Obavijesti

Show

Komentari 0

96 Sati: U bijegu - Pogledajte Bryana Millsa posljednji put!

96 Sati: U bijegu - Pogledajte Bryana Millsa posljednji put!
18

Liam Neeson se vraća u ulozi Bryana Millsa, umirovljenog agenta agencije CIA koji nije prezao ni pred čime kako bi spasio otetu kćer u filmu TAKEN

VIDEO

Liam Neeson nastavlja uspješnu karijeru akcijskog junaka od krvi i mesa, mirnog, tihog, obiteljskog čovjek koji se u tren pretvara u hladnokrvnog ubojicu i majstora borilačkih vještina u novom nastavku svjetski popularnog serijala 96 SATI (Taken) nastalog iz pera Luca Besona i Roberta Marka Kamena.

U završnom dijelu ove jedinstvene trilogije, 96 SATI: U BIJEGU, on će se susresti s možda najvećom prijetnjom do sada kada nepoznati po­činitelji umore njegovu suprugu i ugroze život njegove kćeri. Radnja filma smještena je ovaj puta u Los Angeles u kojem će za Millsom juriti ujedinje­ne policijske snage, ali i CIA te FBI. Suočen s optužbom da je skrivio Leono­rino (Famke Janssen) ubojstvo, bivši specijalac morat će U BIJEGU pro­naći pravoga krivca, ali i umaknuti upornom Francku Dotzleru (Forest Whitaker) koji ga poznaje bolje od svih.

Potpuno drugačiji heroj od svih koje smo navikli gledati Liam Neeson pr­kosi godinama baš kao i originalna autorska te glumačka Taken ekipa koja je za sve ljubitelje prave akcije pripremila 109 minuta čistog užitka.  

Film 96 SATI: U BIJEGU dolazi u CineStar i odabrana kina 8. siječnja

'Ako netko prijeti vašem djetetu, spremni ste na sve!'

Bryanovo upozorenje ljudima koji su mu oteli kćer i ispunjenje prijetnji koje im je uputio osvojili su gledatelje diljem svijeta, a Taken je postao jedan od najuspješnijih novijih trilera zahvaljujući radnji s kojom su se gledatelji lako poistovjetili. „Situacija u kojoj se našao Bryan je nešto s čime se svi možemo poistovjetiti,” kaže Neeson. „Kada netko zaprijeti vašem djetetu učinit ćete sve kako biste ga zaštitili.“ 

Taken je dirnuo ljude,” slaže se Famke Janssen koju gledamo u ulozi Lenore. „Kad bi se nešto dogodilo članu vaše obitelji pitate se kako biste postupili? Kako daleko biste bili spremni otići? Gledatelji su se zato doista poistovjetili s Bryanom Millsom.”

'Uživao sam kao malo dijete u snimanju'

Ova je uloga za Neesona bila nešto novo i ispunjenje dječačkih ambicija, jer je prije toga glumio većinom dramske uloge, poput one u slavnom filmu Schindler's List, a Taken je čistokrvni akcijski triler.

„Film je probudio mladića u meni. Bila je to prilika za tromjesečni boravak u Parizu i trening borilačkih vještina, a volim svaku fizičku aktivnost. Bio je to sjajan ventil,“ smije se glumac. „Za vrijeme snimanja filma The A-Team upoznao sam stručnjaka za oružje koji je u aktivnoj službi. Golem momak koji bi tijekom snimanja nestao na par dana i vratio se s ranom od metka. Znali smo da je bio u misiji u Iraku ili Afganistanu,“ prisjeća se Neeson.

Stvarne priče iz tajnih operacija koje mu je savjetnik ispričao tijekom priprema za ulogu, a koje su slika onoga što je njegov lik Bryan prošao kao agent agencije CIA, jako su se dojmile glumca. „Zaboravite na Jamesa Bonda; ovo je prava stvar i on se još time bavi. Bio je to sjajan izvor inspiracije.” Neeson priznaje da je uživao u fizičkim izazovima uloge. „Užitak je raditi sve te stvari, a imali smo sjajni kaskaderski tim, a tu je i moj odlični dvojnik Mark Vanselow, moj prijatelj i suradnik posljednjih 12 ili 13 godina. Uloga Bryana bila je nova prilika za suradnju s Markom i uživanje u treninzima,“ entuzijastičan je Neeson.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Filip iz 'Braka na prvu' pozirao s prijateljima, a detalj je zbunio fanove: 'A gdje ti je prsten?'
NIJE IM JASNO

Filip iz 'Braka na prvu' pozirao s prijateljima, a detalj je zbunio fanove: 'A gdje ti je prsten?'

Filip Belić podijelio je fotografiju koja je privukla veliku pozornost fanova

Demi Moore (61) snimila video u bikiniju pa zapanjila fanove: 'Zgodnija je od svojih kćeri...'
'KAKO JE MRŠAVA'

Demi Moore (61) snimila video u bikiniju pa zapanjila fanove: 'Zgodnija je od svojih kćeri...'

Popularna glumica i bivša supruga Brucea Willisa snimila se sa svoje tri kćeri kako trči na plažu
Bravo, Marko! Baby Lasagna je opet prvi na kladionicama! Ima najviše šanse za pobjedu do sad
VELIKI USPJEH

Bravo, Marko! Baby Lasagna je opet prvi na kladionicama! Ima najviše šanse za pobjedu do sad

Lasagna je krajem veljače zasjeo na prvo mjesto na kladionicama te ga je držao mjesec dana. Neko je vrijeme bio drugi, a sad je ponovno na tronu