Obavijesti

Show

Komentari 35

Afera terasa 2: Stanari se žale da im Dikan gleda u tanjure

Afera terasa 2: Stanari se žale da im Dikan gleda u tanjure
1

PROŠIRIO SE Josip Radeljak je u Masarykovoj napravio terasu na zajedničkom krovu. Time je ponovio slučaj s Cvjetnog trga, gdje je ostaklio terasu i pripojio je stanu

VIDEO

Josip Radeljak (73) često je na sudu sa susjedima. On pak kaže da ga svi tuže jer 'ima novca, pa se svi žele očešati o njega'.

Svojedobno je proširio stan na zagrebačkom Cvjetnom trgu ostaklivši terasu na kojoj su susjedi sušili veš i sunčali se. Stanari u Masarykovoj 13 sad se žale da je uzurpirao zajednički neprohodni krov i na njemu napravio dnevni boravak na otvorenom od 15 kvadrata.

'Gleda nam u tanjure'

- Čim je 2004. tvrtka Leora d.o.o., u vlasništvu Dikanova sina Lea (34), kupila stan u Masarykovoj u centru Zagreba, Radeljak (73) nam je pokucao na vrata i pitao koliko mora platiti da radi što hoće. Pokazali smo mu izlazna vrata - kažu susjedi.

Nije prošlo ni godinu dana, nastavljaju, u rano jutro osvanula je ograda na neprohodnom krovu ispred Leorina stana. Radeljak je, pričaju susjedi, rekao da je to napravio da Lana (15), koja je tada bila djevojčica, ne padne s terase. Ubrzo su na krov postavili tepih, žardinjere, dvosjed i dvije fotelje te su prostor, pričaju ogorčeni susjedi, pretvorili u otvoreni dnevni boravak od 15 kvadrata. 

Susjedi se žale kako ne žele da im Dikan gleda u tanjure dok jedu. Zato su tužili Leoru zahtijevajući da taj prostor vrati u prvobitno stanje. No tužba je propala jer je Leora u međuvremenu izbrisana iz sudskog registra. Susjedi neće odustati pa su najavili tužbu novom vlasniku, tvrtki Lex Maris, koja je također u vlasništvu Lea Radeljaka.

Past će nam na glavu

U trosobnom stanu od 135 kvadrata trenutačno su uredi Dikanova sina Lea i nevjeste, odvjetnice Ivane. Donedavno je bio ponuđen u prodaju za 3,000.000 kuna. U oglasu je bilo navedeno da se prodaje stan s pripadajućom terasom. Zbog toga su susjedi pisali Državnom odvjetništvu i Zavodu za zaštitu spomenika kulture. Kako su naveli, zidovi sobe na kojoj je napravljena terasa debeli su 20 cm, a zgrada je stara 90 godina. Krovište je tanko i krhko te se po njemu ne smije hodati pa se boje za svoju sigurnost.

- Stan je u vlasništvu tvrtke mojeg sina, a ne moj - brani se Radeljak.Iako tvrdi da nema nikakve veze s tim, dodao je da je sve legalizirano u roku.

- To su zloće pojedinih ljudi. Ako imaju neki problem ili ako im se nešto ne sviđa, neka me tuže - kaže Dikan.

Radeljak je sa susjedom Anđelkom Jakovac iz Masarykove bio na sudu jer joj je, kako ona kaže, na sastancima stanara govorio da je 'glupa i ružna te da će joj sasuti zube bejzbol-palicom'.

Nije željela novac nego ispriku. Nakon što joj se Dikan na sudu ispričao gledajući je u oči, povukla je tužbu.

- Ne bih se ni Bogu ispričao. Ako sam nešto rekao to stoji, i to zauvijek - ljutit je Radeljak. Leo tvrdi da je stan imao ograđenu terasu kad su ga kupili.

Samo smo je malo uredili

- Mi smo je samo malo uredili – kaže Leo. Tvrdi i da krov nije neprohodan te dodaje da je zgrada u Masarykovoj u teškom rasulu.

- Bojim se da dijelovi fasade mojim klijentima i meni ne padnu na glavu. To je sramota za grad Zagreb. To izgleda kao seljački vašar. Razgovarali smo s predstavnicima zgrade, a oni očekuju da mi platimo sav popravak, nitko ne da ni kunu – žali se Leo. Susjedi tvrde da su osigurali izvođača radova i novac od Grada za obnovu fasade, na što su ih Radeljakovi ucijenili.

- Stopirali su to na način da su tražili da im ustupimo tavan koji bi preuredili u stan i prodali te od tog novca bi sredili fasadu - uzvraćaju susjedi. Doduše, priznaju da vrata prema krovu nisu probijena u režiji Radeljakovih, nego je to učinio dotadašnji vlasnik stana Tomislav Horvatinčić. Graditelj HOTO centra također se želio proširiti na krov i napraviti si terasu, ali je odustao jer od susjeda nije dobio suglasnost za to.

- S Horvatinčićem se, za razliku od Radeljaka, moglo dogovoriti - kažu stanari Masarykove 13.

Izbjegao rušenje terase

Radeljaku je sud 2010. naložio da sruši stan koji je 2002. ostakljivanjem terase proširio na 150 kvadrata na Cvjetnom trgu. No Dikan, odnosno tvrtka koja je vlasnik stana, žalila se na presudu pa su predmet u svibnju ove godine vratili Općinskom sudu.

Suđenje za uklanjanje ostakljene terase će se ponoviti

Boje se da Lana ne padne s terase

Radeljak je, pričaju susjedi, rekao da je na terasu postavio metalnu ogradu visoku 80 cm zbog sigurnosnih razloga

Terasu napravio na neprohodnom krovu

Radeljak je u Masarykovoj napravio terasu na zajedničkom krovu. Time je ponovio slučaj s Cvjetnog trga, gdje je ostaklio terasu i pripojio je stanu

Pokos: On je seks-manijak

‘U sobi na sedmom katu imao je zaključane ladice u kojima je držao perverzne rekvizite. Poludio bi od bijesa ako bi netko bio ondje dok ga nije bilo’, napisala je Vlatka u knjizi.

 

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 35
VIDEO

Baby Lasagnu kritizirali su zbog znakovnog pozdrava: Evo što on zapravo znači i predstavlja...
NAKON POLUFINALA EUROSONGA

Baby Lasagnu kritizirali su zbog znakovnog pozdrava: Evo što on zapravo znači i predstavlja...

Mnoge je to zaintrigiralo, pa su odgovor na to pitanje potražili kod gospođe Ružice Višnjić, predsjednice Udruge osoba oštećenog sluha iz Vinkovaca

Nizozemac Joost pod istragom EBU-a: 'Do daljnjeg neće imati probe, istražujemo incident'
AFERA NA EUROSONGU

Nizozemac Joost pod istragom EBU-a: 'Do daljnjeg neće imati probe, istražujemo incident'

Nizozemski predstavnik na Eurosongu, Joost Klein, danas je trebao peti po redu nastupiti na probi
Numerologinja o Lasagni i finalu: 'Bit će maestralan, ali to što nastupa 23. je jedna igra...'
SMIJEŠI LI NAM SE POBJEDA?

Numerologinja o Lasagni i finalu: 'Bit će maestralan, ali to što nastupa 23. je jedna igra...'

Olga Hadjić nam otkriva što bi Marku Purišiću moglo stvoriti problem u finalu Eurovizije u subotu