanju novog filma o Bondu
4

Novi film iz franšize o Jamesu Bondu hara svjetskim kino dvoranama. Spectre je sniman na čak pet lokacija, a mi vam donosimo zakulisne detalje sa filmskog seta

VIDEO

1. 'Spectre' je najduži film o Jamesu Bondu i ujedno najskuplji. Film traje dva sata i 28 minuta, a na njega je potrošeno 250 milijuna dolara, oko 1,7 milijardi kuna.

2. Daniel Craig (47) morao je operirati koljeno koje je još prije teško ozlijedio i zbog toga je napustio set filma, ali produkcija mu nije dozvolila da se previše odmara i nakon samo dva tjedna morao se vratiti kako ne bi kasnili s rokovima. 

Zbog uloge Bonda Craig pati svaki dan, a do sad je ozlijedio desno rame, oba koljena i palac.

3. Aston Martin DB10 izrađen je samo za potrebe filma. Tvrtka je na taj način proslavila 50 godina suradnje s Jamesom Bondom. Napravili su samo 10 primjeraka, od toga su dva opremljena za kaskaderske vožnje, a ostalih osam koristilo se za krupne planove.

4. Za vrijeme snimanja filma Spectre uništeni su automobili u vrijednosti od 24 milijuna funti, što je oko 260 milijuna kuna. Među uništenim vozilima je i sedam već spomenutih Aston Martina DB10. 

Scenu jurnjave po Rimu snimali su punih 18 dana.

5. Stephanie Sigman (27) koja glumi Estrellu zadivila je redatelja Sama Mendesa audicijom iz kuhinje. Naime, prijateljica ju je snimala dok je glumila u kuhinji i ona je snimku poslala redatelju. Nakon mjesec dana su je nazvali i rekli da je dobila ulogu. Glumica iz Meksika bila je presretna pogotovo zato što je engleski počela učiti tek prije dvije godine. 

6. Nova Bondova djevojka Lea Seydoux (30) 'zeznula' je svoju prvu audiciju. Zbog nervoze je popila pivo pa je zaboravila tekst. Tražila je da ponovi audiciju i tada je šarmirala redatelja koji joj je dao glavnu žensku ulogu u filmu.

7. Uvodnu scenu ekipa je pripremala pet mjeseci. U njoj su prikazane ulice Meksika na Dan mrtvih, a snimalo ju je 1520 statista. Svaki od njih imao je na sebi jedinstveni kostim. Gotovo 100 šminkera radilo je na njima, a za svakog statista trebalo je po tri i pol sata da se pripremi. Zbog veličine zadatka osmislili su sustav sličan semaforu koristeći se ogledalima kako bi svi bili na vrijeme gotovi.

8. Iako je mjesecima negirao poveznicu s novim Jamesom Bondom Sam Smith (23) na kraju je priznao da potpisuje glazbu za Spectre. Pohvalio se kako mu je za glavnu pjesmu 'Writing's On The Wall' trebalo samo 20 minuta da je napiše, a produkcija se oduševila. Pjesmu voli publika zbog koje je dospjela na same vrhove ljestvica slušanosti.  

9. Dobar dio filma snimao se u Londonu pa su dijelovi grada morali biti zatvoreni. Tako je ekipa Spectrea početkom godine zatvorila jedan od najprometnijih dijelova grada - Westminsterski most s kojeg se vidi kuća Parlamenta i Big Ben. Osim toga morali su snimati i na mostu Lambeth, Trgu Trafalgar te cestama The Mall i Whitehall.  

10. Uloga glavnog negativca Franza Oberzausera napisana je posebno za Christophera Waltza (59) koji se premišljao bi li je prihvatio. Glumac kaže da uvijek dobro razmisli prije nego uzme ulogu, a sada su mu, kaže, pogodovali pa je prihvatio

11. Dio filma sniman je i u Austriji na obroncima jezera Altaussee, Obertilliacha i Söldena. Za snimane scene trebao im je snijeg kojeg u to doba godine nije bilo pa su morali proizvesti 400 tona umjetnog snijega.

12. U filmu su i scene snimane u Maroku i Sahari gdje se ekipa kuhala na 50 stupnjeva Celzijevih, no najzanimljivija je činjenica da je eksplozija snimljena u pustinji ušla u Guinnessovu knjigu rekorda kao najveća filmska eksplozija ikad.  

Izvor: Daily Mail

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 10
VIDEO

Baby Lasagnu kritizirali su zbog znakovnog pozdrava: Evo što on zapravo znači i predstavlja...
NAKON POLUFINALA EUROSONGA

Baby Lasagnu kritizirali su zbog znakovnog pozdrava: Evo što on zapravo znači i predstavlja...

Mnoge je to zaintrigiralo, pa su odgovor na to pitanje potražili kod gospođe Ružice Višnjić, predsjednice Udruge osoba oštećenog sluha iz Vinkovaca

Nizozemac Joost pod istragom EBU-a: 'Do daljnjeg neće imati probe, istražujemo incident'
AFERA NA EUROSONGU

Nizozemac Joost pod istragom EBU-a: 'Do daljnjeg neće imati probe, istražujemo incident'

Nizozemski predstavnik na Eurosongu, Joost Klein, danas je trebao peti po redu nastupiti na probi
Numerologinja o Lasagni i finalu: 'Bit će maestralan, ali to što nastupa 23. je jedna igra...'
SMIJEŠI LI NAM SE POBJEDA?

Numerologinja o Lasagni i finalu: 'Bit će maestralan, ali to što nastupa 23. je jedna igra...'

Olga Hadjić nam otkriva što bi Marku Purišiću moglo stvoriti problem u finalu Eurovizije u subotu