Obavijesti

Show

24. Kastafsko kulturno leto dovodi popularnu Vatru

24. Kastafsko kulturno leto dovodi popularnu Vatru
3

Program 24. Kastafskog kulturnog leta donosi nekoliko zanimljivih glazbenih suradnji te neke od najkvalitetnijih i najpopularnijih glazbenih izvođača

Program 24. Kastafskog kulturnog leta donosi nekoliko zanimljivih glazbenih suradnji te neke od najkvalitetnijih i najpopularnijih glazbenih izvođača s ovih prostora: žanrovski sveobuhvatan i raznolik dramski program, Festival gitare, izložbeni, dječji, filmski i književni program. Prezentacijom raznih izričaja, žanrova i kulturnih proizvoda koje će predstaviti izvođači iz više dijelova Hrvatske i ostatka regije, ostvarit će se interkulturalna razmjena, ali i prezentacija lokalnih kulturnih proizvoda. Upravo kako bi se pravilno valorizirala lokalna kulturna baština i proizvodi, nužno je upoznati se s tradicijama i kulturnim proizvodima drugih regija s kojima je do sada uspostavljena veza ili će se ista tek stvoriti. Uvažavajući važnost i zastupljenost različitih izričaja, ali i zahtjeva publike, te ne izostavljajući lokalni kontekst, na ovom Kastafskom kulturnom letu publici će se predstaviti izvođači raznih žanrova i stilova. Glazbeni program 24. Kastafskog kulturnog leta donosi nekoliko zanimljivih glazbenih suradnji, tradicijsku, suvremenu glazbu, mediteranski pop, glazbu Istre i Primorja, sevdah, jazz i rock.

Tako će 14. kolovoza, u petak, u 21 h na pozornici Crekvine po prvi puta u Kastvu nastupiti popularni pop-rock sastav Vatra .

Sastav Vatra osnovan je 1999. godine u Virovitici. Iste godine potpisuju ugovor za izdavačku kuću Jabukaton i izdaju prvi album Između nas. Producent tog i budućih albuma Vatre je Denis Mujadžić - Denyken, kojeg sastav često ističe i kao dodatnog člana, a album je zapažen po nekoliko uspješnih singlova. Na novinarskoj rock nagradi Crni mačak 2000.  godine bili su nominirani u kategoriji za nadu godine. Na promotivnoj turneji koja je uslijedila, bend je odsvirao približno stotinu koncerata u Hrvatskoj i inozemstvu te se tako već na samom početku profilirao kao sastav koji se najbolje dokazuje na sceni. Ove je godine grupa Vatra ostvarila odličan rezultat osvajanjem čak 4 prestižne nagrade Porin: za najbolju izvedbu grupe s vokalom, produkciju, snimku te onaj najvažniji, za pjesmu godine s popularnim Tangom.

VIDEO

Sastav Vatra trenutno zauzima poziciju najpopularnijeg rock sastava u Hrvatskoj, a ta sama činjenica jamči kako će njihov nastup na pozornici Crekvine biti vrhunski koncertni događaj.

Ulaznice po cijeni od 50,00 kn mogu se nabaviti na ovim mjestima: Festivalski ured KKL-a, Trg Matka Laginje 4, Kastav, Dallas Records, Splitska 2a, Rijeka, Dallas Records, Tkalčićeva 7, Zagreb, Foto Revija, Užarska 28, Rijeka, Ex libris, Riva Bouduli 3B, Rijeka, New Sound, Trg maršala Tita 2, Matulji te na www.mojekarte.hr .

Vidimo se na Crekvini na 24. KKL-u!

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Pogledajte fotke i snimku druge probe Baby Lasagne! Fanove je oduševio jedan detalj: 'To je to'
ENERGIČNA IZVEDBA

Pogledajte fotke i snimku druge probe Baby Lasagne! Fanove je oduševio jedan detalj: 'To je to'

Danas 15 predstavnika na Eurosongu ima probu za polufinale. Među njima je i Baby Lasagna koji je ovoga puta promijenio jedan detalj, a njegovi fanovi mu sugeriraju da takav izađe na pozornicu u polufinalu

Filip iz 'Braka' raznježio fanove: 'I kad nismo skupa, skupa smo'
REALITY SUPRUŽNICI

Filip iz 'Braka' raznježio fanove: 'I kad nismo skupa, skupa smo'

Iako se Tamara i Filip u početku nisu slagali, brzo su postali prijatelji i jedan od omiljenih parova ove sezone showa 'Brak na prvu'
Karmen u 'Braku na prvu' bacila oko na Lovru? 'To je javna tajna'
RASPRAVA DRUGIH KANDIDATA

Karmen u 'Braku na prvu' bacila oko na Lovru? 'To je javna tajna'

Karmen nije javno priznala da joj se sviđa Lovre, no Lovru je stavila na prvo mjesto po fizičkoj privlačnosti